torsdag 14 mars 2013

Frustrerande dator

Matte har köpt en ny dator. Med Windows 8. Hon är ganska frustrerad! Framförallt är hon överlycklig över sin gamla, hihihi, så kan det gå...! Så nu är frågan - kommer hon någonsin att förlika sig med den nya? Den som lever får se...

Tur hon har den gamla, annars tror jag hon just nu skulle vara farlig att komma i närheten av. (Hon har minsann ett barnbarn till hjälp, och han kommer igen, så förhoppningsvis grejar det här sig med tiden...)

I går fastnade den här stora bilen utanför mig, i svängen i backen upp mot vägbommen in till vårt område.Som tur var hade sandbehållarna precis fyllts på, så dom sandade och sandade. Backade och tog sats långt nedanför mig - och se, dom kom upp! Precis som jag och matte gjorde idag. :)

I natt blir det ruggigt kallt - redan 15 minusar! Men i glasrummet står mattes agapanthus och trivs. Hon vill att jag ska visa den, och då gör jag väl det...Jag för min del har det kärvt igen. För nu har Myse också upptäckt min bia! Plötsligt är vi alltså FYRA om den!!! :(


Men jag ska väl inte klaga, inte egentligen. För jag fick ett märgben idag, och det fick jag smaska på i lugn och ro, utan att störas i MIN bia! :D
Mn nu är matte helt färdig säger hon, hon är ju liksom inte van att anstränga huvudet så mycket, hehehe...

27 kommentarer:

 1. Så bra att ni fick sandat i backen! Byta upp sig till nyare dator utan att ha barnbarn måste vara svårt! Hoppas matten vänjer sig vid den nya. Ser fint ut i krukan sa husse och du kanske kan få katterna att värma upp bian tills du ska gå och lägga dig? Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här datorbytet är svårt, även MED barnbarn... säger matte.
   Just nu står den nya och tuggar i sig uppdateringar. Fler program väntar på att installeras. Och så är det ju det här med kringutrustningen och sånt.
   Tur att den gamla fungerar, medan hon (förhoppningsvis)lär sig den nya.
   Under tiden får hon väl trösta sig med tankar på en så småningom blommande agapanthus... ;)

   Radera
 2. Nu har vi läst kapp lite av det vi missat under flyttbestyren. Konstiga trollvarelser du fann i snön... Det där med ny dator säger matte att hon känner igen, man blir liksom inkörd på en gamla.

  Härligt med märgben, det låter onekligen som bättre hundmat en fruktdryck men vad vet jag ;-) Anton åt oliver och champinjoner som yngre så smaken är verkligen olika, inte vad jag skulle kalla kattföda.

  Hoppas ni får en fin vecka utan mer snö nu... här hos oss har det kommit en hel del igen...blä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, under decenniers lopp (sedan början på 80-talet) har det ju blivit ett antal nya datorer, säger matte. Trots det känns det lite jobbigt just nu, men det ska nog funka så småningom.:)

   Märgben är förstås toppen, men du ser ju, vi är större gourmeter (eller vad det heter) än ni tvåbenta riktigt fattat! :) Heja Anton! Vad tror du han skulle tycka om soltorkade tomater?

   Vi ska också få snö, ganska mycket, och han som hjälper oss att ploga upp gårdsplanen är i Thailand. :( Så - dubbelblää från mig!

   Radera
  2. fniss soltorkade tomater vet jag inte men Anton är mycket förtjust i färska tomater, fast enbart ekologiska... ligger det blandat på ett fat tar han alltid de ekologiska och bär iväg på..., smart kille ;-)

   Hoppas ni slipper allt för mkt snö när bästa plog-killen är bortrest.

   Radera
  3. Vi fyrbenta ÄR smarta! Klart vi väljer ekologiskt! I just det fallet är min matte också väldigt smart. Lika smart som Anton, alltså. :D
   Blir det mycket snö så tänker matte låta den ligga kvar tills Matte med stort M är tillbaks - vi bunkrar rejält i morgon. :) Ingen kommer att svälta, det kan jag lova!

   Radera
 3. Ja det där med windows 8 ska tydligen vara något helt annat än vad man är van vid. Här håller vi oss till vår gamla dator i alla fall ett tag till :)
  En agapanthus är alltid värd att visa, min matte är imponerad. Hoppas du får sova gott i din bia, själv!!! Du får snart kanske ta lite hyra för att låna ut den så ofta, en kattgodis eller två, eller så får de skrapa ihop ett märgben i veckan åt dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte ville leta efter Windows 7, men barnbarnet som hjälpte henne förordade absolut Windows 8. Men matte tror att hon nog ska klura ut hur det fungerar, så småningom. Men det är mycket som måste installeras och uppdateras och sånt innan hon kan börja använda nya datorn på riktigt.

   HYRA ska jag förstås ta för bian! Strålande idé!! Tack för den!
   Och visst ser agapanthusen lovande ut. :)

   Radera
 4. He he he jag har Windows 7 i min nya dator alldeles väldigt bra påminner om XP. Hoppas di matte kommer underfund med den utan att bli komplett galen.
  Den där backen och kröken nu, nja helst inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så småningom ska nog 8 fungera för matte, men det är mycket som måste fixas först. Kringutrustningen behöver nya drivrutiner, program ska installeras osv. Och Windows uppdateringar tar hur mycket tid som helst!
   En grej är riktigt positiv ändå - matte har sin gamla fungerande dator kvar, medan hon och barnbarnet fixar till allt det nya.
   Så stressnivån är trots allt måttlig. :)
   Behöver det ta tid, så FÅR det ta tid att komma igång på riktigt.
   (Hittills har vi klarat krök och backe bra - i går tack vare att någon annan tidigare misslyckats och därför skött sandningen, hehehe...)

   Radera
 5. Nog för att våran matte skulle behöva en annan dator, MEN - vi vågar knappt tänka på hur hon skulle vara om hon inte förstod sig på den! Med tanke på hur hon muttrar och puttrar över denna gamla tröga.
  Huvva!
  Jesper, Assar, Simon o Petrus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tänk inte! Det är säkert det bästa. Windows 8 lär har åstadkommit många grå hår, men eftersom den skadan redan skett på min matte så kanske hon slipper ganska lindrigt undan - i alla fall hoppas hon på det.
   Men er matte är nog inte gråhårig än, så säg åt henne att en trög dator är bättre än en som man inte kan hantera alls! :D
   XP var/är minsann ett JÄTTEBRA operativsystem! Så det så, säger matte.

   Radera
 6. Det är faktiskt väldigt nära 10 år sedan matte första gången fick frågan av en frisör om inte de grå håren skulle "färgar över"...
  Den lilla bilden är egentligen bra missvisande. SÅ mörk har jag aldrig varit (dåliga ljusförhållanden på en flygbuss mot Skavsta). Men jag har med flit låtit den vara:) , bara för att det är en bra bild i övrigt.

  SvaraRadera
 7. Det är faktiskt väldigt nära 10 år sedan matte första gången fick frågan av en frisör om inte de grå håren skulle "färgar över"...
  Den lilla bilden är egentligen bra missvisande. SÅ mörk har jag aldrig varit (dåliga ljusförhållanden på en flygbuss mot Skavsta). Men jag har med flit låtit den vara:) , bara för att det är en bra bild i övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en jättefin bild, tycker jag. :) Min matte fick också sina första grå/vita strån i 40-årsåldern. Hon färgade i många, många år - men slutade för ett tag sedan. Det blev finare då, det tycker alla. Hon själv också. Fast JAG bryr mig ju inte, huvudsaken är att hon är min matte!

   Radera
 8. Nån sån där gapig växt har inte jag, bara tysta ena. Men märgben, det har jag, precis nyss gnagde jag i mig ett, och det var inte dumt vill jag lova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det åtminstone finns märgben här i världen, tycker jag, som har en matte som håller på att gå upp i limningen... det handlar om mina båda datorer... :(
   Men som sagt - det finns ju märgben... :)

   Radera
 9. Vet du jag vet var våren finns!Hittade en flck med den i Bäverbäcksskogen. Bara det att hon som styr över sånt håller tydligen hårt i den. Orättvist att det skulle vara så varmt där att inte ens ytterkläder behövdes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kolla, men i kväll orkar varken jag eller matte! Undrar om vi överlever det här datorbytet... (men Outlook Express hade inte fungerat med Windows 7 heller...)

   Radera
 10. Märgben smaskigt värre men datorer som man inte kan med låter faktiskt lite bökigt..
  Här försöker matten nu reda ut saker o ting med datorer o allt på egen risk, men hon är evigt tacksam över att ha våran lillmatte o lillhusse hemma som kan hjälpa till när det kör ihop sig allr för mycket...
  Vov från grabbarna boys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bökigt var ordet - men inte LITE, utan MYCKET!
   Och nu börjar även den gamla protestera så smått. Blod, svett och tårar är vad som gäller (er matte ska vara innerligt tacksam att ha någon i närheten som kan hjälpa till! Mattes hjälp är på väg till USA... Och när han kommer hem efter ett litet tag så ska han flytta till Kanada!!)

   Radera
 11. Min matte har en gullegosse, som klickas in på TeamViewer vid behov. Sedan sitter matte med mig knäet och vi kan bara beundra vad han grejar med på skärmen och det går blixtsnabbt. Den hjälpen kanske kan fixas också från Kanada?
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får väl se vad som händer, när han barnbarnet flyttar - först väntar en kortare vistelse i USA.
   Matte tror att hon möjligen behöver anlita ännu en i släkten. :D ... han vet ännu inte om det, hehehe... men han kommer säkert gärna att ställa upp, i mån av förmåga.
   Å andra sidan är nog ganska mycket sådant som matte måste klura ut och tampas med själv. Men blir det en "krasch" eller ett "totalstopp" - vilket alla goda krafter förbjude - sÅ blir nog goda råd ganska dyra... såvida de inte kan förmedlas från Kanada...

   Radera
 12. Det är tur min mattes dator fungerar för hon har inte så mycket tålamod med sådant som inte
  fungerar, sådana prylar åker oftast ut ur huset och hur skulle det då gå med min blogg!
  Hoppas ni snart får hjälp!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte har hållit på att uppdatera sina datorer ända från början av 80-talet! Dvs i ca 30 år, så hon borde inte vara förvånad över att byte innebär problem.
   Att slänga ut en sprillans ny - och dyr - dator är inget egentligt alternativ.
   Du ska se Melody - vi återkommer! :)

   Radera
 13. Matte har hört att det är mycket krångel med det där nya Windows 8 så matte hoppas att hennes dator håller länge än :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas också attt din mattes dator håller länge än - det gör livet lättare för er alla, hälsar min matte! Och jag fattar precis vad hon menar!
   Just nu skriver vi på vår gamla - och det känns bara härligt! :)

   Radera