torsdag 31 januari 2013

Nu slog jag minsann tassen i bordet!!

Egentligen skulle matte skriva protokoll och tycka till om någon berättelse och fixa någons hemsida när hon nu äntligen tycker att hon orkar sitta vid datorn igen.

Men nej - du ska sekretera åt mej, och därmed basta!!! Sa jag. Och tänka sig - hon lyder! :)

Matte har verkligen varit urtrist- men det återkommer jag till. I dag var hon i alla fall helt okej. Vi for till Vilmas reservmatte, och dit kom Grynet också, med sin matte. Plus några fler tanter, men dom är inte så viktiga, tycker jag. Dom har varken hundar eller katter.

Det åts och pratades, och Vilmas reservmatte gav oss tre hundar varsin stor köttskiva!! Gissa om det sa "slurp" - ingen av oss, inte ens Grynet, hade tid att tugga!!!

Min matte var förresten ovanligt tyst - hon har fortfarande en väldigt konstig röst nu. Kan nästan bara viska.  Fast dom andra tanterna var artiga och lyssnade på henne ändå. Åtminstone ibland... ;)

Matte hade lillkameran med, men dels glömde hon den, dels blev dom få bilder hon ändå tog urusla. Men bättre än inga alls, säger jag. De är i alla fall bildbevis! :)



Tur att Grynet är så himla söt som hon är! Annars skulle hon se konstig ut med så lite päls. Mitt i vintern och allting! Nästan naken ju! Det är väl därför hon ville in så fort.

Snälla Kaspermatten, släpp in mej!!!!

Ibland var vi förstås ute alla tre också, men vi hade liksom lite skilda intressen...

... men ibland sammanföll mina och Grynets. :)
Vi handlade på hemvägen, och matte köpte en stor gredelin mus åt Myse. Fast den tänker jag inte visa här och nu! Jag tänker visa er att jag var ute lite häromdan också  (matte har tagit lite stapplande steg utomhus mellan sängliggningsvarven, "jädrans envetna förkylningsinfektioner", säger hon.)

Ljuvligt var det i alla fall. där i snön. Om ni orkar får ni väl klicka på nån bild. (Förresten, tack Blogger för att det går att ladda upp bilder med Explorer igen.)







Och här tror jag bestämt att det är Matte med stort M som kommer uppe i backen, för att ploga upp min gårdsplan! :) Det var för några dagar sedan.

Förresten har jag lärt mig något dom här veckorna som matte har varit krasslig.

För hundar är det pest när mattar tappar orken och däckar och lägger sig till sängs!

Men för katter är däckande mattar toppen! Katter älskar att ligga och mysa hos mattar som inte rantar upp på mornarna!  Titta här!




Förresten så tror jag att Myse är världens längsta katt!


Tror att Myse själv får berätta om sin gredelina råtta som vi köpte idag. Fast han får inte göra det i kväll! Förresten har det visst redan hunnit bli natt. Och matte säger att hon tydligt känner att hon har en hals...

Järnspikars - inte en omgång till!!!

20 kommentarer:

  1. ÅH så jag har undrat hur det är med din matte!!! (SKULLE gå ett krya-på-dig mail, men så såg jag flera dagar senare att denna gamla trögdatorn aldrig sänt det... Dator har gnällts över i blogg så det ska inte upprepas här.)
    Att Grynet inte tuggar köttbitar är inte det minsta förvånande för en armis-van... Tror inte hon fryser heller faktiskt, även om jag kanske skulle välja annan tid att raka:)
    Superfina bilder på dig i snön!
    Och siam-teamet studsar högt av förtjusning och tycker att även deras matte ska bli krasslig och stanna i sängen! Avundsjuka till max är de på dina kompisar!
    Fast själv är jag inte det minsta avundsjuk på din matte! Hoppas hon blir helt kry med det snaraste!
    Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du har rätt, att Grynet inte fryser!

      Såg det där om datorn - trist!!

      Fortfarande kan matte inte ropa på mig, och hon gör sig bäst viskande. Mår halvdant. Katterna fortsätter njuta.
      Nu har dom fixat sina bestämda platser i sängen, liksom egna revir. (Myses är störst....)
      Fast snart får dom det nog lika eländigt som siamteamet (hoppas åtminstone jag!).

      Radera
  2. Välkommen tillbaks! Tredje gången gillt får vi hoppas! Jag tror att matten blir bra om hon får tillräckligt många och långa skogspromenader och håller sig inne dessemellan. Nu gäller det att ta tillvara snön så du kan göra ordentligt med rullningar innan den försvinner. Din matte fick ju till riktigt fina bilder nu även om det naturligtvis kunde varit mycket mycket fler! Och ja, Myse är nog världens längsta katt... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mattes hals blir fortfarande extra konstig när hon varit ute ett tag, men förmodligen är det här precis som allt annat bara liksom en tidsfråga... ;)
      Det fanns förresten en hel massa fler snöbilder, men dom kastade matte för att dom såg nästan precis likadana ut som dom på bloggen.
      Och tänk, tänk att världens längsta katt blev just min!! :D

      Radera
  3. Bra att du slog framtassarna i tangentbordet. Vi började bli lite orologa för din mattes hälsa. Hennes rullbilder på DIG är toppenbra.

    Här har snön regnat bort. Matte tvättade bilen och började klippa i pelargonierna. Stollan tror att det redan är vår.

    Idag fick jag en mus som husse dödat i fälla under diskbänken. Jag lekte med den hela förmiddagen och sedan smakade den utsökt. Husse är bäst!

    Sköt nu om din matte, så hon snart klarar en långpromenad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske att matte själv skulle försöka sig på några rejäla snörull, det skulle nog hjälpa?
      Här finns fortfarande en massa snö, och jag var glad att vi tog oss både bort och hem igår på våra moddiga skogsvägar. Där det inte var ren glansis...
      Pelargonerna ja - snart börjar nog min matte också.

      En sån service du får! Mina katter får minsann själva förse sig med möss!!! Min matte ger dom bara kattmyntamöss att leka med (fast inte ens det nu längre, för jag bara tuggar sönder dom, jag är väldigt förtjust i kattmynta nämligen...)

      Radera
  4. Här är matte också förkyld, det släpper liksom inte alls. Envist ska det vara tydligen. Hoppas din matte blir helfrisk snart. Jobbigt det där, även om katterna verkar trivas ;)

    Alltså, du i snö... kan det bli mer underbart? Nej, det kan verkligen inte det. Bilden där du slänger dig i snön är den härligaste bild matte sett säger hon. Ja, jag blir avis för det ser ju så otroligt skönt ut. Det är nog hela två timmar sen jag var ute och snörullade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joodå, katterna mår toppen, men jag tycker det är lite tråkigt. Ofriska mattar ÄR trista, tycker jag!!
      Vi får passa på att snörulla så länge vi kan, vi som älskar det. För rätt som det är blir det antagligen vår, säger åtminstone matte. Men du, då kan vi bada i sjön stället!!! :)

      Radera
  5. Skönt att det ÄNTLIGEN går åt rätt håll med matte.
    Mina katter gillade ocks när matte mest höll till i soffan.
    För övrigt tror jag att Myse och Kattvalps Balder är nästan lika långa. Undrar om de innhåller gummi?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det konstigt med dom där "gummikatterna" - ibland är dom hur långa som helst, ibland ser dom ut som små bollar!
      Vi hundar är liksom mer stabila.

      Radera
  6. Fiiiiiiina bilder bjuder ni på.....
    Här är det oxå trögt med tangentbordet minsann....mycket annat som tar kraft säger matten.
    Kul är det iallafall att få läsa om er!
    Vov o kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara att konstatera - våra bloggar ÄR inte våra mattars främsta prioritering. Tydligen.
      Men hörni - huvudsaken är ju att VI är det! :) Främsta prioriteringen alltså...

      Radera
  7. Vi har nog kikat in här ibland och undrat hur din matte mår! Nog är det trist när inte matte är pigg, men att byta och vara katt vill jag nog ändå inte. Nej, här håller jag matte igång så ingen influensa hinner ifatt henne!
    Puss från Melody
    Matte hälsar så klart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill inte heller vara katt, men ibland när jag tittar på hur dom njuuuuter av tillvaron så kan jag nästan känna ett litet stänk av avundsjuka.
      Men dom följer inte med till skogen (i varje fall inte så långt), och det är bara jag som får följa med matte i bilen! :)
      Tusan också, om min matte höll lite högre fart kanske inte flunsa och infektioner skulle komma ikapp henne heller! Jag ska försöka sätta lite bättre fart på henne nu - tack för tipset! :)

      Radera
  8. Hoppas verkligen att matte håller sig frisker nu! Ni ser ju i alla fall ut att ta hand om henne hela högen. Mysigt med ett helt gäng kissar i sängen :)

    Härliga bilder, älskar dom där du njuter i snön... finaste Kaspingen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jädrans matte jag har, seg som tusan är hon! Men det hon drabbats av SKA gå över, säger hon!!! SNART!!!
      Det ser vi fram mot, båda två :) (Fast katterna tycker nog att det är väldigt bra som det är, även om hon har slutat ligga i sängen på dagarna.)

      Radera
  9. Åh vad roligt att du är här igen :-D Och att matten har orkat sig upp!!
    Det är inte alls roligt o bli förkyld för de kan ju verkligen sitta i, i flera veckor!
    Men min matte är inte heller så bra på att uppdatera, varför vet jag inte för hon är ju inte sååå upptagen iaf..
    Men hoppas iaf att din matte kryar på sig ännu mera så att ni snart kan blogga som vanligt :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maken till "förkylning" har matten aldrig haft förut, det är nåt skit som rumlar runt i kroppen, säger hon.
      Men det måste ju ge med sig nån gång. NU, till exempel!!! Tycker jag.

      Radera
  10. Utmärkt att du slog tassen i bordet , så att vi fick se lite bilder på dig och dina vovve-kompisar och slappande katter :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, NÅGON måste ju hålla lite ordning här i huset...

      Radera