måndag 7 januari 2013

Gottigt, och en massa katter

Tänk att Blogger inte kan fixa det där med uppladdning av bilder från datorn med Explorer! Skitblogger! Så nu har jag lagt till "Skitblogger" i ordlistan... Fast annars gillar jag förstås blogspot rätt bra. :) 

Ibland tycker jag matte ägnar sig åt nästan tortyr! Tycker att jag bara ska sitta och titta på ett oxöra som hon håller i handen!!! Så här alltså! 


Men det är klart - jag fick det ju till slut - och nu ligger jag här och smaskar medan sekreterarmatte skriver. Förutom lite skruttpromenader och egenbus på tomten har jag fullt sjå med mina katter. Dom vill ut, och dom vill in...  

Jag tror det är Maxi som vill komma in.
Fast jag hoppas fortfarande att det ska vara Petrus.

Matte, för katten, öppna dörren!!!
Det var Maxi. Inte Petrus.

Så där håller jag på. Ibland "hör jag i syne", som matte säger. Hon brukar öppna dörren i alla fall. Och jag ser ofta väldigt förvirrad ut när ingen finns där. Jag trodde ju att kanske... 

De tre katter jag ändå har är väldigt mycket inne nu. Allihop. Ofta finns både dom och jag och matte i samma rum. Känns tryggast så, så att vi har koll! 

Maxi och Filip är rätt lugna av sig. men det är minsann inte Myse-Buse! Han sover förstås också ganska mycket, men när han är vaken är han full av hyss. Här får han lite hjälp att hyssa. :D 
Den där kuliga vita svansen som hoppar runt, den gillar han att jaga. Tur att han inte får för sig att jaga min också... 
Klickbilder förstås, som vanligt. 


Matte hann fota en Myse-Maxisekvens också innan hon packade in julen. Därför finns det en adventsstake med på den. Fast jag tror ni har fått nog katt för idag, så jag väntar tills i morgon med att visa dom bilderna. 

Här är världstrist och grått väder. Halt som tusan överallt på alla vägar. Fortfarande en hel del snö kvar i skogen. Kanske att matte orkar stappla dit endera dan... hon mår i alla fall bättre nu, och i natt sov hon flera timmar. 

Det tar sig, med andra ord. :)

20 kommentarer:

 1. Min husse kör med Firefox sedan hur många år som helst! Han mumlade nåt om principsak och Windows som jag inte riktigt förstod. Skönt att ni håller ställningarna och muntrar upp matten med lite hyss! Hon mår nog bättre när hon ser att ni mår bra. Onekligen tur att du har rullat ihop din svans så inte Myse kommer åt att sno den. Jag såg nog vilka klor han har... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Explorer har en del bra grejer som matte inte vill vara utan, men som det ser ut nu så måste hon nog börja använda Google Chrome också.

   Men först måste hon få tag på en del viktiga lösenord som Explorer sparat (och hon själv glömt) men som inte funkar automatiskt med Chrome.
   Firefox - nä, inte en tredje webbläsare, stönar min hårt prövade matte...

   Jaa du, Myses klor är minsann inte att leka med, inte dom andra katternas heller! Tur att dom är snälla. :)

   Radera
 2. Kan väl inte bli för många katter heller!?! Vad är det för konstiga idéer ni har där borta???
  Tortyr med godis förekommer här också... Mattar är som de är!
  Har "hört" av flera nu att Explorer helt enkelt inte fungerar med Blogger längre. Är väl ngt som när jag upptäckte att FB hade slutat fungera med explorer 6.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra det där med katter - för Myse-Busen är jätterolig, och jag gillar att visa hur han bär sig åt! :D
   Det enda som inte fungerar med Explorer är bilduppladdning via bildikonen från just datorn. (Om man inte tillfälligt växlar till HTML-läge för då funkar det.)
   Matte gillar sånt som är invant. Det finns så mycket annat man måste ändra och anpassa sig till, säger hon och tycker att man kunde få ha kvar den webbläsare man vill.
   Vi får väl se hur det blir, antagligen åtgärdar Blogger problemet så småningom.
   (Explorer 6 är väldigt gammal, har för mig att läsaren gjordes om helt i o m version 7 och att 6 slutade anpassas och uppdateras.)

   Radera
  2. Jag vill också ha gammalt o vant! Med det mesta faktiskt...;)
   Att jag inte fick bort E6 o in annan var ju det som ställde till det med kattgrannens dotters dator. Hon hade aldrig t.ex. FB eller blogg...

   Radera
  3. Tidigare i livet gillade matte spännande förändringar och utmaningar - men det var då det, säger hon. :)

   Radera
 3. Dom där skogspromenaderna är inte vidare kul, inte ens för en hund. Jag var ute i skogen men där är halt och jobbigt att gå, för oss alla. Så jag tror din matte gör rätt som avvaktar med där lite grann.
  Här är vädret precis lika trist, man känner sig inte så där jättepigg, skönt för mig som gillar att sova, hihi. Att matte håller sig på samma våglängd.
  För mycket katter kan det inte bli, inte för mycket Kasper heller och jag har sagt det förr men måste säga det igen: Du är så fin och så imponerande vackert vit jämt. Som det vitaste pappersark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte hur det går, men matte bestämde sig för att "glömma" både hosta och snuva! Hon har skottat och burit tungt. Även det utomhus.
   Håll tassar för att vi får nån sömn i natt!!
   Haha, Laika, i snö ser jag inte alls lika vit ut! Och du anar tydligen inte HUR mycket jag älskar att smutsa ner mig. Får nog lägga upp nya bildbevis så småningom. :
   Bra med katterna, för i synnerhet Myse är rena rama linslusen!

   Radera
 4. Men, lille Kasper vad du är sööt! Med ett sånt porträtt i bloggen var det väl nästan värt lite 'tortyr'...eller. Den bilden kan du vara stolt över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du Margus - är jag inte lite stiiilig också? Skulle gärna vilja vara det, ser du... ;)

   Radera
 5. Du är sagolikt vacker med den där oxörelängtansblicken!

  Och så är du världens bästa dörrvakt, kan jag se. Petrus är nog i närheten, men kanske mest i sin vedbod. Hos oss måste katterna på n.b. jama för att få komma in och ut. Lite tröttsamt för dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde få oxöra varenda dag, så att jag ALLTID ser så där stilig ut! :)

   Mina katter krafsar på ytterdörren eller hamrar på en fönsterruta när dom vill in. När dom ska ut jamar dom.
   Jsg hör Petrus ganska ofta, och jag är säker på att han finns här omkring! Jag hör honom ju krafsa! Och berättar det för matte.

   Radera
 6. Matten här använder sig av Google Chrome istället för explorer, och det tycker hon funkar fenomenalt! Men nu har blogspot strulat för henne och de vill att hon ska betala för att få lägga upp bilder?! Förstår inte alls..
  Men de va roligt att få se de fina bilderna på er :-) Ni ser verkligen ut att må bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Explorer får klickbilderna en helsvart bakgrund, i Chrome en neddämpad variant av bloggen, och det ser rörigt ut, tycker matte. Åtminstone blir det så hos mig. Nu använder hon Chrome när hon ska ladda upp bilder, annars Explorer.
   Det är så, tror vi, att man har ett visst utrymme till gratis förfogande hos Blogger. Därefer får man köpa extra utrymme.
   Ett sätt är ju att helt enkelt starta en ny blogg, låta den gamla finnas kvar och lägga en tydlig länk till den.
   Vi mår bra, och Myse lättar verkligen upp stämningen här hemma. :)

   Radera
 7. Hoppsar att din matte mår bättre nu, så hon inte är så störig med hosta, min hostar som bara den och på nätterna är det ett elände för hon stör min nattsömn. Jag vet inte vad det är med mattar men hosta det kan de, hihi.

  Fina bilder på Myse med fjansen, jag fick faktiskt en fjans för att jag tipsa om lite grejer till en tidning, då kom en fjans på posten, en bruk och fjart, hihi. Fast jag får inte ha den själver, för då blir du dålig i magen säger matten, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt det där med mattar och hosta. Min hostar som bara den innan hon somnar, och när hon vaknar är det dags igen! Fast det har blivit lugnare dessemellan nu. Så lite ostörd sömn får jag i alla fall.
   Men så är det ju det där med katterna... Är det inte matte så är det dom!!! På morgonen i alla fall!!

   Radera
 8. Skönt att din matte mår bättre, min har slutat hosta på nätterna så nu får jag äntligen sova utan att hon stör mig. I natt sov min matte 6 timmar i sträck, det var rekord på många veckor, så idag har det varit full fart på henne. Det värsta är att hon upptäckt att jag under de här helgveckorna inte fått så mycket träning i lydnad, så nu ser det ut som det blir att sitta och komma på kommando igen.
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte är glad över 4-timmmars sovpass. :) Det har hon fått nu i ett par nätter. Så det har blivit lite fart på henne också.
   Lydnad - det har jag förträngt... Så jag lär väl också bli påmind, antar jag...

   Radera
 9. Kasper du är faktiskt sötare än vanligt på den där första bilden om du nu kan vara sötare än vanligt ;-)
  Ser att Myse-Buse gillar att hoppa och skutta efter fjädervippor han med och JA det är tur att han inte tar fel på den och din svans :)
  Trevlig helg på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe - då skulle du se hur jag ser ut när matte håller en korvbit eller möjligen en köttbulle i handen! :D
   Det gjorde hon tidigare i kväll, men tog ingen bild. Skitmatte!
   Myse-Buse är fortfarande nästan bara en valp, du skulle se honom flyga omkring här hemma! Man blir alldeles matt...

   Radera