fredag 22 februari 2013

Väldigt konstig växtplats...

Jag längtar till skogen (det gör matte också) men plogvallarna är för höga och matte orkar heller inte pulsa i djup snö! Vi vill ha vår, åtminstone rejäl dagsmeja - det får vi kanske snart? Hoppas det!

Eftersom det bara finns en enda, nåja 1 1/2, plogad väg hemma hos mej så sökte vi lyckan på annat håll, när vi åkte och handlade. I går alltså, jag var ju lovad mer baconost!

Titta!!! Jag ser nåt där framme! Måste kolla! Förstår att ni inte riktigt fattar, men jag tror att jag har falkögon - ibland... Det ÄR nåt med den där soptunnan...
 

Det växer nåt på den! På den där växtstjälken bredvid också! Kanske det har fröat av sig? Eller spritt sig med nåt osynligt mycel (vad tror du, Sigge?). 

 Jag hade i alla fall inte tid att fundera så mycket över hur det gått till, huvudsaken var ju att! Smakade förträffligt, kan jag tala om!Det var så mycket ost att jag blev tvungen att pausa ibland - och undra om det verkligen var sant! Oh, VARFÖR växer det inte ost på min egen soptunna också!!! Det borde det göra. Men just soptunnor kan man inte ta sticklingar av, påstår matte. Hrm... undrar jag ... hon kunde väl åtminstone försöka... 
Sen blev det en massa koppel, för det kom bilar på den där vägen. Flera stycken. Jag tror att dom också var väldigt förvånade över att det växte ost på en soptunna. Ingen stannade, men tittade gjorde dom! Saktade in lite också... Hehehe, dom var väl för blyga för att våga fråga...

Man kan busa i snö med koppel också, gick riktigt bra faktiskt. En ny erfarenhet. :)


Ber om ursäkt för att det blev så rörigt här,
men matteskrotan har provat med olika sätt
att placera bilder och text!
Det ser inte klokt ut,
men nu har hon i alla fall kommit underfund med nåt,
säger hon. Och DET är ju bra förstås...

Hej då!

15 kommentarer:

 1. Men hörru! På soptunnan?!! Det har jag aldrig sett här i Rönninge! Vad glade dom som bodde där måste blivit när dom fick en renslickad tunna! Jag förstår att folk stirrade... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det märkligt! har heller aldrig sett nåt sånt!
   Matte säger att ost mest bara växer på träd, men när träden inte växer så att hundar och skruttmattar kan komma åt dom, då KAN man ha sån tur att man hittar ost på en soptunna också!

   Radera
 2. Aldrig nånsin att jag har hittat nåt ätbart på soptunnor.
  Måste självklart kolla alla jag ser de närmaste dagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det var en väldigt ovanlig soptunna. Den har säkert stått oanvänd så länge att det växer inte mossa utan t.o.m. ost på den, tror matte.
   Vår egen soptunna används, så den är nog inte mycket att hoppas på...

   Radera
 3. Helt klart bor vi i fel del av landet, inte växer det något här på tunnorna! Men gott om vintergäck i rabatten är det, även om det blåser kalla vindar från öst idag!
  Min matte fick inte till text och bild som hon ville idag, ibland bråkar den där blogg layouten med henne och hon förstår inte varför!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den där tunnan är unik även i mina trakter - borde förstås fridlysas! En liten nationalpark borde absolut inrättas! Antagligen är den utrotningshotad...

   Radera
  2. Blogglayouter beter sig ibland precis som de själva vill, det glömde jag ju att säga! Synd när dom inte vill samma sak som våra mattar! Men jag tycker det blev fint hos dej!

   Radera
 4. Soptunna??? Vad är det? Aldrig sett någon sådan faktiskt:( Borde nog flytta till det där "skogen" jag också! Så'n där ost ska jag skriva upp på mattes "Att handla"-lista, så det så! Verkar mycket bättre än grisknorrar som mest är jobbiga.
  Assar
  Sekreteraren här vill säga att jag är väldigt glad att ni får in bilder ordentligt! För ÅH vilka fina snöbilder på dig!
  Kanske allra mest den första, där påminner du en hel del om en fjällräv i vinterdräkt. Och de är ju OCKSÅ söta:)
  PUSS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att din matte ska köpa sån där ost, den kan faktiskt slå rot lite varstans! Jag brukar vanligtvis hitta den på trädstammar. :)
   Rent generellt gillar jag träd bättre än soptunnor - fast jag brukar ofta berätta för tunnägarna att jag varit där, förstås. Jag kissar förresten på min egen soptunna också, för där har alltid gått nån annan före mig och gjort samma sak!
   Mycket att stå i alltså!
   (Fast får JAG välja mellan grisknorr och baconost - då väljer jag grisknorr, men DOM växer nog aldrig på varken träd eller soptunnor.)!

   Radera
 5. Bilderna sitter jättebra i bloggen tycker vi och de ser alltid så jättetrevliga ut :)
  Men det där med stickling på soptunnor... jag undrar då det. Kanske matte ska ta med lite av baconosten och plantera på sin soptunna så tror jag nog att den baconosten kan börja sprida sig över även er soptunna... kanske i hela trädgården med tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte provade med att ha text bredvid dom, till höger eller vänster, och nu vet hon hur man gör. :)
   Men man ska nog inte blanda hur som helst, det är ju det här med layout... säger hon... men det är nåt som JAG inte bryr mig det minsta om.

   För vår inre syn ser jag och matte nu baconost som sprider sig liksom med revor och ålar sig som vita maskar över hela tomten, virar in syrener och vitsippor, letar sig upp på altanen ... HUVALIGEN!!! Så mycket skulle jag aldrig orka äta upp... nä, då är det bättre med korvbuskar, tror jag... ;)

   Radera
 6. Wow!! Baconost på tunnor!! Det där måste vi verkligen undersöka här också!!

  SvaraRadera
 7. Emma o Malte, tycker absolut att ni ska kolla! Men korvträd är faktiskt ännu bättre! Ett sånt hittade jag ju idag. :)

  SvaraRadera
 8. Vilka konstifika soptunnor du har uppe hos dig , Kasper !!
  Här nere växer det då varken Bajkånost eller Räkost på våra soptunnor :(
  Härlig bild på dig där du busar i snön med hela ansiktet fullt med snö :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där soptunnan är unik, även i mina trakter. Fast hädanefter ska jag hålla ögonen öppna, det KANSKE finns fler! :D
   Snö är härlig att busa i - men kanske att du är likadan som mina katter? Och inte riktigt fattar tjusningen? - Tänk, vad ni går miste om... ;)

   Radera