måndag 21 oktober 2013

Bästa rejset, med Ludde :)

Jag VISSTE det! Att det var nåt på gång! Jag parkerade vid ytterdörren, och gnydde av och till och bad matten att öppna - men icke!

Det gick timmar, men så småningom gjorde hon i alla fall det, öppnade dörren alltså, och där utanför fanns LUDDE med matte och husse! Som jag hade väntat...

Matte är inte särskilt sams med kameror för närvarande, så därför tycker jag att du ska kika in hos Ludde, för hans husse har insett vad kameror är till för!

Jag bjöd i alla fall Ludde på lunch, och den gillade han.
Behöver väl inte säga att jag fick en mycket mindre portion - så jag lär få fortsätta att vara mycket mindre än Ludde och många andra hundar som jag känner... min matte är tydligen totalt obildbar...

Matte blev förresten nästan stum är hon såg vad Ludde och Luddematten och Luddehussen hade med sig! En väldig massa fantastiska rosor! Hon fick sätta ihop dom som hon ville, och valde två olika vaser.  TITTA!!! 21 fantastiska rosor!  (Klicka på bilderna!)
 
 
Och titta vad JAG fick! Matte säger att det här räcker som godis i flera veckor, jag säger att det borde räcka högst två dagar!
 
 
Människorna åt - tog en evighet för dem att få i sig maten! Dom borde lära sig av mig och Ludde, vi åt upp vår lunch på två röda... det gjorde alltså inte dom.  Så småningom gav vi oss i alla fall äntligen iväg till badudden. Där jag och Ludde rejsar som allra bäst. :)
 
Luddes husses bilder är bättre än min mattes, för hon hade strulat till det med sin kamera (men nu har hon fixat det - så dags...).
 
 
Vi rejsade och rejsade, kors och tvärs  - aldrig är min badudde så rejsvänlig som när Ludde är på besök.

Inte ens Luddes husse som tagit så många fina bilder hade det alltid så lätt att hinna fånga oss på samma bild. :)


Ludde är liiiite försiktigare än jag när det gäller att gå i clinch med det våta...
... han är liksom lite betänksam, analyserar konsekvenser och sånt, innan han tar steget...
...men sen är det full fart.
 
 
Även det bästa badrejs har ett slut.  Min klena matte klarade inte att fortsätta till min andra sjö (der var ryggen som inte klarade, påpekar hon!!) så vi gick (matte stapplade) hem och Ludde förälskade sig i min allra värsta pipis! Jag tycker ju suveränt illa om allt som piper, och just den här är allra värst!!
Hade den inte varit människovalpen Wincents favvis, så hade så klart Ludde fått den, men som sagt,  jag har ju lovat Wincent... ;) 
 
Ludde, jag ser fram mot nästa rejs och hoppas att min matte är i bättre skick då!!! (Hon sov i tre timmar, sedan ni farit hem.) 
Tack så jättemycket för den här gången!!!

24 kommentarer:

 1. Åååh Kasper! Tack för en härlig badrejsdag! Och tacka matten för den goda och rikliga korvlunchen! Jag sov väldigt gott bredvid hussen som tände i kakelugnen och la sig i soffan för att "passa den" som han kallade det. Matten kopplade av med några korsord och det var ingen som orkade göra nån middag mer än till mig. Visserligen en något mindre än vanligt men med ordentligt med lever på. Dom här badrejsen hör absolut till hela flockens favoritnöjen. Det var ju bra att din matte fick ordning på sin kamera för jag vill ju se hennes fina bilder även i fortsättningen på bloggen. Stort tack till både dig och matten för allt, och tacka Filip dör att han visade sig och till och med kom in och åt... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det en väldig tur att vi rejsade i går och inte idag, för i dag är det ju ett riktigt eländesväder. Alla som försöker gå ut vill in igen, väldigt snabb, till och med jag och Myse. :)
   Matte satte sig en stund och tittade på kamerans alla olika inställningar, och då hittade hon orsaken till att den inte fungerade som hon ville.
   Filip hälsar och säger att om inte matte hade lyft ut honom (eftersom hon inte ville att han skulle upp på köksbänkarna och ta sig nån smakbit) så hade han nog nästan kommit fram för att hälsa på dej på riktigt. Det har han ju gjort förut. - Men det kommer väl fler tillfällen, hälsar han. :)
   /Kasper

   Radera
  2. Åh! Det hoppas jag att han vågar nästa gång! Med hussens hjälp ska jag försöka låta bli att vara överentusiastisk... Kramis!

   Radera
  3. Okej Ludde - nu har vi en deal! :)
   /Filip

   Radera
 2. Tacka Filip FÖR att han visade sig ska det naturligtvis stå! Än en gång tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, till och med matte fattade vad du menade. Att JAG gjorde det är ju självklart!! Nästa gång vi ses kanske jag övervägen en liten nospuss!
   /Filip

   Radera
 3. Jag tycker ju faktiskt att bilderna här var alldeles väldigt utmärkta! (Ska in hos Ludde alldeles strax!)
  Blev lite fnissig över bilden där Ludde står och funderar lite :) Tycker det verkar väldigt klokt av honom jag, för jag får fryshud bara av tanken på bad i oktober!
  Vad gäller matportionsstorlek är mattar MYCKET underliga! Sorgligt att det inte verkar som om en flytt skulle hjälpa, hälsar Assar....
  Jag vill nu mest hälsa och gratulera matten till de oerhört vackra rosorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt med mattar - dom flesta tycks vara sig tämligen lika. Åtminstone när det gällér mat och sånt..
   Hehe, Ludde är en mycket eftertänksam och kalkylerande hund. :D
   /Kasper

   Radera
 4. Vad skoj ni hade det då. Såg att du och Ludde käkade samma smarriga mat som vi gjorde.
  Här har vi njutit av svampvattennedfallet idag, frånsett när skitmatte tvingat ut mej förstås. Detta är så otroligt välbehövligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan, samma mat! Matte kollade bäst-före-datum och bestämde sig för att spara det du och jag inte fick till mig och Ludde. Snålmatten!!!! Men jag måste ju erkänna, att möglat och ruttnat hade det inte... ;)
   Regn här också, massor. Varken jag eller katterna vill vara ute alls. Inte matte heller, förresten. :) Så det blev korta och snabba vändor.
   /Kasper

   Radera
 5. Hihi, den där pipisen är en sån som "sjunger" va? Jag har haft en sån men matte "råkade" till slut slänga ner den i golvet lite för hårt när jag skulle jaga efter den och då slutade den låta. Så den fick hamna i sopan till slut för trasiga pipisar kan man ju inte ha. Jag tyckte vi kunde köpa en ny men matte sa att dom nog var slut och inte tillverkades mer... Vet inte om jag tror på det där. Men himlans vad trevligt du haft det med Ludde, tror nog att dina tuggisar är slut om två dagar om du får bestämma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, den sjunger, i varje fall nästan-sjunger, tar en liten paus och så sjunger den en stump igen. Urlöjligt, tycker jag.
   Jag har aldrig tagit den i min mun! Gillar bara mina ben.
   Men man måste ju tänka på sina gäster, och dom brukar alltid gräva runt i min korg. :)
   Ta du ett nytt snack med din matte - jag tror inte heller på det där hon säger.
   Jag och Ludde är värsta bästa rejsarteamet, och jag VET var allt det gottiga finns! Ska påminna matte så ofta jag hinner... :)
   /Kasper

   Radera
 6. Bada gillar jag inte, men rejsa är jag superbra på! Jag skulle gärna ha jagat runt er där på badudden! Och så hade jag kunnat äta upp er mat för glupsk som sjutton är jag!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit jätteskoj att ha haft dig med på rejset. Fast åtminstone något enda kliv ner i vattnet, det nästan krävs. Men bara nästan, förstås. :) Ett springrejssteg...
   Du skulle ha fått egen mat, det lovar jag! En hel massa!! :D
   /Kasper

   Radera
 7. Alltså jag hade redan läst och sett om ert rejs hos Ludde, men nu blev jag ännu mer avis på er! Och dessutom korv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg hos Ludde att du redan läst. :)
   Såg också att du ville vara med när du blivit stor. :) Säg bara till då... :)
   /Kasper

   Radera
 8. Vad kul med främmande :) Härligt att få rejsa runt på stranden också.
  Får hoppas att matten är piggare nästa gång då när Ludde kommer på besök.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ludde är faktiskt min allra bästa badudderejskompis. :)
   Fast jädrans, en sån kass matte jag hade... :(
   /Kasper

   Radera
 9. Jisses som ni rejsade du och Ludde :)

  SvaraRadera
 10. Så gøy å ha noen å leike med, også så fine roser dere fikk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ludde är bästa rejskompisen. :)
   Och matte blev helt förstummad över 21 vackra rosor - hon fyllde ju inte ens år eller nåt sånt!
   /Kasper

   Radera
 11. Inget större fel på mattens bilder, om man frågar mig. Hur bra som helst. Och jag förstår verkligen om matten var trött så som ni höll igång... En toppendag, det framgår tydligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilderna hade blivit mycket intressantare om serietagningen fungerat och matte inte ägnat så mycket tid åt att försöka ställa in kameran...
   Inte matte, men hennes rygg var trött. Dessvärre - den är minst lika trött fortfarande. :(
   Men annars är allt bra. :)
   /Kasper

   Radera