fredag 11 oktober 2013

Flammande höst

Matteria
Nu flammar hösten, det är så fantastiskt vackert överallt. Nästan farligt att vara ute och köra bil, skulle vilja stanna och fotografera överallt! Eller åtminstone stanna och bara njuta.

Men egentligen räcker det att gå ut på tomten. Några bilder därifrån.

 


 
 
Mitt i alltihop blommar en blå blomma.
 
 
Och sedan, när man ger sig ut på vägarna...
 
Klickar du så ser du de betande fåren.
 
Det blir lite mörkare, dagen lider. Det har även det här trädet gjort, men vackert är det fortfarande.
 
Lite Kasperbilder från skogspromenaden får anstå, för nu är det strax läggdags.

18 kommentarer:

 1. Du vet vad jag tycker ;)
  Tollar-damerna var verkligen småirriterade, för inte kommer jag många steg i taget när det är så vackert. "Andtruten" är ett lite underligt ord, men jag förstår meningen denna höst.
  SV
  Jag bytte ju garn i tröjan. Storlekarna är generösa så jag valde en mindre än vanligt. Men så var stickfastheten fel. Bytte stickor, njaaa. Och så nu när jag kommit en bit såg jag att en bra "plottrig" del av mönstret inte bli bra i mina ögon. Ska lägga upp större storlek på rätt stickor och så ta bort den biten ur mönstret:) När provstickningen åt superduktiga C (bara 21 o gör underbara beskrivningar!) är klar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njöt av sommaren - men nu är det höst, och då får jag förstås njuta av den också. Så länge den ser ut som nu är det lätt! :) Senare blir det svårare, för mig alltså. Men nog ska jag göra vad jag kan för att se det positiva då också.

   Tröjan - bara att önska dig lycka till... Med både storlek och mönster. Själv hade jag alldeles säkert gett upp! ;)
   /Berit E

   Radera
  2. Drog mig för att repa upp det lite pyssliga jag redan gjort, men ge upp? Nääää - jag vill allt ha den där! :)

   Radera
  3. Den ÄR ju verkligen vacker, den där tröjan, så det är klart att den är värd att "kämpa" för. :D

   Radera
 2. Mycket vackert! Kaspermatte, jag vill köpa et tpar av dina fina handledsvärmare. Har tittat ut et tpar på Helenas foto, behöver ditt kontonummer så betalar jag bums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och jag behöver din mejladress för att kunna skicka kontonummer. Jag har letat i dina bloggar, men hittar den ingenstans.
   Min (går också att få fram via "min profil") är beritelisabet/a/telia.com
   Så roligt att du gillar värmarna. :) Och jag gillar att sticka dem. Rena nöjet, faktiskt. Just nu är det "halvvantar" som gäller.
   /Berit E

   Radera
 3. Åhh vad mycke fina höstbilder du tagit :) Ja nog är hösten vacker, iaf när solen skiner :)
  Ha en bra helg :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här prakten varar ju bara några få dagar, så det gäller att passa på att njuta. Och även fotografera lite.
   Redan har tomtens björkar och hasslar tappat en hel del av sina flammande löv.
   Ha det så bra själv! :)

   Radera
 4. Visst är det vackert med höst, nästan så att hösten är den finaste årstiden när man ser till hur fint det blir i naturen med alla starka färger. Soliga dagar som dessa kan man inte annat än bara njuta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, men snart tror jag att alla löv har hamnat på marken! Det är lite synd tycker jag. Dom borde ju sitta kvar gula och röda lika länge som dom var gröna!
   /Kasper

   Radera
 5. Vi har också en gul värld i Julita! Men nästan ingen röd. Mysko!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plantera en rönn och en häggmispel, hälsar matte. :) Då får ni lite rött i allt det gula. Som redan börjar dra mot brunt här hos mej. Men det är fortfarande riktigt vackert. :)
   /Kasper

   Radera
 6. Din trädgård är ju fantastisk just nu! Eller det är kanske du som är så duktig med kameran. Det är ju nästan så man tycker synd om såna försenade blommor men dom kanske också gillar alla höstfärger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgården ÄR fantastisk, i färgen.

   Men underbart är kort! Redan är den mindre fantastisk än på bilderna, många löv har fallit och på marken blir de fort bruna. Även på träden mörknar de. Många björkar är redan helt kala.
   /Berit E

   Radera
 7. Ser att höstfärgerna är lika vackra uppe hos er.
  Jamarfina bilder du tagit !
  Här nere drösar också löven nu , så det dröjer nog inte länge förrän det är kalt på träden:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett par rejäla frost/köldknäppar, och sen ligger alltihop nog på marken. Så ska vi visst få det här om några dagar. :(
   Vi får passa på att "vrålnjuta" nu!

   Radera
 8. Ooooh, vilken vacker natur du omger dig med! Du har tur med höstfärgerna, här har mycket redan fallit av, dött och förtorkat. Men lite finns, och det får man glädja sig åt. Så mycket prassliga vackra löv på marken - och inte en enda rullningsbild på Kasper.. Tror nog att han passade på ändå ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just på hösten när färgerna lyser som mest är min tomt som allra vackrast, tror jag. Bara det vackra syns. Brister skyls av den fantastiska lövmattan. Men den har redan börjat bli mer brun än gul, förändringarna syns dag för dag.
   Jag börjar snart göra det lite "varmare" inomhus, dvs byter några plädar och ett par draperier. Och dynor. Brukar kännas lagom när träden står där helt kala.

   Visst rullade Kasper. :)

   Radera