onsdag 25 februari 2015

Livstecken

Hallåå!!! Vi finns, det gör vi. Sämre har det varit med uppkopplingen. En och annan skärmdump har Telia fått, och ett och annat datum för ett fungerande internet jag fått. Senaste budet är den 27, alltså på fredag.. Faktum är att redan i kväll har allt fungerat på ett sätt det inte gjort på månader - om än med en del smärre hack (men såna petitesser räknas liksom inte). Så nu får vi se.

De tider uppkopplingen fungerat någotsånär har jag måst använda datorn till annat än den egna bloggen.

Sedan senaste inlägget har snö kommit och gått. Isgator likaså. Katterna har ett par gånger jagats av främmande hund - på egna tomten! Grrr... Och så har vårens intåg proklamerats.

Rapporter om grymheter och ofattbart våld är legio. Då känns det nästan futtigt att sura alltför mycket över några veckor utan fullt fungerande internet.


Av nödtvång datorfria, och därmed för min del också tevefria, kvällar har gett mig en ny kofta. Noga räknat en och en halv. Men jag ska allt sticka färdigt den halva också. :)

Ovanligt frekvent umgänge med de fyrbenta har det också blivit, vilket den här bilden får symbolisera. De har inte saknat datorn ett dugg.
Tänk att det gick att ladda upp bilden! Snabbt dessutom!

Och tänk, om Telia håller vad den här kvällen åtminstone halvt om halvt lovar, då kan vi börja besöka bloggvänner igen.

Det blir roligt!

Men ännu vågar jag inte ropa hej. Även om jag gärna ville. Fast tänk, bara tänk om mitt internet fungerar även i morgon... och på fredag... och på lördag ... och på... ja, tänk...

30 kommentarer:

 1. Ja tänk... det vore väldigt trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fungerar inte hundraprocentigt, men åtminstone någotsånär...
   Men ett hopp har i alla fall väckts. :)

   Radera
 2. Så bra at ting blir bra igjen, forhåpentligvis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bättre men inte bra är läget just nu.

   Radera
 3. Undrar om min kommentar for ut i cyberrymden som vanligt eller om hussen lyckades slarva bort den alldeles själv? Jag kanske skulle komma och bo i vedboden ett tag för att hålla ordning på tomten så inte några hundar jagar katterna... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommentaren flög i alla fall inte iväg till skräpposten. Så husse kanske slarvade alldeles på egen hand. :D
   Skulle verkligen behövas en bättre polis här än jag, som är lite kluven. Gillar ju både hundbesök - och mina katter.
   Kasper

   Radera
 4. Här är det tvärtom. Katterna använder vår tomt som transportsträcka och rastplats. Snart stöter väl Hjo-Hjo ihop med någon av dem. Vill inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge det finns ett träd i närheten klarar sig katter. Men det är inget kul när sådana stöter ihop som inte vill det.
   Blir det ordentligt slagsmål så kan de råka illa ut båda två, både katten och hunden. Men det händer väldigt, väldigt sällan.

   Radera
 5. Så roligt, här är du ju! Skrev just ett mejl på vinst och förlust, misstänkte faktiskt datorstrul av teliafel . Myse är ganska lik vår Ola, han är krasslig förresten. Något åt magen och vi pysslar om honom. Han är 13 år men det ska väl inte vara dödligt för en kisse. Ser en hårslinga på kragen, är det till att börja samla strån till det gamla stuket tro...;-) Kram och välkommen ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, 13 år är inte en så väldigt hög ålder. Filip och Maxi är också 13 år. Nu i vår. Hoppas dt ordnar sig med fina Ola.
   Hårslinga - de där stråna beror bara på oföretagsamhet. Och på att jag inte har någon i min närhet som frivilligt tar till amatörsaxen.
   Uppkopplingen fungerar mycket bättre nu, men fortfarande inte riktigt säkert och dessutom hackigt...
   Tack för go´- hälsningen. :D
   Berit E

   Radera
 6. Skönt att få ett livstecken ifrån er, även om misstankarna fanns att Telia fortfarande inte gjort sitt. Vilken gosig bild du bjuder på! Förstår att de
  fyrbenta inte saknar internet när de får mysa i mattes famn.
  Kram och nospuss från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. De fyrbenta inte direkt älskar datorn, det är sant. Själv blir jag väldigt frustrerad när tekniken inte fungerar och inga vettiga besked finns att få.
   Hoppas att även de sista svårigheterna försvinner illa kvickt!

   Radera
 7. Skönt att höra att ni fortfarande finns ! :D Hoppas få fler livstecken snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga fler livstecken i dag, men snart. :) Men först ska vi i läsa ikapp hos alla bloggvänner. :)

   Radera
 8. Ja, vi har då funderat vart ni tog vägen! men så visste vi ju det här med Felia! Hoppas att uppkopplingen löser sig snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar bättre redan nu, men ännu inte riktigt bra. Vi hoppas fortfarande!

   Radera
 9. Grattis till återkomsten!!!!!
  Hoppas verkligen att Felia fixat felet nu så ni är tillbaka på allvar. Blir så tomt annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvivlar en aning, väldigt segt just nu. Men lite seghet klarar vi ju...
   Det är tomt här också, när inte uppkopplingen fungerar. Trist att liksom ligga längst bort och vara den som drabbas först när kapaciteten inte räcker till.
   Men vi får se.

   Radera
 10. Jamen! Tydligen skrev jag bara i tanken... för jag ville bara säga att en och en halv kofta är värd mycket mer än lite uppkoppling. Fast naturligtvis bara när man själv får välja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag - sånär som på en dryg ärm - två nya koftor... Jag behöver dem, så det är ju bra.
   Men jag tycker nog att jag behöver en fungerande uppkoppling också. Har just mejlat Telia igen - överföringen segar och hackar, även om den fungerar klart bättre nu än när den inte gjorde det alls... :/
   Berit E

   Radera
 11. Härligt med ett livstecken, hoppas det får fungera som det ska nu.... man blir lätt väldigt van vid att ha uppkoppling jämt. Mysigt värre ser han ut att ha det "lilla" Myse, kan tänka mig att alla trivs med extra mycket mattemys :)

  Vad härligt att sticka, det är en kunskap jag helt saknar men det ser väldigt rogivande ut med folk som kan. Lite meditativt på något sätt, iaf om det inte är för svåra saker. Kanske får bli ett projekt senare i livet att lära sig, vet att min mor var fantastiskt duktig att sticka men tyvärr hann jag aldrig lära av henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte heller sticka särskilt komplicerade saker. Det ska vara avkoppling, inte "arbete". Jag stickade väldigt mycket tidigare, inte minst när barnen var små. Sedan följde decenniers uppehåll. :)
   Det känns på något sätt så bra, händerna åstadkommer något nästan per automatik, medan tankarna kan vandra fritt. Som du skriver - det ÄR nog lite meditativt.

   Uppkopplingen fungerar inte alls som den ska, men jag stängs åtminstone inte ute helt. I varje fall inte just nu...
   Berit E

   Radera
 12. Ja nu får man vara glad för det lilla,att nätet vill fungera här och nu, men för oss är det stort att ni uppdaterat igen. Vi som saknat det så :)
  Härligt att allt detta ändå resulterat i fina koftor :D Sånt är aldrig fel.
  Nospussar till er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är faktiskt väldigt glada att det tycks fungera nu, åtminstone någotsånär.
   Vi har verkligen saknat dig också, för bloggvännerna vill vi sannerligen inte förlora kontakten med!
   En bra grej är åtminstone att matte är glad över nya koftor. :D
   Kasper

   Radera
 13. Då vet vi var vi har er och hur ni har det! Datorkrångel här också just nu. Bäst att passa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt att Telia absolut ville ha felet till att det berodde på mig och matte. Men det gjorde det inte. :) Inte den här gången i alla fall.
   Hoppas ert krångel också ordnar upp sig.
   Kasper

   Radera
 14. Skönt för dig om allt fungerar igen. Vi var utan fast telefon en hel vecka och det var faktiskt besvärligt trots att vi har mobiler. Men våra vänner och bekanta vet att vi inte brukar ha dem på så det var väldigt lugnt på den fronten.
  Jag tycker det är jättejobbigt när datorn strular. Det är rätt ruskigt hur beroende man har blivit av den.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är verkligen rätt ruskigt, hur datorberoende man blir.
   Fast förhållandevis många i min bekantskapskrets (som själva inte har dator) fattar inte riktigt detta.
   Min mobil används bara i nödfall, och till ett och annat SMS.
   Fast telefoni ska vi vara rädda om, tycker jag.
   Ha det så gott själv. :)
   Berit E

   Radera
 15. Här ville Telia också ha det till att det skulle vara våra grejer det var fel på när det krånglade här för ett par år sedan. Till sist begärde matte att en riktig tekniker skulle komma ut och han sa direkt att era grejer är det i alla fall inget som helst fel på.
  Peppar , peppar så har det fungerat felfritt sedan dom lagade felet ute nånstans för flera år sedan :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas att det ska fungera felfritt här också, i fortsättningen. Sista jobbet är klart, och "mattes ärende" avslutades den 3 mars. Och 800 kronor sätter Telia in på hennes bankkonto.

   Fast först sa dom att det var mattes modem eller router det var fel på... klantarna... sen jobbade dom i nästan ett par månader på att åtgärda flera fel på sin egen utrustning!!
   Kasper

   Radera