måndag 2 mars 2015

Bildbombning - i rena glädjen över att det går!

Matte är kattvakt! Åt en Ludde!! Vaddå, det är ju hundar som ska heta Ludde! Mattes bloggvän Skogsfrun har en Ludde-hund och jag har bästa badrejskompisen Ludde (senast om ett par månader är det dags igen, hörru! Men än ligger isen.)

Kattluddes matte är i Grekland, hon har en massa släkt där. Så matte ger Kattludde mat och gosar en stund med honom varje dag. Han har kattlucka och kommer och går som han vill. Mig är han rädd för, så om jag följer med så får jag passa bilen. Men jag brukar få stanna hemma. Matte ska passa nästan tre veckor till. Vi skulle ju promenera dit, om inte Kattludde vore så skraj för mig. Dummer...

I går fick jag i alla fall följa med, och på bilden ser ni hur Ludde ser ut när han ser hur jag sitter i bilen och skäller och bara vill ut och hälsa!! Matte hade till och med en kamera med sig! Så när hon gosat med Ludde och gett honom mat (världens smaskigaste, gudars, så bortskämd han blir) så inspekterade jag och matte tomten.

Den är fantastisk, men det visste ju matte förut, för hon är god vän med Luddematten. Ja, det är ju jag också.

Luddematten har bott där i sex år, så det är inte hon som står bakom den fantastiska planeringen av denna bergssida. Men hon förvaltar den, tycker att den påminner om hennes forna hemtrakter i Grekland. Matte säger att hon ska ta med sig kameran dit fler gånger, kanske senare i vår när det börjar grönska.

När man står där vi står nu och tittar lite åt vänster så ser man huset, och tittar man åt höger ser man berget och undrar hur man ska komma dit, för det är däruppe en hel del av tomten finns.

Vi provar väl stigen som blir en trappa, så får vi se... 

Spännande!


Skynda dig hit upp, matte, det är jättenyttigt att gå i trappor! Tror jag.

Titta, nu har vi klättrat upp till bergets topp! I alla fall nästan. Och finns en liten nästan-paviljong, med platt tak. Åh, där måste vara en fantastisk kvällssol.

Högt däruppe finns ett trädgårdsland som väntar på våren, och snö som var utmärkt att rulla i.

Det gick minsann att fortsätta ännu längre, på fler stigar och trappsteg och sånt.

Och där fanns ännu en liten paviljong. 


Egentligen är det först nu som det riktigt spännande med den här tomten börjar!  När man ska ta sig ner, på andra sidan.

Här finns TRAPPOR! Och trappor och trappor och trappor...  Gjutna trappor, trappor av natursten och så trätrappor! Stigar utmed stup. Murar, små sittplatser, räcken och små vattenfyllda "dammar" i en del klippskrevor. Små "gömmen", murar, buskar, portaler...

Svårt att ens föreställa sig allt jobb som lagts ner på den här tomten. Den ligger ensamt och helt i utkanten av området där vägen tar slut.Närmsta grannar är  milsvida skogar (där för övrigt ett vargpar i år skaffat sig revir). En drös bilder nu, tagna på väg ner mot huset. De får tala för sig själva.

Nu har vi kommit ner ända till gäststugan, finns så klart en massa trappor till och från den också. :)


Från gästsugan kan man förstås titta uppåt en annan väg också...

...eller så kan man titta åt sidan... 


...eller neråt. Då ser man ännu en paviljong, och bilen som Luddematten lämnat kvar här hemma.  


Ni ska slippa fler bilder nu, men matte vill gärna visa en bild på såna här nästan-räcken, som strategiskt finns nerslagna - fastgjutna - i marken. Finns massor av dom!Och jag vill gärna visa en bild på Luddekatten - han höll allt koll på mig och matte, men hälsa på mig det ville han minsann inte. Så jag vidhåller - han är en dummis!!

Så här många bilder lär det dröja innan vi visar igen. Men OM - då ska det bli på bara mej!! Och förstås mina egna katter. Säger jag, Kasper.


Om någon undrar över uppkoppling och överföring - det är fantastiskt mycket bättre - men matte vidhöll i ett mejl att hon ändå inte är nöjd. Kontrollmät, skrev hon!! Det är bättre, men inte bra. 

Hon fick svar nästan omgående! Det ni! Man kollade - och ännu återstod visst lite justeringar, på stationen. Klart på måndag, dvs i dag. 

På tisdag ska matte säger "okej" eller "fortsätt felsöka"! 

22 kommentarer:

 1. Oj! Vilken massa bilder det blev. Tänk att någon har orkat flytta om och stapla alla dessa stenar. Det är nog väldigt vackert när våren är igång och det börjar växa och blomma. Fast hussen sa att han är ganska nöjd med sin platta tomt. Fantastiskt duktigt av din matte att få Telia till att åtgärda den dåliga uppkopplingen. Speciellt om dom får den ännu bättre. Hon kan hälsa och tacka från oss som har saknat er så länge! Det låter hoppfullt med att isen kommer att försvinna från ditt bad även i år! Nu ska jag titta en gång till på alla bilderna och klicka på dom... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där tomten är otrolig - så fasansfullt mycket jobb som lagts ner med alla stenar, all gjutning, all terrassering, alla trappor och vindlande stigar - det fanns t.o.m. ett system för porlande vatten i fall, små dammar och kanaler... men DET fungerar inte längre och en massa slangar är borttagna.
   Fast tomten är minsann hur jobbig som helt att bara underhålla - aldrig i livet att matte skulle vilja ha en sån tomt!

   Nu verkar allt funka bra - utom livesändningar från SVT, för där blir det små hack ibland. Det kan matte i värsta fall stå ut med, säger hon, för det är så lite. Men hon tänker ändå påtala det, så får vi se.
   Kasper

   Radera
 2. Ja, det var en bergstomt det! Så många paviljonger, trappor och utsiktsställem - vackert men allför svårskött för en ankmatte som är van vid platta Uppland.
  Roligt med ala fina bilder och att det börjar ordna sig med uppkopplingen (hoppas att koftan ändå får sin sista ärm!).
  Spännande med vargreviret, här är det några mil till närmaste revir men jag skulle så gärna se åtminstone spår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt en alldeles för svårskött tomt. Tänk att underhålla allt...

   Koftans andra ärm är redan halvfärdig,
   Luddematten har hört vargyl alldeles i närheten. Jag tycker det är så spännande.
   Överföring vid livesändningar från SVT kan hacka en liten aning i bland, i övrigt känns allt jättebra. (Och de där små ibland-hacken kan jag i värsta fall stå ut med.) YouTube t.ex. fungerar oklanderligt. :)
   Berit E

   Radera
 3. Massor med bilder - häftigt hus med alla trappor. Och Ludde kan väl även en katt heta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper menar absolut att Ludde är ett hundnamn. Egentligen. Och jag orkar inte diskussionsbråka med honom... ;)
   Berit E

   Radera
 4. Nu håller vi tassar och tummar för att matten din kan säga "okej" :)
  Vilken spännande tomt, fast att springa fram och tillbaka, upp och ner i de trapporna hade nog inte min matte gillat lika mycket som jag. Och vargarna, ja de hade vi nog båda varit rädda för ;)
  Men vad är det för en Luddekatt som inte vågar hälsa på en så snäll och snygg Kasperhund, äsch... Vet han inte att du redan har en massa kattsyskon ;)
  Nospussar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vargarna är säkert mycket räddare för oss än vi för dem. Vi tycker faktiskt det är spännande.
   Men tomten - aldrig att min matte skulle vilja ha en sån, men den är fantastisk att titta på. Och att undersöka.
   Den är lika spännande som vargar, fast på ett annat sätt, förstås. :)
   Matte säger alldeles-nästan-okej till dataöverföringen. Bara med SVT blir det enstaka hack. Små. Så antagligen slutar hon att bråka nu - annat än möjligen om kompensationen. :)
   Kasper

   Radera
 5. WOW vilken häftig tomt!
  Men Luddekisse behöver allt lära sej att vi hundar är snälla och trevliga. Typ bara vill tvätta öronen på katterna
  Nu får Felia se till att sköta den där uppkopplingen. Så klart du ska kunna komma ut på nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte träffat Luddekissen så väldigt många gånger, de gånger jag varit där har han varit liksom bortblåst.
   Tomten är helt otrolig! Den ligger på andra sidan "stora vägen".
   Uppkopplingen fungerar jättebra, det är bara lite problem med överföringen från SVT. Fortfarande små hack ibland (men vi kan leva med det även om matte åtminstone till en början inte tänker berätta det...)
   Kasper

   Radera
 6. Vilken sötis till katt-Ludde!
  Fast lite knasig det kan jag nog hålla med om :D (Tyvärr är jag rätt säker på att åtminstone min P skulle göra likadant om du kom hit.... S vet man aldrig med ;) )
  Underbar tomt! Men precis som matten din skulle jag helt klart föredra att besöka o inte vara förvaltare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En otrolig tomt, egentligen. Fast aldrig i livet att matte skulle vilja bo där. Man skulle kunna ta bilder på trappa inomhus också, men det tänker inte matte göra. :)
   Om en stund ska hon ge sig ut i snömodden för att hälsa på Luddekissen igen, och ge honom mer smaskig mat. Åh, tänk om den maten ändå vore min...
   Kasper

   Radera
 7. Roligt besök hos katten Ludde, vilket jobb med alla trappor. Bra motion att knata i dom ;-) Suveränt foto på huvudpersonen, med borgen i bakgrunden.
  Fint att ställa upp som ambulerande kattvakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nästan 40 år bodde de första ägarna där, men huset användes endast som fritidshus. Tomten är egentligen helt otroligt fantastisk, i mycket högre grad än bilderna återger.
   Men hu för att bo där!!
   Berit E

   Radera
 8. Alltså du, Kasper, visst ser det ut som att Luddekatten räcker ut tungan åt dig på den bilden? Känns inte riktigt rättvist tycker jag..
  Och hur i hela fridens namn orkade ni gå i alla de trapporna? Matten hon blir andfådd bara av att titta på dom :-) Men vi kan tänka oss hur fint det är där när det grönskar!
  Vi håller tummarna innerligt för att uppkopplingen är okej nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luddekatten är väldigt förtjust i matte - men visst är det orättvist att han är så vrång mot mig!
   Matte är också imponerad över att alla löv från trappor, gångar och stigar är borttagna! Luddekattens matte är en fena på att hålla ordning på den egentligen helt omöjliga tomten. :)
   Kasper

   Radera
 9. Oj vilken fantastisk tomt! Väldigt inspirerande, kan tänka mig att upptäckarlusten vaknar när man knatar omkring där. Måste vara makalöst fint på sommaren i all grönska. fast vi tycker nog att kissen var lite fjantig, inte kan man väl vara rädd för dig du finaste kasper, du om någon är väl kattvan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så är det, man vill bara fortsätta att upptäcka. :)
   Luddekatten är rätt fånig, skulle aldrig falla mig in varken att jaga en katt eller att överhuvudtaget bry mig om nån som skjuter rygg och inte vill ha något med mig att göra.
   Jag bara skäller lite på avstånd, för att tala om att jag finns.
   Kasper

   Radera
 10. Jisses så många bilder och jisses med motion man får på den där tomten som er kompis har :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...men så är hon smärt och spänstig också, hon som bor på den där tomten. Matte är lite avundsjuk, men ville ändå inte byta. :D
   Kasper :

   Radera
 11. Ja, jisses vilken trädgård! Mer än heltidsjobb att hålla iordning på den, va? Hoppas det ordnar sig färdigt nån gång med Internetuppkoplingen!

  BELLA med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Internetuppkopplingen fixad. Funkar nu. Telia kompenserar för strulet.
   Trädgården - fattar inte hur en enda person klarar den. Men hon får nog lite hjälp. :)

   Radera