måndag 21 april 2014

En påskdagsutflykt

Jag och matte har sett tranor, de gick och betade på en äng. Matte blev glad, de första hon sett i år.

Jag gillade de här lammen bättre, men jag fick inte gå ur bilen och hälsa på dem!
 
Gissa vad jag tyckte om det!!
- Jag vill också ut och hälsa på dom!!!

- Matte, det här är inte rättvist - jag vill ju också...

- Släpp ut mig, säger jag!!!
 
 
Det hjälpte inte, jag fick inte hälsa på lammen. Vi for vidare, och här är i alla fall några som jag FICK hälsa på! Den där stora vita är en samojed, men han tyckte visst att jag var för liten för att han skulle värdigas bry sig om mig...
 
Fast den andra killen och jag hade skoj, vi fick vara lösa båda två. :)
 
Sen gick vi åt varsitt håll.
 
 
Genom Vagnhärad rinner Trosaån, och där har man anlagt en riktigt fin vattenpark. Klicka!

 
 
Fina stolar finns lite här och var - i en av de här vilade sig matte en stund.
 
I ett par andra låg det här paret och myste i solen.
 
Jag träffade ännu en kompis.
 
 
Och så fanns där en massa änder, men dem struntade jag i. Lika bra, för de verkade faktiskt lite rädda för mig. Men inte för den här tjejen som matade dem.
 
 
 

Klart jaga doppade tassarna i Trosaån, jag till och med drullade i en gång!!
 

 
 
 
 
Jag sniffade på blommor...
 
 
... och så småningom hamnade jag vid "havet", dvs Östersjön. :)

18 kommentarer:

 1. ÅH! Nu saknar jag torpet än mer ju. Tranor...... Hade några häckande rätt nära som kom och "visade upp" unge :)
  Mycket mysko du inte fick hälsa på de där små "ull-leverantörerna" ..... Supersöt bild på dig i bilen i alla fall!
  Och liiiiite kompensation fick du väl med alla kompisar se'n?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det stora hela är jag faktiskt riktigt nöjd med den där dagen. Mycket bättre än påskafton, för då fick jag passa huset!!!
   Det var ännu värre än att inte få hälsa på lammen!
   Kasper

   Radera
 2. Vilken härlig utflykt du fick! Men nog borde du fått hälsa på lammen. Jag kan berätta att de luktar så gott! När mattefar bodde på vårdhemmet förra sommaren och jag jobbade som vårdhund där, då fick jag hälsa på små nyfödda lamm. I dag har jag bara fått vara shoppinghund och hälsat på en massa människor som sagt att jag är "bonito" fastän jag bara är utless på mattes shopping! Nog dags att åka hem snart!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shoppande mattar är verkligen inte det roligaste som finns, så jag förstår dig.
   De här lammen var inte nyfödda, så antagligen hade jag väl skrämt dem. Tror matte. Fast jag undrar allt, jag...
   Nu har det varit två helt underbart fantastiskt sköna dagar här, med 20 graders värme! Så det är kanske dags att börja tänka på hemresa. :)
   Kasper

   Radera
 3. Wow vilken dag :) Såna möten och så vackert vid vattnet. Ja, nu glömde jag förstås bort att du inte fick hälsa på lammen. Förstår inte hur matte kunde motstå dina tårar. Jag hade släppt ut dig på nolltid om jag kunnat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tror jag att matten min har ett hjärta av sten!
   Men bara ibland. ;)
   Inte idag, för då har vi myst jättemycket, med maggos och sånt. Hon passade förstås på att kamma mig lite och sånt, men det märkte jag knappt.
   Kasper

   Radera
 4. Oj vad mycket trevligt vatten där i Vagnhärad. Matte lär ha varit där för tusen år sen eller nåt. Lamm och fårskallar är alldeles ofarliga för oss hundar så de kunde du gott ha fått hälsa på. Så hundkompisar på det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mysig dag var det. Matte var mest rädd för att lammen skulle tro att jag skulle äta upp dem, säger matte. Löjligt!!!
   I synnerhet den ena hundkompisen var jättemysig. :)
   Kasper

   Radera
 5. Åh! Det var länge sedan jag var på utflykt! Det såg ju jättetrevligt ut med de hundarna du träffade även om samojeden var en mallgroda. Jag tror inte lammen hade blivit rädda för dig! Du har ju samma färg så dom hade nog trott att det var ett litet lamm till. Jag förstår att du "råkade" drulla i lite. Det är lätt hänt när det är varmt... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utflykter är trevliga, jag har gjort en idag också. En ännu bättre, men fast matte hade kameran med så använde hon den nästan inte alls.
   Jag har sett nya lamm i dag. Det finns en stor skillnad mellan mig och lamm - och dom här upptäckte den!! Lamm skäller inte, men det gör ju jag. Och tänk, dom gillar inte det!!
   Kasper

   Radera
 6. Kan förstå att Du gillade Trosaån, det gör vi också oftast när vi är i Sverige, fast vi drullar inte i den, tar däremot gärna ett dopp på varma dagar i "havet" . Hoppas på havs- bad- dagar i slutet av Juni när nästa Trosa besök är planerat. Regn hälsningar från London

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trosaån är så fin, där den rinner genom Trosa. Men innan dess har den ju varit i bl.a. Vagnhärad, och det är där dom har anlagt den här fina parken.
   Oj, har ni regn i London. Här har vi strålande sol. Tur för oss, visst... ;)
   Kasper

   Radera
 7. Å va det är synd om dig där i bakluckan! Men så söt du är, hihi. Råkade och råkade, pyttsan det tror jag inte ett dugg på-har väl sett dina badrace förr ;) Härlig utflykt var det

  tycker
  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, råkade och råkade... hihi...
   Det var faktiskt en jättehärlig utflykt, Vi fikade också, men det finns naturligtvis inte med på bild.
   Men det var där det växte påskliljor.
   Kasper

   Radera
 8. Kanske man ska dra till Vagnhärad nån gång. Och plaska i vattnet . Lammen häromkring har jag inte stött på än, måste ut och kolla snart. Matten tycker att du alltid ser torr och fluffig ut fast du är blöt. Hur gör du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår, att jag har så väldigt mycket päls, så när kroppen är nere i vattnet så flyter hela "övre" pälsen och en del annat och svansen alltid liksom ovanpå. :)
   Och när jag skakar mig så att vattenstänket flyger, då liksom fluffar det mesta till sig igen. Fast en del päls liksom krullar sig lite.
   Gör inte din det också?
   Kasper

   Radera
 9. Visst är det speciellt med tranor, dessa jättefåglar som faktiskt också är rätt skygga. En bedrift att få dem på bild! Vilken härlig vårutflykt för övrigt! Massor med nya bekanta och vacker miljö... åsså gosiga lamm! Och traditionellt bad förstås :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte varje år jag ser tranor, men jag blir lika glad varje gång. :) Jag såg de här från bilen, och det som fick dem vaksamma var Kaspers skällande när jag hissade ner fönstret för att fota. Han såg dem ju också. Han lugnade sig, och tranorna gick iväg några steg och fortsatte sedan lugnt sitt betande.
   Det var faktiskt en väldigt fin utflykt vi gjorde, i vårvärmen.
   Berit E

   Radera