fredag 14 mars 2014

Organisering...

Matteria
Nu gäller det! Att nya datorn håller vad den borde lova (trots att det ibland strular lite med den extra bildskärmen).
Någon gång ibland försvinner uppkopplingen, men det har hittills gått lätt att åtgärda. Troligen lättare nu, sedan gamla stationära kopplats bort från modem och router, som jag flyttat.


Gissa om det har trasslats sladdar! Efter idogt arbete och stor tankemöda fungerar allt kolossalt mycket smidigare än tidigare.


Sladdosor med strömbrytare - så oerhört praktiskt.

Den främre nästan kvadratiska stänger av rubbet, den bakre avlånga enbart "Den Nya" med alla tillbehör utom modem och router. Enkelt då att ansluta gamla stationära till modemet, om jag trots allt behöver använda den.

Jag har också lyckats peta undan och dölja en väldig massa sladdar - varför är det alltid de längsta som borde vara korta, och tvärtom?

Om bara maskinerna håller, så har jag äntligen lyckats ordna till riktigt hyfsade dator- och skrivbordsplatser.

Dessutom har genom flyttningen routerns räckvidd utökats med 2-3 meter, och det är ju inte heller oväsentligt.

2 kommentarer:

 1. Det finns inget så skönt som när man organiserar och strukturerar. En god förutsättning för harmoni när man griper sig an nya uppgifter. Härlig känsla! Du låter hoppfull beträffande 'datoreriet' nu, vilket gläder mig. Nu må det väl hålla, peppar peppar...
  Seriekopplade sladdosor är kolossalt praktiskt. Så där har jag det under bänken också. Särskilt bra vid åskrisk - det ska ju räcka med att rycka ur EN kontakt när det är hotfullt.
  Med lite knep och knåp kan faktiskt routerns räckvidd ökas väsentligt - vi lyfte upp den på en hylla och erhöll stor förbättring.
  Själv är jag så nöjd med omfattande säkerhetskopiering och tömning av alla kameror och filmditon. Nystart... Är det våren...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR något konstigt med mina Asus-datorer. Inställningar helt enkelt inte håller - rätt som det är bara inträffar något egendomligt.
   Men den här gången råkade jag nog själv få in nåt skräp när jag laddade ner ett FTP-program...
   Så det har blivit en ny systemåterställning... :/
   Nu tycks allt fungera, och så snart jag svarat på alla kommentarer ska jag skapa en ny.
   Gissa om jag är luttrad.
   Jag förstår att du är nöjd med tömning och säkerhetskopiering. Jag är överlycklig över min externa hårddisk som tar hand om och kopierar allt jag gör, i realtid. Åtminstone ETT stort orosmoment mindre.
   Routerns räckvidd - den har ökats väsentligt, och det är riktigt trevligt. :)
   Och nu ska jag kommentera vidare. :)

   Radera