söndag 16 mars 2014

Glasrummet och nåt märkligt jag aldrig förr sett

Matteria
När solen skiner och lockar fast det är riktigt kallt och blåsigt - då är det gott att ha det visserligen lilla men dock gröna rummet att fika i. Och äta lunch. Solen värmer så skönt genom glasväggen.

Pelargonerna är så hårt beskurna som nästan aldrig förr. Inte alla, men många. Här syns några.
 Blir spännande att se, redan syns små fräscha gröna prickar, knappt stora som knapphålshuvuden. Tror inte de här pellisarna kommer att se ut som förra året skranglisar.
 
 
Agapanthusen växer... 
 
 
Grodprinsarna trivs fortfarande gott under sitt lilla apelsinträd.
 
 
Alla trivs här. :)
 
Ute är det flera minusgrader, det har mulnat på och kommer tydligen att snöa i natt igen. Men titta här, vad som kommer fram när snön smälter. I kanten av gårdsplanen.
 
 
Det är inte Kasper som är skyldig, lilla Grynet tyckte att just den här plätten var en utmärkt bra toa.
Har ni någonsin sett blått bajs förut?
Lavendelblått.
Hur kommer det här sig???? Det var naturligtvis inte blått från början . :)
 

2 kommentarer:

 1. Så fint och inspirerande ditt gröna rum ser ut. Ett sug efter vår och sommar! Åh, vad grönt o härligt det ska bli här framöver. Men blått bajs...? Så knepigt... en kemisk reaktion?
  Vilken tur att du har det så här vårlikt i glasrummet nu när snön gjorde ett gästspel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen tycks förstå sig på blå bajset. En kemisk reaktion är det ganska säkert, men beror det på Grynet eller på marken, kanske växtligheten just där? Och vad reagerar i så fall med vad??
   Får antagligen förbli ett mysterium.
   Det där lilla Gröna Rummet är som en liten pärla. tycker jag. :) Visst kunde det vara större - men nu är det så här det är. För mig och de fyrfota räcker det bra. :) Och det kostar inte skjortan att ha uppvärmt.
   Berit E

   Radera