tisdag 5 februari 2013

Råtta, godis och snö

Kul med vinter och snö, för då håller sig mina katter inne. Och då busar dom, med mig och matte som intresserade åskådare. :)

Jag berättade ju häromdagen att matte köpte en stor, lila råtta - åt Myse. (Äntligen har hon slutat att köpa grejer åt mig, grejer som jag i alla fall aldrig bryr mig om! Jag helt enkelt inte gillar prylar!!!)


Den ser ju bara inte klok ut - fast den luktar himla gott av kattmynta! .


Myse hade jättekul med råttskrället!

Filip tyckte också att den verkade intressant.
Åhnej du, den är MIN! Du var minsann rädd för den förut...
Men snälla Myse, jag kan väl i alla fall få låna...

Okej då, varsågod...Doftar ju fantastiskt gott - måste slicka på den och bita i den. Den här måste jag få låna fler gånger... 

...fast just nu blev jag trött på den...

Sen övergick Myse till att reta Maxi som låg och sov på kontoret. Fast riktigt vem det är som retar vem är inte så lätt att se. Måste ju säga att Maxis svans svängde väldans retfullt...

Själv la jag mig att sova! Fast om sanningen ska fram var jag där och bet i råttskrället, jag också! Det är ju det där med kattmynta som jag tycker luktar så oemotståndligt gott. En annan pryl som jag gillar är min DogSmart. :)  

I går låg det små ost och skinkbitar i den...
 

...idag leversnittar och specialsmarrigt kattgodis!

 Ute var det skitväder idag!

Fast visst har jag varit ute en del i alla fall. Men sega matte ger sig inte ut på längre turer direkt...  jag vägrar att skriva nåt om hur hon mår!!!!

Lite kul när matte försöker kraxropa på mig (för just kraxar, det är vad hon gör)  utan att se att jag finns alldeles nära.

Fast när jag rör mig så syns jag ju förstås. :)

24 kommentarer:

 1. Verkar vara en attans kul rådis det där! (Tack för på minnelsen förresten! Jag köpte lös kattmynta som skulle petas in i sydda hjärtan. Men den gömde jag i ett skåp... Där står den kvar...)
  Jag tycker så synd om din matte som inte är helt kurant än, men det är ju lite bra för dig och katterna... Hon KAN ju bara inte hävda att ni ska förstå något endaste om hon inte låter normalt! :)
  PUSS på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nu matten prompt ska vara inkurant eller vad man ska kalla det, så är den här årstiden bäst. Det är i alla fall ingen som vill vara ute särskilt länge, och då är det bra att hon finns inomhus i "gosvänligt läge". :D

   Radera
  2. Våran matte är ute jättemycket.....
   Förresten har vi löst ditt problem med oanvända leksaker - matten din har ju bara inte riktigt förstått att hon ska köpa KATTleksaker åt dig! Med mynta i! Då kanske de blir använda:)

   Radera
  3. Myses smågrejer med mynta i har jag bitit sönder, men jag tycker att matten ska sprätta upp mina oanvända stora och pula in kattmynta i dom och sen sy ihop dom igen! Eller köpa flera lila jätteråttskrällen... ;)

   Om min matte mådde bättre vore hon också ute mera, men frånsett att hon fortfarande knappt har någon röst alls, så mår hon i alla fall bättre nu. I dag har hon till och med börjat städa... Plus tagit en prommis med mig i snöyran.

   Radera
 2. "Vit som snö! Kommer fram i tö". Tursamt att du har svart nos, så att din matte kan ana var du är, nu när hon inte kan ropa på dig.
  Min matte har lovat att köpa lite lös kattmynta till mig - tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och Filip är dom som är mest intreserade av kattmynta. Myse vill inte ens ha det myntagodis matte köpt! Men jag vill, så då får jag det! Filip vill också ha, men Maxi gör ungefär som Myse, dvs struntar...

   Radera
 3. Jag har också en sån DogSmart :) Fast det var ett tag sedan som jag använde min nu när jag tänker efter.
  Spännande råtta det där, den ler hela tiden så den måste ju tycka om att leka ;) Jag har aldrig luktat på kattmynta men det låter väldigt spännande, allt med katter låter spännande.

  Hihi, vet du Kasper, på framför allt en av snöbilderna såg inte matte dig först :) Förstår att matte inte alltid har full koll i snöyran. Tur man kan förstora bilderna och kolla närmre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nåt som är bra med Blogspot, att man kan förstora bilder.
   Min DogSmart har också stått oanvänd på en hylla väldigt länge, men nu kom matte äntligen på att jag kunde få roa mig med den ett tag.
   Den där kattmyntan kunde lika gärna heta hundmynta, tycker jag! Jag gillar råttan, jag också, mycket bättre än någon av mina egna grejer.

   Radera
 4. Myse verkar ha roligt med den nya råttan :-) Han verkar vara så glad och leksen :-)
  Nej vi såg minsann inte heller dig på den första snö bilden! Matte undrade först vad det var din matte hade fotat! Men så såg vi fina dig där :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse sätter fart på oss allihop, gamle Filip har nästan blivit som ung på nytt. :)
   Fast just nu ligger Myse bredvid datorn och sover. Han gillar att vara där, när matte sitter vid datorn. Jag ligger på golvet, precis vid hennes fötter. :)

   Radera
 5. Vet du i rabatterna vid en av mina fontäner så växer det mängder med kattmynta på sommaren! Matte brukar hm, beskära den när ingen ser ;))
  Skitväder är det verkligen, var ju på ång med trevlig bamark innan den här skiten kom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag för min del älskar kattmynta, mycket mer än vad katterna gör. Rätt som det är är så är jag framme och lånar den där råttan. Helt okej så länge jag inte tuggar sönder den, säger matte.
   Åh, vad jag längtar efter vår! Och efter vägar som inte är varken isiga eller moddiga...

   Radera
 6. Måste ju var hur kul som helat att lura matten där i snön...för det var knappt att vi såg dig :)
  En sådan där leksak har vi oxå fast en hemmagjord...den fungerar precis lika dant som din och den har vår lillmatte spelat med oss idag då hon var lite piggare mitt på dagen!
  Ha det så bra.
  Vov o kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättebra på att lura matte så här på vintern! Bäst att passa på, för snart är det kanske vår och sommar igen?
   Hemmagjorda grejer tycker jag är bäst - den enda leksak jag gillar är min bollsocka, en tennisboll inknuten en gammal socka! :)

   Radera
 7. Sånt spel jhar jag också! Det är superkul att spela! Och gott! Kattmynta var länge sendet fanns här i huset. Hussen brukade sy leksaker med sånt i när vi hade yngre katter här. Alf blir femton om några veckor, nog leker han ibland, det gör han ,men inte varje dag.
  Nu tycker jag att din matte ska ta och kurera sig med fart så ni kommer ut längre stunder i den underbara snön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuff Alf som fortfarande leker, det slutade Petrus med flera år innan han dog. Maxi leker aldrig, men Filip har liksom börjat om på nytt.
   Jag får förresten kattmyntagodis ibland, för jag älskar det. Men framförallt Myse ratar det.
   Jag tycker också att matte ska kurera sig ordentligt nu, och snabbt. Det tycker hon själv också, för det här börjar bli trist för både henne och mej.

   Radera
 8. Sånt spel hoppas jag fortfarande att hussen ska bygga åt mig! Jag är ju en smart dog så vad väntar han på? Kul med Myses råtta. Det verkar ju som om alla är där och provar den även om ingen vill låtsas om det mer en han. Maxis svans ska vi inte tala om! Det måste väl vara den ultimata leksaken när han svänger så där på den. Som sagt, krya på matten ordentligt så ni kommer ut på lite promenader... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ge inte upp hoppet - en vacker dag så bygger hussen en sån där smart grej åt dig!
   Det ÄR verkligen väldans skoj med mina katter - både att titta på dom och att leka med dom. Fast den enda katt jag verkligen leker med är Filip.
   Nu ska jag skicka matte i säng. Har försökt länge, men lägger hon sig tidigare så somnar hon i alla fall inte, säger hon.

   Radera
 9. Jag har försökt förklara för matte att jag också vill ha en kattkompis, men hon verkar inte vilja förstå. Undrar om det beror på att hon är allergisk mot katter?
  Kanske jag ändå skulle kunna få en sådan där råtta? Måste nog ta en diskussion till med
  henne.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert beror det på mattens allergi, för annars kan jag inte tänka mig NÅGON som inte vill ha en katt också. :) Jag tycker dom är helsköna, dom är mina bästa kompisar.
   Men du har ju Shakira - och visst smäller väl det lika högt!
   Nån kattmyntaleksak tycker jag absolut att du ska få. Myses småleksaker med mynta i har jag bitit sönder, men råttskrället är lite mer hållbart. :)

   Radera
 10. Ja nog verkar Myse gilla sina nya leksak :-). Snällt av honom att låna ut den lite.

  Inte lätt att se dig ute i snön så jag förstår matten undrar var du är när du står stilla.

  Oj då, inte bra med en sjuk matte :-(. Du får hälsa henne att hon ska krya på sig :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett evigt ropande när vi är ute - men jag måste ju faktiskt få tå stilla ibland och undersöka intressanta spår och fläckar och sånt!

   Ja, nog borde matten ta sig i kragen och bli frisk snart... ;)

   Radera
 11. Verkar vara en kulig Råtta som Myse fått att leka med :)
  Här nere har vi också fått en massa onödig snö = BLÄÄÄ !!!
  Hoppas er eländiga matte kryar på sig snart !
  Vet hur eländigt det är med förkylda mattar o hussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktig skitmatte tycker jag att hon är. Fast jag gillar henne ju i alla fall...
   Över en decimeter TUNG och BLÖT snö har jag fått! DUBBEL-BLÄÄ!

   Radera