onsdag 20 mars 2013

Nä nu jäklar...

Inte nog med att Myse snor min bia ibland - han har kissat på mitt sovtäcke också!! Det där som ligger ovanpå en dyna nedanför mattes säng Äntligen i morse såg matte att det minsann har hänt tidigare också!!!!!

Hon blev inte glad - inte så kul att vara Myse just då! Eftersom matte såg precis när det hände tyckte hon att hon kunde få bli hur arg som helst - och Myse fattade! Gömde sig under soffan...

In med täcket i tvättmaskinen, och nu är det torrt och fint och det ska bli skönt att få renbäddat till natten.

Men jag har alltså en katt som ni kan få överta billigt! Kan till och med tänka mig att betala några leversnittar för att bli av med honom! Ni ser ju själva på bilderna - okej, jag fattar - får antagligen betala med åtminstone ett grisöra också...

 

Jag kan tänka mig att sälja matte också, för hon ställer mest bara till det numera. Fattar inte vad hon skulle med en ny dator till, den gamla fungerar ju!! Hon har börjat röja för att ge plats åt allt nytt.

Hon ska visst få en extra skärm, en stor, av barnbarnet Rasmus.

 Jaha, och var ska då katterna få plats på skrivbordet? Filip har också börjat ligga där.

Så här såg det ut för en stund sedan! Beklagar det liggande formatet (i gamla hederliga XP följde alla förändringar i utforskaren med till bloggen).

 
 
Matte tycker suveränt illa om Windows 8, men "har man tagit fan i båten får man se till att ro honom iland", säger hon. (Fast om jag vill ha rättvända bilder får hon tydligen använda gamla datorn.

Vi har haft strömavbrott i hela vårt område, många timmar, och nu vet jag att det var en telefonstolpe alldeles nedanför min tomt som skulle bytas. Den här maskinen forslade ner den nya och upp den gamla. :)
Ni se, va´, att de snöar...
 
Men vet ni vad  -  Matte med stort M har kommit hem från Thailand! Och han gav sig direkt ner till oss för att ploga ut mej och matte. :) Inte nog med det, han hade godis i fickan också, som han gav till mej!
 
Att byta matte mot Matte vore kanske en väldigt bra idé.
 
Men så är det ju det här med Myse - undrar om någon annan verkligen skulle vilja ha honom? Kanske att vi får fortsätta att ha det som vi har det?
 
Det går kanske att uppfostra honom? Att fatta vad det är han egentligen vill säga?
 
Jag tror jag vet! När han väcker matte på morgonen (enligt matte mitt i natten) då vill han UT! Inte alls gå på lådan, han vill UT!
 
 
Ska se om matte klarar att skriva nåt hos sig också, lite senare i kväll, men hon har ju en massa kaos att ta hand om. Får kanske vara tacksam att hon gav sig tid att sekretera år mig. :)
 
Och nu när hon är utplogad kanske det blir en tur till återvinningsstationen i morgon. :) Så att det blir lite mer livsutrymme här hemma.
 
Så här såg det ut tidigare i dag. Maxi syns inte på bilden, han låg på kontorssängen. Om ni tittar noga så ser ni i alla fall både mig, Filip och Myse på bilden.
 
 

10 kommentarer:

 1. Men vilken buse Myse är , Kasper !
  Förstår att du vill bli av med honom för ett par Leversnittar !
  Men fy med snö ni har fortfarande *suck*
  Här har den mesta blåst bort :)
  Typiskt 2-benta att bara röra till det HELA tiden *suck igen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju snö, men det gör varken matte eller mina katter.
   Tvåbenta är ofta trista - dom rör liksom inte till saker på RÄTT sätt!

   Tusan också, jag gillar ju Myse! Men INTE när han kissar på mitt täcke! Vi får fundera på hur vi ska komma till rätta med det här.

   Radera
 2. Det var väl katten också! Nu är det nog bäst att matten monterar en kattlucka i alla fall eller ställer badrumsfönstret på glänt. Det finns nog luckor som passar för en jappe också. Jag är inte ett dugg avundsjuk på mattens datorpyssel. Det är lugnast när det travar på i inkörda banor även om man kan lägga huvudet på sned för att kunna titta på bilderna. Blir det för jobbigt får jag be hussen ställa bildskärmen på högkant... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jädrans - och en gång till dessutom... FAST matte försökte få honom att gå ut! Badrumsfönsret når han inte längre, för nu är snart alla loggs uppeldade. Fast matte kunde ju ställa dit en stege förstås.
   Datorpyssel är ett rent elände, om du frågar mig! Gör matten konstig, på nåt sätt...

   Radera
 3. KATTER SOM KISSAR PÅ SOVPLATSER ÄR ETT OTYG!!!!!!!!!!!
  Vi vet...
  Fast vi kom ju aldrig på den goda idén att erbjuda ersättning till den som ev. kunnat tänka sig ta över Simon... (Matte hade dock tankar om att sätta honom i bur på gården mitt i natten... Med en skylt "GRATIS!"...)
  Men trots allt är vi glada det inte blev så, för han är ju våran Simon i alla fall!
  Mattar som trixar med datorer och grejer hit och dit och högt och lågt vet vi just nu allt om också.... Vansinnigt jobbigt och irriterande är det! Inte minst med allt muttrande.
  Jesper o Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälpte inte att erbjuda ersättning, för ingen tycks ändå vilja ta över Myse, har inte fått ett enda svar.
   Nu ska vi köpa ny kattsand och en till kattlåda. Och göra ren och byta till "den gamla" sanden även i lådan som står inne på toa.
   För trots allt så gillar vi ju den där lilla busen! Jättemycket! Både jag och matte. Men han måste lära sig att veta hut!
   Mattar som trixar med datorer - ja fy för tusan... :(

   Radera
 4. Halloj..
  Tittar in och lämnar en ny blogg adress till oss.
  Nyheter i hemmet kräver ny blogg känns det som.
  Den finns redan men uppdateras inte mer förrens på lördag

  Ha det gott
  Gizmo och .......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla spännande! Ska ändra adresserna här på min blogg. Det ska jag göra på lördag. :)

   Radera
 5. Hmm adressen kom visst inte med så här är den http://gizmoandspike.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag ju adressen - bra! Jistanes, vilka grejer det är på gång!! Jag glömde kommentera, men jag ska minsann titta in igen, var så säker. Är väldigt nyfiken på Spike.

   Radera