onsdag 5 oktober 2016

Vi har träffat finaste Wilma

Kasperia
Nej, nu alltså ... skriver du inte nu matte, så flyttar jag!!! Till Wilma tror jag...

I dag har jag träffat Wilma! Hon kom hit med sin matte, och jag tror faktiskt att min matte blev riktigt kär i henne. Ja, jag också. Och Filip med, tyvärr finns inga bilder på när han och Wilma till slut pussades. Åtminstone nästan-pussades, det fattades på sin höjd en millimeter. :)

Jag tycker ni ska titta på bilder på Wilmas blogg, för hennes matte var flitigare än min på att fotografera. Fast några bilder tog hon ju i alla fall, hon som är min matte.  Bland annat på hur Wilma flera gånger berättade att hon gillade mitt gröna/blå rum. Flera gånger la hon sig att vila hos rosmarinen.


Jag ville ju visa Wilma hur det såg ut inne hos mig innan vi började utforska omgivningarna, och det tyckte visst hennes matte var en bra idé.


Sen måste vi förstås ut på tomten, och jag försökte skynda på sölmatte så gott det gick. Hade ju nåt jag ville visa Wilma.
Iman vi kom fram till det viktiga rullade jag lite på ängen, Wilma undersökte den rätt noga och jag rusade mest bara runt. När jag inte rullade, alltså.


Nu närmar vi oss, men jag måste rulla lite undervägs också, och plöja nosen i blåbärsriset. Man får snabba sig, för det tar inte många minuter mellan min tomt och det jag ville visa.


Det var förstås hit vi skulle! Trots att vågorna gick skyhöga och det blåste som orkan.Wilma fick mig till och med till att bry mig om en pinne! Och då vann jag!!! Kanske jag ska bry mig lite mer om pinnar hädanefter. Tål att tänka på. Kanske.

Klenmattarna frös i orkanblåsten, så då gick vi hem till mig igen. En himla mysig kompis är hon, Wilma. Det tycker matte också (som önskar att jag kunde lära mig en hel del goda manér av henne).
När vi kom hem la sig Wilma ner och spanade in Filip, som försvunnit in under mattes arbetsrum, alltså en liten tillbyggnad. Det var innan dom hade pussats.


Sen åt mattarna, och pratade och pratade. Jag deltog rätt intensivt i samtalen, men Wilma la sig ner och somnade. Det var då som matte tänkte på det där om att ta efter goda manér. Men till slut gav jag upp, ville dom inte ha mina kloka synpunkter så kunde dom gott vara utan dem. Rätt åt dom!!! Jag la mig ner och somnade till slut jag också. Åtminstone ett tag.


Sen skulle dom åka hem, men innan dom kom iväg fick Wilma i alla fall träffa min kompis Elsa som gick förbi på vägen. Tror ni matte hade kameran med sig ut... Rätt, det hade hon inte. Men det hade Wilmas matte. 
Inte bara jag som har nåt att lära av våra gäster!!!

En riktigt bra dag var det, och dessutom så har matte fått en ny cyklamen att sköta om. Jag håller tassarna... Tror nog att jag kommer att träffa Wilma fler gånger, ja, det hoppas jag verkligen. Fina, fina hunden, säger matte. Och jag. 

18 kommentarer:

 1. Tack snälla Kasper och matte för igår. Jättetrevligt var det och självklart kommer jag och hälsar på dej, din matte och katterna igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva, matte hälsar och talar om att åtminstone än så länge levercyklamen!
   Nästa gång tycker jag du ska ta med dig Sigrid också. :)

   Radera
 2. Så trevligt med tjejbesök. Jag kan tänka mig att hon blev imponerad av din badplats och ängen man kan springa fort på. Gröna rummet och katterna är nästan lika spännande. Jag tycker din matte fick till riktigt bra bilder på er... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktigt mysig tjej, Wilma. :)
   Lugn och fin, påminner ju faktiskt lite om dej, säger matte. Ska bli kul att få jämföra.
   Nu ska jag gå ner och kolla ängen, se om den funkar i dag också. Synd bara att hallonen tagit slut.

   Radera
 3. Så heldig du er da som får besøk av kjekke firbeinte pelsdotter! Ja du må nok strekke matten din litt så vi blir litt mer oppdatert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör vad jag kan med matte...
   Tänk att det ska behövas besök av bloggvänner för att det ska lyckas!!
   Kasper

   Radera
 4. Det låter som en alldeles speciellt trevlig dag! Den firades ju till och med med en pinne ur sjön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju us det, en ovanligt trevlig dag. Wilma är mysig och jag vann som sagt en pinne. :)
   Kasper

   Radera
 5. Du, vilken dag :) Fast vet du Kasper, be matten karda dig och säg åt henne att sticka en tröja av den päls som lossnar från dig. Så lovar jag att din matte kommer vara ute i vilka isvindar som helst ;) Sen skulle hon ju förstås bli nästan lika snygg som du i vit päls :)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om då matte kan vara ute i min päls - hur går det då med mig som nakenfis????
   Å andra sidan, jag kammades och kardades rejält för ett par veckor sedan, men nu måste jag ju få ha lite vinterpäls kvar. Och så hoppas jag att hon glömt ditt tips tills i vår!! För då behöver ju pippisarna bomaterial!
   Kasper

   Radera
 6. Oj då har ni haft besök av en Bc, liknar ju Luddes syrra på pricken. Förstår att ni föll för hennes smartness och charm säger en matte som inte alls är partisk på någe vis!, hehe

  Håll i hatten nu när höststormarna viner in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ytterligt vänlig och social dam, denna Wilma. :)
   Ja då, nu viner det ibland rätt rejält kring knutarna. Trots att jag ju inte lever med öppna fält. Jag är så oerhört tacksam för min kamin!
   Berit E

   Radera
 7. Vi såg allt hos Wilma hur trevligt ni hade det! OCH katt-pussen!
  Klart att du inte kan lägga dig o sova när du dels har besök av trevlig 4-fota dam dels behöver rätta de 2-benta i deras diskussioner!
  Säger ju sig självt liksom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart med någon som verkligen förstår mig! :)
   Kasper

   Radera
 8. Visst ja!
  Jo, han Algot passar allt väldigt bra här! Några små kontroverser om garn möjligen, men han lär sig. Känns inte alls som om det är bara 2 v sedan han kom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Garn ja - tror Algot anser garnlek vara en kattlig rättighet! :D
   Berit E

   Radera