måndag 25 mars 2013

Vi finns fortfarande... :)

Det här är nästan löjligt - matte beter sig som värsta datornörden. Men det är bara som det ser ut.

Egentligen är hon frustrerad till tusen. Det är ett uppdrag hon har som strular. All sparad gammal e-post går inte att öppna i nya datorn. Och ny går inte att spara på rätt sätt...

Och då får jag lida - eller i alla fall min blogg. Nåja, mattes egen blogg också, jag tror nästan att det är min hon prioriterar. :) Alltid något.

Klart ni undrar hur det går med kisskatten Myse - jag tror att han har återgått till att bli en kissekatt igen. En jättegosig som gärna pussar mig ibland.

Titta!
 

Myse som älskar att utforska vrår och gömslen gav sig naturligtvis genast in i "huset". Det fick godkänt, så efter ett tag använde han det. Det hålls bara tillgängligt på natten och morgonen, för jag vill inte att dom andra ska gå dit också. Dom får hålla till i lådan på toa, tycker jag.

Och jag, jag får ha mitt sovtäcke i fred, med bara min egen, härliga doft.   :D

Matte har fått fnatt på flera olika sätt. Ett är att hon ska röja och flytta alla grejer på kontoret. Stackars mig och katterna, vi kände oss helt vilsna. Men så småningom hade det mesta bytt plats med varann, och nu ser det ut så här. :)

Tittar ni noga så ser ni Myse bakom laptopens skärm. Han har fått en pläd där.
 

Jag kände till slut att jag också kunde slå mig till ro. MIN plats fick i alla fall bli kvar.

 Upp på hyllor kommer inga katter längre, stackare, nu får dom nöja sig med stolar, soffor, sängar, fönsterbänk, fåtöljer... Och en favoritplats på skrivbordet.

 Och så har dom ju min bia. :(

När jag och matte köpte kisshuset till Myse så passade jag på att köpa ett nytt halsband till mig, så att jag slipper skämmas. Och förstås några tuggpinnar, den här har lite smak av honung. Gott!!

 
Förresten så har matte kommit på nåt  märkligt som förstås är väldigt bra. Bilder som tagits i stående format ser konstiga och liggande ut ibland i utforskaren (beroende på vilken kamera de tagits med) och alltid i Microsofts bildvisningsprogram. Det är där matte beskär och ändrar storlek och sånt.

Om hon bara  låter dom ligga där och se dumma ut, så blir dom rättvända i Blogger! Försöker hon däremot själv vända dom rätt, då blir dom fel på bloggen. Visst är det knäppt.  Så var det INTE med Windows XP. Men det här är ganska bra.

Vi HAR hunnit ut en del också, i soliga vädret. Det är griskallt om nätterna, men dagarna är fina. Fast fortfarande har vi massor av snö hos mig, och många vägar är glashala.

Hoppas verkligen att jag ska hinna runt till er alla, och läsa i kapp. Matte-sekreteraren måste verkligen skärpa sig!

20 kommentarer:

 1. Som din matte håller igång, men det är roligt att möblera och jag gillar absolut att springa runt fötterna på alla som hjälper till :)
  Vilken tur att kisshuset fungerar bra och att du numer har en bädd med Kasper-doft.
  Jag skulle också behöva lite nytt, ett nytt koppel för mitt är verkligen slitet, vet inte vad som hänt över vintern men sliten är den i alla fall. Men jag får väl skämmas ett tag till :/ Matte har inte kommit för sig att köpa ett nytt än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast när man möblerar ganska mycket med pärmar och sånt så blir det inte så mycket bus - matte sitter stilla och läser och förjunker i några minnen eller nåt sånt. Trams, tycker jag!
   Om en stund vänder vi förresten på kisshuset, så att öppningen kommer rätt. För nu ska vi snart gå till sängs. :)

   Radera
 2. Skönt att din sekreterare verkar få ordning på, eller i alla fall har fått ett hum om, den nya laptopen med alla nya funktioner och program. Lika skönt att Myse trivs med sin baja-maja. Klart att DIN plats i arbetsrummet skulle vara kvar! Fattas bara! Se nu till att matten inte halkar omkring för mycket ute utan håller sig där det inte är så halt. Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom flesta "finesserna" lämnar nog matte därhän, men en del tar hon allt till sig. Med viss möda.
   Nu måste hon bara ut på nätet och jaga något program som låter henne öppna gamla e-postfiler på datorn MED eventuella bilagor. (Inte hennes egna mail.)
   Att Myse trivs med baja-majan är jättebra, för matte var verkligen både ledsen och bekymrad häromdagen.
   Men nu är alla glada igen. :

   Radera
 3. Skönt med livstecken! Och med rent hundtäcke:)
  Siamteamet hälsar att sådant där hemlighus med tak, där man verkligen kan vara lite hemlig, är alldeles utmärkt! (Även om höga siameser får ducka lite, för än har matte inte hittat något rejält extra-högt till dem, men det funkar bra)
  Själv är jag alldeles väldigt övertygad om att katterna har tillräckligt med liggplatser utan hyllorna. Och även utan din bia faktiskt... Mattar brukar ju ha en "softspot" för att fixa sådana nämligen:)
  PUSS på dig! Och ge Myse en från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas katterna själva också tycker att dom har tillräckligt många bra sovplatser. För jag vill ju att dom ska ha det bra (helst utan att bry sig om min bia).
   Jag tycker att det ser ut som om Myse och hemlighuset helt enkelt är som skapade för varandra... ;)
   Nu ska vi gå och vända lilla huset rätt så att det ser ut som på bloggbilden, för matte håller faktiskt på att somna över tangentbordet. Hon måste få stappla i säng nu, säger hon.

   Radera
 4. Går ingen nöd på er, det ser vi ju! Honungsben och ny katt-toa och bäddat och datorer kors och tvärs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart kontorssängen måste vara bäddad - den är till för gäster och katter. Ibland blir den en dagbädd för matte också.
   Det är jädrans trångt nu, för alla datorer. Men det blir snart ännu lite värre...

   Radera
 5. Honungsben det låter gott det.
  Måste be matte kolla om min Grisöronaffr kan ha såna.
  Underbart att Myse gillar nya lådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att Myse gillade lådan! Och att matte inte är fullt lika osams med nya datorn längre. Men den tillhör definitivt inte hennes "bästa vänner". :)
   Nu ska hon ge sig ut på nätet och leta efter ett program som kan läsa gamla EML-filer...

   Radera
 6. Smaskigt ben du fick :)

  Vad hon grejar och röjer din matte, men bra verkar det ju bli! Lider nog ingen nöd på kissarna om dom inte tar sig upp i hyllorna, dom har ju hur många bra ställen som helst att ligga på. (även utan att använda din Bia)

  Skönt att läsa att det verka funka med Myse med nya lådan, vår honkatt Smulan som också gillar små utrymmen mm vill också gärna ha ett "hus" att gå in i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katterna mår bra och det gör jag också. Och det är ju det viktigaste. (Tur det, eftersom matte sliter sitt hår i förtvivlan - inte anade hon att så mycket skulle visa sig kunna gå fel och inte fungera med nya datorn.)

   Radera
 7. En alldeles utmärkt idé, att Myse får ha den nya lådan alldeles för sig själv. Kanske känner han sig så vuxen nu, att han inte gillar doften av "de svarta"?

  Snart gör de väl som "bondkatterna" här i huset och går ut och solar sig i lälägen på dagarna. Ännu är det för kallt på min solbalkong, men jag är ute och testar den en liten stund varje dag.

  All snö har smält bort hos oss, gräset är gulgrått och allting dammar, både ute och inne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en MASSA snö kvar!! Men katterna är ute mycket ändå, på dagarna. Solen skiner ju då och det är inte så kallt.
   Mina katter är rätt tuffa. :)
   Vi förstår inte riktigt varför Myse ville "protestkissa" just på mitt täcke i sovrummet, men tydligen kom han av sig i rena glädjen över sitt alldeles egna kisshus. :D
   På dagarna är han mest ute nu.

   Radera
 8. Jag tycker det ser ut som din matte gör ett riktigt bra jobb åt dig med så långt inlägg och så många fina foton! Det ser ut som om ni har det gott!
  Påskpussar från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det gott, katterna har det gott, men matte sliter sitt hår över nya datorn som vägrar att ta hand om sån mycket som funkat tidigare.
   En massa elände liksom samverkar.
   Men annars är allt bra... :D

   Radera
 9. Kasper, ifall matte är så involverad i sitt nya data system vill jag passa på att önska Er alla en riktigt trevlig påsk härifrån London.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att allt som måste föras over och omorganiseras osv osv fixar sig snart, så att matte blir som vanligt!
   Ha en riktigt fin påsk själv!

   Radera
 10. Så skönt att det är en vanlig kisskatt av Myse nu! :-) Han kanske är lite blyg och vill kissa där ingen kan se honom?
  Och så fint din matte har gjort det, men vad vi fick leta efter Myse (trots att ni skrivit var han var)! Glad påsk på er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad det än berodde på, så föredrar Myse i alla fall sin nya kissbur framför mitt sovtäcke, och det är jag sannerligen tacksam för!

   Det börjar fungera rätt bra här nu, men än fattas en massa som måste göra och åtgärdas med nya datorn.
   Och så ska så småningom installeras en större separat skärm.
   Frågar du mej så tycker jag matte är helknäpp - skaffa sig en massa såna här nya bekymmer...

   Radera