fredag 20 mars 2015

Vårvärme, lite ärrigt och en virrmatte

Det är så hääärligt, att stå i sooolen... kanske ni hör melodin. :)


Tänk att solen fortfarande skiner och värmer så här framåt kvällen.
Underbart!

Och tänk att jag är utan tratt!

Och tänk att det snart blir "sommartid", så att det blir ljust ännu längre på kvällarna.
Passar ju mig och matte perfekt, fast jag vet att det finns dom som klagar. Det gör inte vi. :)  Och inte bryr vi oss så mycket om ljusa mornar heller, för då sover vi.

Jag ser förstås lite konstig ut, pälsen försvann under ena ögat när bölden sprack och det blev ett stort sår. Men skorpan är borta och såret läkt och jag får säkert tillbaks pälsen så småningom. I höstas var jag ju rakad på magen, men titta nu! :D

Fast när matte såg det här ropade hon neeej!!!
Hon trodde att jag skulle gnugga hål på nya tunna huden, men det gjorde jag inte. Hann liksom inte.

Men vänta bara - snart så får jag säkert rulla precis var och hur jag vill. Nästan. :)

Till sjön och plöja nos i sand, det får jag inte ännu på ett litet tag. Matte tror att sandkorn är kantiga och vassa. Äsch...

Matte har jobbar massor vid datorn - för tillfället har hon visst glömt att hon är en sån där pancho. Hon glömmer mycket. När hon till exempel häromdagen skulle iväg och mata och umgås lite med Luddekatten, då glömde hon att hon hade en kastrull på spisen...

Och i går när vi skulle åka till Södertälje och handla visade bensinmätaren rött, men när hon efter några mil skulle tanka hade hon glömt plånbok med alla kort hemma. Frågan var förstås om bensinen skulle räcka för att åka både hem och tillbaks till macken. Bensinsnålare har hon aldrig kört, rullade där det gick och var förfärligt rädd om gaspedalen. Hon hade knappt två liter kvar i tanken, när vi väl nådde macken för andra gången.

Här kan ni förresten se lite bättre hur eländig jag ser ut under ögat. Men jag är glad ändå. :) Bland annat för att matte har torkat massor av härligt, nytt godis åt mig.Nu sedan min och mattes datoruppkoppling fungerar bra igen, så ser och lyssnar hon ibland på teve på ena skärmen - lite slött så där - medan hon jobbar på den andra.  Hon tyckte så mycket om Jon Henrik Fjällgrens jojk på Melodifestivalen - och sen såg hon det här klippet! ÅÅhh! Tommy Krångh är teckentolk, teckentolksartist. Han har tolkar både Magnus Carlssons och Måns Zelmerlöws bidrag!  Titta på dem, det är tolken värd. :)  Han borde definitivt finnas med på scen när det blir dags för stora spektaklet i maj!

Nu ska vi sova, jag och matte. Och se om vi kan få in några katter. :)

24 kommentarer:

 1. Härlig uppsyn på Kasper i vårsolen!
  Den där glömskan känns välbekant, kan jag säga... två saker att hålla i huvudet är en och en halv för många!
  Nu har även jag fått höra den fina jojken och tolken var ju härlig! För rätt många år sedan var det också en jojk med - gick till svensk final, trooooor jag - och den tyckte jag ännu mer om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är solen bytt mot regn som tydligen blir till snö så småningom.
   Men vad annat är väl att vänta, i mars. :)
   Tolken - jag läte lite om honom, och han är tydligen Melodifestivalens egentliga vinnare. :)
   Berit E

   Radera
 2. Rättelse! Norsk final med sången Sámiid ædnan och året var..... 1980! Hur i hela friden är det möjligt: 35 år sedan! Men.... den är fin fortfarande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle förstås stå LÄSTE och inte LÄTE i svaret ovanför. :)
   Jag ska se om jag kan hitta och lyssna på den norska jojken.
   35 år är allt en väldigt lång tid. 1980 bodde jag fortfarande i ett gammalt torp i en annan skog.
   Fasiken, så fort åren går!!
   Berit E

   Radera
  2. Ja, fasiken...
   Kan inte klistra in länk till you tube... Blogger blockerar eller något. Årets jojk är kanhända vackrare men då... då var det väldigt fint en sväng mitt i. Och budskapet om att jojken aldrig tystnar... I den stora tävlingen kom de ungefär sist men jag har ju inte glömt den på alla år! Det här var på den goda tiden, utan alla fåniga deltävlingar och andra chanser men att det gått sååååå lång tid gjorde mig rätt paff!

   Radera
  3. Så konstigt att du inte kommer in på YouTube. Fast du kommer väl dit på andra sätt än via bloggen?
   Jag har lyssnat på fler jojkar nu, bla. där Jon Henrik tävlar i Talang nånting, i en kanal jag aldrig tittat på... Så vackert.
   Där rörde han en juryman till tårar.
   Berit E

   Berit E

   Radera
 3. Härligt att vi går mot mattetider! Din mattes alltså! Jaså hon är snål på dina fina rullningar? Du behöver nog inte vara orolig - den där tunna huden glömmer hon väl precis som spisen och plånboken får vi hoppas. Vi tycker också att Tommy Krångh borde vara med på scenen när det blir dags... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, hon glömmer nog och inte ska då jag påminna henne!! :D
   Blir härligt för oss med sommartiden.
   Det bästa med vinnarlåten tycker matte är koreografin - och nu också Tommy Krångh. :)
   Kasper

   Radera
 4. Din matte känns precis som mig just nu. Virrig och glömsk och ser fram emot ljusa kvällar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, då är du nog också en sån där matte som iofs är intressant, men som nog kan orsaka lite oro ibland. :D
   Kasper

   Radera
 5. Vad härligt att du kan vara utan tratten nu och få njuta av det fina vädret som varit. nu ska det ju visst bli kallare igen men nog känner man att vårdagarna som varit ger härlig energi!

  För övrigt är du ännu mer lik mig som miniatyr nu, du har ett märke under vänster öga... jag har ett svagt ärr lite längre ner på vänster nosrygg från när jag var valp och stack fram näsan till en tjurig hund.

  Önskar dig och matte en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Timsen, både jag och matte tror att det växer ut ny päls under ögat.
   Mitt stora är ju annars att jag förra året fick lov att dra ut en väldig massa tänder, så jag är liksom lite "snedkäftad".
   Men vaddå, lite ärr och skavanker här och var hör nog livet och åren till - kanske. Huvudsaken är i alla fall att vi är just de vi är! Och det är vi ju, till båda våra mattars glädje! :D
   Kasper

   Radera
 6. Så skjønt at du er bra igjen og kan buse rundt som du vil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge jag inte plöjer ner vänstra sidan av ansiktet i sand och ris och sånt så får jag busa precis som jag vill. Men endera dan är alla restriktioner väck. :)
   Kasper

   Radera
 7. Förstår att det måste vara riktigt skönt att bli av med de kragen! Nu kan du inte bara göra gräsrullningar igen, utan också pussas lättare!
  Här har det varit dåligt med sol idag och någon solförmörkelse såg vi inte skymten av, bara moln.
  Önskar Er en riktigt skön helg!
  Kram och nospussar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi såg inte heller nån solförmörkelse, här regnade det.
   Det är bra att kunna pussas, förut måste matte ju ta av mig tratten först. Och inte kunde jag pussa katterna heller, för dom var lite avvaktande inför tratten. Myse var modigast. ;)
   Kasper

   Radera
 8. Grattis till att vara av med kragen! Ut och plöj och rulla nu, din virriga matte har säkert glömt alla restrektioner ;)
  Sommartid är ett onödigt påfund, eller alla tidsomställningar enligt matte. Tar minst 14 dagar innan hon får ordning på sej och här blir det ännu tidigare mornar då. Senast kl 6 lär hon vara uppe ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här går vi mer på känsla än klockslag. Matte har ju ingen jobbtid att passa, och alla andra varierar ju i alla fall. Så vi känner inte av nån tidsomställning egentligen, märker bara att dagarna plötsligt är ljusare. :)
   Du har rätt, virrmatten min glömmer även restriktionerna ibland. :) Och jag är ju inte den som påminner henne.
   Kasper

   Radera
 9. Tur att matte har dig - men du kunde ju ha skällt när kastrullen stod kvar på spisen! Skönt att du slipper den hemska tratten också - kan inte var kul att gå runt med en sån...
  Klapp från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag passar katter med bravur, men att passa kastruller har jag inte lärt mig. Matte fick sig en rejäl tankeställare - tror knappast hon kommer att göra om den här fadäsen. Maten hade bränt vid rejält. Och jag var kvar hemma, instängd...
   Jag nästan-vande mig vid tratteländet - men bara nästan. :)
   Kasper

   Radera
 10. Den lilla kala fläcken kommer att växa igen på nolltid :D Snygg är du hur som haver och det ser helt underbart ut där i kvällssolen :) Vi längtar också tills det är ljusare längre på kvällarna, sånt gillar vi :)
  Teckentolken har matte också sett och tycker klippen är fantastiska :D
  Nospussar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, bara en vecka kvar nu till ljusare tider. :)
   Vi tror, att den som inte kan höra, genom den där tolkningsartisten faktiskt kan "höra" hur musiken låter. För han gör ju så mycket mer än översätter själva texten. :) Han "sjunger", med hela sig. :D
   Kasper

   Radera
 11. Ajajaj, hon är ju nästan livsfarlig ju matten din. Nu får hon allt skärpa sig ;). Inga mer husbränder på er gata. Hur har det gått med dem förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huset är återuppbyggt, ser fantastiskt fint ut. Familjen är här ganska ofta, bara ett av barnen, det som fick rätt ordentliga brännskador, har fortfarande en del men. Inte kroppsliga, men psykiska. Det var han som i panik sprang in mot elden (dvs mot ytterdörren) i stället för åt andra hållet och ut genom ett fönster.

   Matte SKA skärpa sig, säger hon. För många år sedan var det ju rätt nära en rejäl brand hos oss också, men den hann upptäckas och släckas precis i tid. Ren och skär tur att skadorna blev förhållandevis minimala.
   Kasper

   Radera