fredag 28 mars 2014

En mindre Grynet

Kasperian
I går var en bra dag! Grynet var här hela dagen. Men jag kände inte riktigt igen henne. Så här såg hon ut när jag lämnade tillbaks henne till matten för en och en halv månad sedan. Söt och fin och inte tovig alls.

Matte har träffat Grynet ett par gånger sedan dess, men inte jag. Inte förrän i går. Då fick hon på sig en ny tröja som matte har stickat åt henne.
Matte har stickat en tröja till, och den sitter mycket bättre. Den här ska hon "bättra på". På dom andra bilderna ser ni att det verkligen behövs. Jag tror Grynet blev riktigt glad för sin tröja, hon protesterade inte alls. :) Och svansen åkte upp i vädret. Grynets matte blev också glad och väldigt tacksam.


Här är vi - i synnerhet jag - i full fart på väg till "brandbygget". 

Grynet, titta här!!! Nåt spännande...

... men icke! Hon tittade inte ens när jag stajlade och rullade extra snyggt!


Hemma på min egen tomt letade vi godis bland löven, gemensamt. :)

Kan också berätta att Grynet kände sig väldigt hemma här hos mig, visste precis var hon skulle leta efter vad. Visade matte var godiset finns. 
Hon och matte hade ganska långa, privata samtal. Jag för min del tycker förstås att hennes matte gott kunde åka tillbaks till Frankrike, men det tänker hon inte alls göra. 
Så jag får nöja mig med att jag snart får träffa Grynet igen, den här gången hemma hos henne. Och då ska jag minsann bada i hennes alldeles egna sjö. 

18 kommentarer:

 1. Ja, det var ett väldigt litet Gryn. Tur att din snälla matte stickat den varma tröjan till henne. Undrar om hon inte är lite självupptagen när hon inte bryr sig om dina rullningar? Men det kanske bara är så att hon inte vill verka FÖR intresserad av dig. För det är klart att hon är intresserad! Fattas bara! Kul att eldgrannarna flyttar in igen. Det måste kännas som plåster på såren att få ett stort fint hus att flytta in i efter att ha fått fly ut i natten när det brann. Tur för dom att ni fanns där och kunde hjälpa dom när det behövdes... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Grynet är väldigt liten nu, men vi hoppas att hennes päls snart växer ut och att den hålls tovfri då.
   Tror du det kan vara så, att hon liksom inte vill verka FÖR intresserad? Hoppas det är så! Kanske tjejer är såna?
   Nu äntligen har "eldgrannarna" kunnat ta sitt nya hus i besittning. :)
   Det är dem väl unt, för fy, en sån mardrömsnatt de fick vara med om!!!
   Kasper

   Radera
 2. Men vad liten hon har blivit Grynet! Men fortfarande hur söt som helst :-) Men att hon inte blev impad av dina snygga rullningar det förstår vi ju bara inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas att pälsen snart växer ut, för hon är ju faktiskt ingen vinthund!
   Och du har rätt - hon BORDE blivit impad av mina rullningar, men jag gillar henne skarpt ändå. :)
   Kasper

   Radera
 3. Men lilla Grynet då, det är ju nästan ingenting kvar av henne. Men det måste kännas underbart med en värmande tröja. Hoppas, hoppas att pälsen växer ut snabbt och blir borstad så ofta att tovorna håller sej borta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet ska inte se ut som en vinthund, tycker i alla fall inte jag! Och jag tror att jag har gjort det klart nu, för hennes matte!
   Den andra tröjan har mycket bättre passform, och matte ska fixa till den här röda också.
   Kasper

   Radera
 4. Neimen, bare halve Grynet som kom på besøk??? Her hvor vi bor er det så kaldt om vinteren at Ronja bruker genser hele vinteren. Om du ser på hjemmesiden www.sognafaret.no og klikker på cockergenser så ser du hele garderoben ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den andra tröjan jag stickade passar riktigt bra, och täcker allt den ska täcka.
   Den här röda ska jag också fixa till, så att den täcker både skuldror och nacke .
   Bara att hoppas att Grynets matte kommer att använda dem vid behov.
   Jag, som är van vid Kaspers päls med den kolossalt varma underullen, fryser bara jag tittar på Grynet! När hon bodde hos mig en månad i vintras stickade jag först ett enkelt täcke åt henne, sedan en tröja...
   Nu ska jag kika på Ronjas garderob. Och de många härliga små valparna. :)
   Berit E

   Radera
 5. Åh, så Grynet har också fått sig en vårklippning. Jag får vänta ända till den 8:e april innan jag kan springa glädjerundor och vädra min päls...eller mitt skinn?? Hihi
  Den tröjan får mer än godkänt härifrån med :D Mycket tjusig. Fast att Grynet är så svårimpad på är väldigt svårt för mig att förstå. Jag smälter ju bara här, på andra sidan dataskärmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tröjan ska BLI fin, men det behövs stickas till en del. Det ska matte göra. Grynets klippning gillas inget vidare här. Men hon är ju liksom inte min och mattes Gryn.

   Gott att höra att i alla fall DU är impad. Känns väldigt fint, faktiskt! ;)
   Kasper

   Radera
 6. Jag är HELT övertygad om att hon bara spelar svårfångad :D Så måste det ju helt enkelt vara!
  Hmmm...... Något mycket klippt tycker jag allt..... Det FINNS ju skär (eller egentligen plasttillsatser) som gör att man inte behöver raka så nära. Hoppas verkligen matte håller efter pälsen vartefter nu. Dock är hon mycket fin i sin tröja! Bra gjort Kasper-matten :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla Grynet lämnas bort för trimning, och då tycks det bli som det blir. När pälsen var som den var. Vi hoppas också att matten mår bättre nu,, och orkar hålla efter pälsen vartefter den växer ut.
   Glad blir jag förstås över att du också tror att hon bara spelade svårfångad. ;) Känns bra för mitt ego...
   Kasper

   Radera
 7. Men stackars lilla Grynet, så naken hon var...;-) Vilken tur att din matte stickar tröjor till henne. Men det var då för väl att ni fick ses igen, även om hon hade mycket annat att ta igen istället för att bara titta på dig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grynet tittade faktiskt ganska mycket på min matte, tror hon var rätt tacksam för tröjan. Eller så var det för att hon visste att det fanns godis i mattes fickor. ;)
   Hur som helst så var/är det faktiskt synd om Grynet tycker vi, för hon ÄR ingen vinthund. Och hon fryser när det är kallt. Hoppas hon använder någon av tröjorna när det behövs.
   Kasper

   Radera
 8. Vårklippning låter läskigt, men om din matte stickar en sådan där fin tröja till mig också, så kanske jag skulle gå med på att stå stilla en stund.
  Nej, förresten det räckte med att matte klippte klorna på mig idag.
  Grynet var nog riktigt lycklig över att få träffa dig igen, hon var nog bara för blyg för att visa det.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag för min del kan inte tänka mig nåt läskigare än klippning överhuvudtaget! Fy, så dåligt jag skulle må utan min päls! Kloklipp är förresten vidrigt, det också!
   Jag tror faktiskt att Grynet var ganska glad att se mig. ;) Ibland visade hon det till och med.. :D
   Kasper

   Radera
 9. Så skönt med sommarpäls* både för Grynet och hennes matte. Tänk vad en klippning kan förändra, det är ju knappt samma hund.

  Om man skulle ....nej inte Ludde men hans långhåriga matte ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen hit alls för Grynet - i själva verket fann jag en skälvande hund, när hon låg på golvet eller gick ut för behoven.

   Kasper ska inte klippas, men nog funderar jag för egen del. Ungefär som du, antar jag. :)
   Berit E

   Radera