tisdag 5 mars 2013

Sol, snö och leversnittar - ännu en fin kombination! :)

Mars är vårmånad, har jag bestämt. Fast en väldans massa snö ligger kvar.  Inte minst på sjön.

I dag hade matte faktiskt lillkameran med sig på prommisen. Titta t.ex. på den här bilden. Den här stenen har legat precis bredvid min gårdsplan, en och annan (inte matte, hälsar hon) har skaffat sig en buckla på sin bil tack vare - nej, jag menar förstås på grund av den här stenen.
Matte med stort M har forslat hit den, till baduddsstigen,
för att hindra ett par knepiga typer att köra bil
ända ner till bryggan.


Hrm , så här luktade den inte när den fortfarande var bara min...

Antar att det inte är baddags i dag heller... (jag syns om ni klickar).
Det var väldigt mycket vatten i sjön, i höstas. Det här bordet med bänkar står ute på bryggan. Ni ser va, att is- och bryggnivå är densamma! Bordet ska inte stå på bryggan, för där ska dom som hoppar och dyker och sånt få hålla till.

Det blir svårt att orka få upp det här bordet på land igen.
Bänkar och bord är "allt i ett", dom är fastfrusna
men bör nog tas i land från flytbryggan
medan isen fortfarande bär.

Matte med stort M har som ni kan ana plogat upp jätteslingor på sjön, en del har åkt skridskor där. Jag och matte har inte gått där så mycket eftersom matte ju var kravlig (milt uttryckt), och nu är det en massa vatten på isen så matte nöjde sig med att pulsa lite bredvid.. Men jag plaskade runt lite. :)


I den här utrustningen kan man inte pulsa i djup snö säger matte som plockat fram klorna. Dom sitter alltid fast på samma låga skor.


Jag sprang förstås omkring en hel del där på isen - och plötsligt upptäckte jag nåt jättekonstigt och jättetrevligt. En sån överraskning!  Ni ser va, att det finns några främmande små grejer där på snön...

Det växte leversnittar ovanpå sjön!!!! Gissa om jag letade och gissa om jag hittade varenda en!! :D


Vi fortsatte bredvid sjön en bit. På hemvägen såg jag i alla fall en del öppet vatten. men dit fick jag inte gå. Det ville jag egentligen inte heller, om nu sanningen ska fram... Jag väntar på isfria sjökanter. men ....Och hemma på farstubron satt katterna och väntade. I sin katthylla.  :) Åtminstone ett par av dom. Det visade sig att Maxi legat inne och sovit hela tiden.16 kommentarer:

 1. Vilken härlig vår/vinter promenad du och matte haft idag , Kasper !
  Åh tänk att det växte leversnittar ute på isen på sjön också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen den där promenaden - och att överraskas av leversnittar - ja det blev ju sanenrligen pricken över i, som man säger. :)

   Radera
 2. Den där Matte med stort M har en mycket bra maskin som kan göra så mycket :) Springa så på isen tycker jag är skoj, men i år har inte matte varit och åkt skridskor ute på isen alls, hon har bara hållit sig inne i ishallen och där får inte jag följa med.
  Jag vill också att mars ska vara en vårmånad så vi får tillsammans hålla våra tassar för att det kommer bli så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att matte med stort M har flera maskiner, så att han kan göra så här mycket. Han gillar maskiner,det syns, för han ser alltid jätteglad ut när han kommer åkande på nån av dom. :)
   Nu Laika, nu håller vi tassar tillsammans! SMHI får verkligen skärpa sig, tycker jag!!! ;)

   Radera
 3. Modig din matte är som går på isen nu.
  Min totalvägrar numer, vårisar ska inte beträdas enligt henne.
  Jag hoppas att de snart är borta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än är det ingen fara med isen på vår sjö, och nu ska det ju bli kallare igen. :(
   Men sen, sen bara MÅSTE ju isen bli farlig. Vi vill ha VÅR!!!

   Radera
 4. Va praktiskt att ha en Matte som kan flytta bautastenar så där! Nu gör den säkert nytta så att man slipper bilar på badplatsen. Jag ger 10 osynlighetspoäng för din fina vita päls! Den gör ju att alla MÅSTE klicka på bilderna för att se dig i snön! Speciellt när du var utanför bryggan! Jag har inte sett en endaste leversnitt ute på isen, och nu är det snart försent att gå ut och leta. Vilken tur att du hittade alla innan isen försvinner... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst hade det varit synd om snittarna sjunkit till botten så småningom! Fiskar mår nog inte bra av lever. :)
   Tack för poängen, känns bra att i alla fall ha NÅT som är poängvärt... ;)
   Matte och hans maskiner är nog det mest praktiska man kan tänka sig. - MEN på fredag åker han till Thailand! Blir borta ett par veckor. Så då gäller det att det inte kommer en massa tung och blöt snö!!! Men här ska bunkras, säger matte och det låter ju betryggande. :)

   Radera
 5. Vad bra att M-matte flyttade på stenen!
  Är det något jag tycker illa om så är det sådana där superlata människor som antingen ska köra bil överallt där man inte ska, eller också förstör gräsmattor genom att inte orka gå 10 steg runt ett hörn.
  Grrrrrrr!
  Så, så fick jag gnälla över det också:)
  Assar har just meddelat att han vill ha en sjö i present imorgon! För om där finns leversnittar...
  JAG tror han skulle ångra sig, för han undvek t.o.m. minsta pöl på gångvägarna idag...:D
  Extra mysigt måste det vara att komma hem när en sådan välkomstkommitté finns! Ungefär som när Simon väntar i hallen här. (Petrus nedlåter sig inte...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är säkert samma människor som kört bil ner till badudden som släpat ut bord och bänkar på bryggan, för att ha "fest".
   Två familjer som bor bredvid varandra... Stökigt blir det.

   Assar kanske kan hitta något annat ställe än en sjö, där det occkså växer leversnittar?

   Visst är det så, det känns alltid etra fint när katter väntar på gårdsplanen eller förstubron. :)

   Radera
 6. Bästa katthyllan, tycker jag! Det var kuligt att få följa med dig på promenad till sjön och så idag. Det ser så fint ut där du bor. Vi vill också ha en sjö inom promenadavstånd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen jättefint med sjön - året om.
   Katthyllan (som före loggsens tid var "vedhylla" inne i hallen) fungerar perfekt för katterna. Den har tre våningar, egentligen fyra, men den fjärde har matte lagt beslag på. :)
   Alla tre katterna gillar att ligga där och spana ut över vägen. :)

   Radera
 7. Vilken härlig promenad vi fick följa med på! Vilken stark matte du måste ha som kan
  flytta så stora stenar! Någon sjö har vi inte, men havet är inte så dumt det heller!
  Ha det gott!
  Melody med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte hon liksom bara är en matte, men Matte med stort M, han är husse åt min kompis Evert. :) Evert har en matte han också, och hon heter Anki. Matte med stort M har en traktor och flera andra maskiner också, det är därför han är så stark att han kan flytte jättestenar. Och så plogar han min gårdsplan. :)

   Radera
 8. Hej Kasper och matte!
  Vad fint du har det på bloggen. Och fortfarande lika aktiv med inlägg! Fina bilder har du också! Men oj vad snö du har kvar!
  Idag har vi haft kalas för matte som fyllt hela 60 år! Gammal nu våran matte :-) men det är klart jag Molly har ju gått om henne. Fyller snart 77 hundår! Det du Kasper!
  Nospussar från Cavvetjejerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, 60 år är väl ingen ålder säger min matte, och så gammal som HON är så vet hon säkert vad hon talar om, hehehe.
   Roligt att ni tycker jag har fint här på bloggen, men så särskilt flitig är hon inte, min sekreterare. I princip bara ett inlägg i veckan. Ibland blir de ännu färre, ibland får hon ett tillfälligt ryck och då blir de lite fler. :)

   Radera