fredag 8 mars 2013

Älgigt monstruöst!




- Matte, undrade jag, får en älg se ut hur som helst?

- Tydligen, sa matte...














- Matte, ser du trollen!!??

- Jo, och ett av dom vågar visst inte ens titta upp ur snödrivan...

- Jag blir nästan rädd, jag också. Kom, vi går fort förbi...







- Matte det är nåt lurt här! Tror du att monstret har kidnappat tomten?

- Ser inte bättre ut! Han borde väl varit tillbaks  i Tomteland nu!!!

- Dom har kanske inte hunnit betala lösensumman ?


Sen gick vi hem. Låste dörren, för man vet ju aldrig... Tomtar och troll och en troligen galen (och välkamouflerad) älg...


Förresten - nu måse ni hålla tassar för mig! Matte med stort M har rest till Thailand i dag, och jag och matten hoppas innerligt att det inte ska komma en massa snö också!!! Ett par veckor blir han borta.

Det räcker väl med att det är griskallt - nästan 14 minusar i natt!

För säkerhets skull har matte bunkrat, så att varken hon jag eller katterna ska behöva svälta. Även om vi blir totalt insnöade. :) Men det blir vi nog inte. Och liiiite kan hon faktskt skotta själv! Jag kan hjälpa henne!

Bland annat har hon bunkrat 3-4 kilo frukt (och 7 liter RiceDream), så smoothies kommer hon under inga omständigheter att lida brist på! :D

Både Myse och jag gillar dom, och vi brukar få smaka. :)  Den här gjorde hon på banan, äpple och apelsin, RiceDream, lite honung och en liten, liten skvätt grädde! Matte har aldrig hört talas om en katt som gillar fruktdryck, säger hon. Och det har ju inte jag heller... Inte förrän nu, alltså. När jag ser det med egna ögon.


I morgon bitti blir det hallon också i vår smoothie.
(Jag såge gärna att hon dessutom stoppade i några köttbullar, men misstänker att jag får tji där.))

Natti!

16 kommentarer:

  1. Vilka attans roliga och läskiga figurer som finns hos dig då! Aldrig sett nåt liknande! Camouflagefärgad älg, minsann!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älgen kanske är en desertör - har jag inte tänkt på! Rymt från smygande fältjägare eller nåt... ;) I alla fall från några som har kamouflagekläder och en hjälm med granruskor på, såna har jag sett på TV.
      Klart att både tomtar och troll blir upprörda!

      Radera
  2. Det där var några märkliga filurer som lurar i skogen! Särskilt den där jätte gröna älgen!
    Men tur att ni inte blev kidnappade eller något iaf!
    Smoothie är riktigt mumsigt! De brukar matten med göra en hel del!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är dom konstiga, filurerna!! Undrar hur länge dom tänker stanna... Försöker nån kidnappa oss får väl matte prova att muta med smoothies... om det nu inte räcker emd en rejäl utskällning från mej, :D

      Radera
  3. Märkliga älgar det finns hemma hos dej. Har aldrig träffat på nån sån.
    Nästa gång vi ses så ska din matte få nåt av min matte som hon kan ha i sina smoothies

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rätt som det är kanske nån sån där best dyker upp hos dej också! Passa dej, i så fall!
      Du Sigge - det där som matte ska få till sina smoothies - KAN det vara så underbart att det är köttbullar? Hoppas, hoppas, hoppas... ;)

      Radera
  4. Men kom igen, hur gott skulle inte en köttbulle-smoothie smaka? :) Det bara måste vi ju få dricka. Ska tjata på min matte att byta ut mitt vatten mot köttbulle-smoothie :)
    Det gjorde ju att jag nästan helt kom av mig detta underliga du varit med om där ute. Undrar vad älgen tänkte hitta på, så där kamouflerad och allt. Tänk om de tror att vintern och julen är på väg igen nu när det är så kallt? Jag skulle gärna fira en till julafton nu på en gång med paket, matte vill inte, hon vill lapa sol säger hon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också VÄLDIGT misstänksam mot den där älgen. Troll och tomtar (hehe, ja minns allt en Nisse...) känns det okej att möta i skogen, tycker att jag ser såna rätt ofta. Men kamouflerade älgar...
      Jag gillar ju min lilla skvätt fruktsmoothie på morgonen, men den skulle ABSOLUT vinna på att det fanns ett gäng köttbullar också i den! OM du lyckas övertala din matte, så berätta hur du bar dig åt... ;)

      Radera
  5. Hehe, det var ena krumeluriga saker du har omkring dig. Du skällde väl ut dom ordentligt.

    Min matte spökar sig ibland så jag är ganska van och det KAN ju fastna barr på älgar, men tomtar och troll -grrr. Det är liksom inte naturligt att de visar sig så där.

    Kallt är det och jag vill ha snö så sparken kommer fram igen. Matte är inte överens med mig utan går och spanar efter våren!
    Menar hon vår ren? Det var längesen den flyttade, jo grannen hade faktiskt:-)

    Matte blir sugen på att prova sån där smoothis säger hon, köttbullar delar jag med husse så vatten duger bra åt mig.

    Ludde/matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är det du säger - spökar din matte ut sig med barr??? Jaja, av mattar kan man ju vänta sig vad som helst, vet väl jag också.

      Fast tomtar och troll finns verkligen i skogen, jag har sett dom där. Så fort matte tittar på dom så blir dom "förstenade" eller "förträade" eller nåt, men jag vet allt... ;)
      Dom i skogen är mer riktiga än dom på bilden, jag tror nästan att dom också är kamouflerade!

      Smoothies är beroendeframkallande, varnar matte. Till och med viktigare än en balja kaffe på morgonen, och DET vill minsann inte säga lite.
      Fast efter ett tag så dricker hon allt kaffe också. :)

      Radera
  6. Konstig älg! Inte är det väl jakt NU så han behöver kamouflera sig. Det är nog något lurt på gång så det är bäst att du aktar dig! Köttbullssmoothie låter väldigt gott! Håller tassarna för att ni ska slippa snö medan Stora M är borta. Kanske dom där tomtarna och trollen kan skotta om det kniper... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älgen har kanske inte upptäckt att jakttiden är slut? Tror han hör lite dåligt med allt barr i öronen.
      Där tomten och trollen bor finns en snöslunga, så i värsta fall så... ;)
      Fortsätt hålla tassar, för det tycks hjälpa. Kollade 10-dygnsprognos hos SMHI och inte en snögnutta i sikte. :) Bara kyla, men det klarar vi ju.
      I frysen finns korv till mig (men inga köttbullar), så kanske jag åtminstone kan få en korvsmoothie. Borde också kunna bli väldigt gott. :) Spetsat med lite ost och ett par hallon (jag gillar ju hallon, brukar plocka själv från buskarna).

      Radera
  7. Jag kan inte riktigt klura ut om jag tror att det är en älg som har kamoflerat sig för att överleva jakten, eller om det är en gran som hoppas att inte bli nedsågad...
    Förstår att du gärna höll ett visst avstånd till den i alla fall.
    Så'n där fruktdricka har aldrig testats här, så det kanske inte skulle göra någon skillnad om den första blev med hallon eller köttbullar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jsg och matte har diskuterat saken, men eftersom monstret har fyra ben, så har vi bestämt oss för att tro att det är en älg.

      Det skulle göra all skillnad i världen om bananen och päronet och apelsinen fick sällskap av hallon eller köttbullar!
      Blev det köttbullar så skulle ni göra smoothies MINST tolv gånger om dan! MUMS!!!! I stället för som hos mej, bara ynka en gång.

      Radera
  8. Smoothie älskar jag! Men å andra sidan vet jag inget ätbart som jag inte tycker om.
    Till och med mattes morgon cappuccino är jag gärna med och delar!
    För övrigt hamnade jag i dag mitt i en snöstorm på väg till Lund! Något är allvarligt fel, vi ska ju ha vår här nu!
    Puss från Melody

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle vara vår hos mig också!!!! Det är det inte. Nån snö har vi inte fått - men ute är det 15 isande minusgrader nu! Det blir säkert ännu kallare under natten. Fy attans!

      Nåt med kaffe i har jag aldrig fått smaka - måste nog ta ett snack med min matte. Tur att jag i alla fall får smaka smoothie. :)

      Radera