lördag 5 oktober 2013

Tortyr, och loggsen hemma

Kasperia

En eländesdag. Också. Vi tar eländet först. Matte höll på med slutliga invintringen av altanen och jag och Myse lekte på tomten. Jag är avundsjuk på honom! Jag ville också kunna klättra!


Sen kom eländet, fast det finns det ingen bild på. Jag hittade nåt skojigt att rulla mig i, matte tror att vi haft besök av nån räv eller så.

Jag fick inte komma in, rullresultatet syntes väldigt tydligt på min vita päls. Jag fick alltså inte gå in fast jag ville, matte skrek NEJ!! i högan sky!


Jag åkte på schamponering!  Ute! Sköljning med trädgårdsslang, nere på tomten!!!
Kan du bada i sjön så kan du också spolas ren med sjövattnet, sa elaka matte.
SEN fick jag soltorka på altanen!!! Medan matte tog emot loggs på andra sidan huset, på framsidan. Okej, det VAR varmt i solen, men ändå.  Och jag badar fortfarande en hel massa i sjön, men det är faktiskt en annan sak. Och det var bara på ena sidan, men i alla fall...

Sen fick jag komma in, men nu tjurade jag. Funderar på att anmäla matte, jag tror inte man får duscha hundar med trädgårdsslang i oktober!!! Inte ens knappt halva hundar.
 

Nåt bra är i alla fall att vi har fått hem loggs idag. Tre pallar, nu klarar vi oss till nästa höst. Dom kommer med en jättebil som dom ställer en liten bit ifrån våran tomt, och så kör dom ner pallarna med truck. Fiffigt att ha en sån också, med på bilen.

 
 
Fast visst var det väl lite märkligt att chauffören valde att backa ner på tomten? Fast matte lyckades visst låta bli att tala om för honom hur hon tyckte att han skulle borde göra.  :)

Kan ni se en blombytta längst ner på bilden. Allt annat har matte tagit bort men lämnat den här eftersom där blommade så fina penséer, för tredje gången. Två omgångar har rådjuren ätit upp. I natt hämtade dom den tredje. Men okej, det var dom väl unt, sa matte.

Matte bar in en väldig massa loggspaket, och jag hejade på. Vill ju gärna ha det varmt och skönt  i vinter. Det ser inte klokt ut i hallen, men lika bra att bära så mycket det går innan presenningarna läggs på. Så att Myse får lite svårare att ta sig upp på taket. :)  Ni minns kanske förra året. Myse klättrade ända upp till skorstenen, men Filip stannade på lilla förstutaket.
 
 
 Dom får det svårare i år.
 
Natti! :)

16 kommentarer:

 1. Inte lätt att bli spolad med trädgårdsslangen... Ina hälsar att hon vet hur det känns att bli tvångstvättad, hon gjorde en djupdykning i kohagen häromdagen... själv måste jag nog ändå erkänna att jag förstår din mattes handlande även om du tyckte hon var elak ;-)

  Vad skönt att ni har ett gäng loggs hemma nu så ni kan få njuta av lite värme inne. Bilden på Filip där han sitter var väldigt vacker, som kungen över sitt rike :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kohagar är mysiga - men numera brukar jag inte undersöka blajorna närmare. Det får ju så trista konsekvenser...
   Jag tycker fortfarande att det var rätt elakt av matte. Tur att åtminstone Ina förstår mig. ;)
   Vi värmer i princip hela lilla huset med hjälp av kamin och loggs. Med lite elvärme som tillskott, vid behov.
   Orättvist det där, att katter så lätt kan skaffa sig höga utsiktspunkter.
   /Kasper

   Radera
 2. Jag håller med om att matten uppför sig rättså anmälningsvärt! Att spola isvatten på hundar och hindra katter att klättra där de vill är ju nästan kriminellt! Lite förmildrande kan väl vara att hon ser till att ni får det varmt och skönt i vinter. Det var nog tur att hon inte talade om för loggsmannen hur han skulle köra. Då hade hon kanske fått bära ned dem själv från brevlådorna... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Ludde, för ditt stöd!
   I efterhand har matte fattat (bilen stod förresten parkerad närmare, nästan vid vår infart).
   Hon kom ihåg att förra året sa den loggmannen att det var lite brant neråt, precis där min infart börjar. Det gällde ju att inte pallen gled av gaffeln.
   Den här loggsmannen backade i stället, tänk så fiffigt...
   /Kasper

   Radera
 3. Jag är så ledsen Kasper-gubben... (och katterna)
  ...men jag håller faktiskt med din matte :(
  RÄVlukt skulle inte ens jag vilja ha med in faktiskt! Minns alltför väl när grävlingen varit vid torpet vid B-lunda o 4 hundar upptäckte det.... Det blev till att ösa vattentunnan.
  Härligt veta ni har varmt i vinter!
  Tröstepussar till de som tycker sig behöva! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver tröstpussarna, och det behöver nog katterna också. Utom Filip som legat och myst i fåtöljen framför kaminen och just nu tog ett skutt upp till maten i hyllan. Sen återvänder han nog till fåtöljen.
   Hallå - räv och grävling är ju också fyrfotingar, och klart det är spännande för oss att undersöka dem närmare, åtminstone deras lämningar. Det borde ni mattar förstå, tycker jag! ;) Fast ni är förstås bra på andra sätt... ;)
   /Kasper

   Radera
 4. Det där Kasper det ska du ANMÄLA!!!!!! Kallas för att tortera stackars hund som bara försöker sköta sin päls.
  Varför fick du t ex inte gå till sjön och bada bort det istället? Du och jag får ta ett snack mellan fyra ögon på tisdag tror jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger nåt om att hon måste hinna bära in MASSOR av loggs och få på presenningarna innan kvällen och regnet som skulle komma (det gjorde det också).
   Undanflykter, säger jag!
   Du får ge mig tips på tisdag, om hur jag bäst ska tackla matten.... ;)
   /Kasper

   Radera
 5. Men..... fick du inte duscha inne? Det var det fräckaste! Säger som Ludde brukar säga: Hundombudsmannen, vet ja!
  Men kan tänka mig att din päls riktigt gnistrar nu, va? Tur att matten din teg så hon slapp att bära från vägen :)

  Tröstekram från
  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det får nog bli Hundombudsmannen, jag känner stödet från mina bloggkompisar! Det ger styrka.
   Pälsen ser ut som vanligt nu, inga intressanta bruna slingor i den längre.
   Håller med - TUR att matten teg!! :D
   /Kasper

   Radera
 6. Hmm, det där med loggsen och att ni får det varmt och skönt inne i vinter, att katterna klättrat upp på taket verkar bara vara en vilseledare från att du fick dushca ute... med slang... i kallt vatten... i oktober!!! Nästan så att vi höll på att glömma det, men nej nej, så lättlurade är vi inte. Jag skulle vilja yrka på att man inte ens får duscha med vattenslang på sommaren, för oavsett hur kallt vatten det kommer från en vattenslang så går det ändå aldrig att dra paralleller med vattnet i havet eller sjön. Det är liksom inte samma sak. Jag lider med dig när jag läser det Kasper. Vilken tur du hade att solen sken på dig i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JUST PRECIS. Undanflykter är ordet!
   Jag gillar inte heller dusch något vidare, men på sommaren går det i alla fall an även utomhus.
   Min päls renar sig ju själv, så jag drabbas väldigt sällan.
   Men såna här grejer kommer jag aldrig undan med.
   Som tur är stängs snart sjövattnet av för säsongen. :)
   /Kasper

   Radera
 7. Haha men Kasper då......tänk om du lärde dig nåt av det här....men slår vad om att du rullar dig igen i skiten om du får chansen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag vet inte riktigt hur jag kommer att göra. Risken finns naturligtvis att jag gör om det, hehehe
   Jag slutade i alla fall att rulla i koblajor. Jag fick både bannor och schampo och dusch. Tror jag skav isa en gammal bild, hehehe
   Det blev faktiskt lite för mycket även för mig.
   /Kasper

   Radera
 8. Kör de så långt! Ångrar att jag inte såg till att få en pall eller två intill husväggen. Jag var rädd att de skulle köra sönder vägen upp för backen här :-( Nu kör jag 4 i skottkärra men tar nog bilen nästa ggn.
  Satt du i en grantopp och fotade, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag förstår att du nu i efterhand gärna velat ha åtminstone ett par pallar nära veranda och ytterdörr. Jag är oerhört nöjd med att ha mina där.
   Man kan prata med chauffören, be att bli uppringd före leverans. Det ÄR jobbigt att köra fyra paket (precis så gjorde jag också första året) i uppförsbacke. Det blir än värre, när det är dags för snön och isen.
   Nädå, inte satt jag i en trädtopp och fotade, jag stod en liten bit uppe på vägen. :)
   /Berit E

   Radera