tisdag 20 september 2016

Blir nog bra, säger Kasper

Kasperia
I går köpte matte en bur till mig, en som funkar i Cliåna (så får bilen nog heta). Tur att hon for iväg i går, för idag har någon spillt flytande betong på vägen!!

Buren hon köpte blir förmodligen en sorts reservbur, när hon får mer tid ska hon kolla mer noggrant. Jag gillar den så där, men det är bra att det serveras godis i den. Den sitter fast med bilbältet och är lätt att flytta. Matte grejsade och grejsade, men till slut så...


Klart att min premiärtur i Cliåna och nya buren skulle bli bra - och vad kan väl vara bättre än en tur till bästa Yngern, till sjön och stranden jag älskar. :) Matte säger att hon  vill få mig att gilla både ny bil och ny bur. Så när hon grejsat färdigt bar det iväg. Jag hade inte åkt bil sedan den där gånger på bärgarens flak.

Här kommer en radda bilder från dagen som startade med trist huspassning och sen blev jättehärlig.
Skynda dig matte, sjön ligger ju där och bara väntar.

Bakom det här insynsskyddet, hehe, var vi, olagligt påklädda. :) Fast jag promenerade helt ogenerat i strandkanten ändå.


Stranden - den där man får ha kläder på sig när man solar och badar - är jättestor. Och öde så här års. Då trivs vi både jag och matte.


Alldeles ensamma var vi, sånär som på dom där storskrakarna som man kan ana på förra bilden. Dom vägrade komma närmare, fast matte kunde i alla fall zooma in dom som silhuetter.


Jag badade, det är hur långgrunt som helst här och jag kan springa hur mycket som helst i strandkanten- Passar mig perfekt! Fram och tillbaks, upp och ner, och så den mest ljuvliga sand att rulla i. Dessemellan. Så synd om matte som inte fattat vitsen varken med att springa i vattnet eller rulla i sanden. Ha, nu får ni klicka...

Och så pricken över i - undrar varför man säger så... Jag visar många bilder för att ni ska kunna studera min rullteknik ordentligt. Övning ger färdighet, och nog har jag övat alltid.

Livet är underbart!!!

Nu ska vi ut och åka lite igen, säger matte. Så att jag upptäcker att både nya bilen och framförallt nya buren faktiskt är nåt bra!! :) 

19 kommentarer:

 1. Nu har vi läst ikapp oss, allt från brinnande blomkruka till dina härliga badbilder Kasper :D
  Så besvärligt när saker och ting inte får plats i nya bilen. Men trevligt att få lite nytt ändå, och en bur i bilen som bjuder på godis, ja vem vill inte ligga i en sån :D Den ser i alla fall väldigt trevlig ut måste jag säga, ja bilen också :D
  Matte har också haft lite svårt att komma ut på bloggen, så ibland får man skälla till på skarpen :)
  Nospussar till nästa gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte direkt frivilligt vi skaffat den här nya bilen. Men när det nu är som det är får vi förstås gilla läget så gott det går. Även om det kostar på...
   Och visst känns det bra med en ny bil säger matte, det var nästan 12 år sedan sist. Det känns tryggt.
   Och jag får försöka vänja mig vid den här lägre buren - men matte ska se sig om efter en som är ännu bättre.
   Hihi, det är i alla fall kul att se hur hon fjäskar för mig för att jag ska trivas även i den här. :)
   Jag ska visst få bada i morgon också. :)
   Kasper

   Radera
 2. Ja, det hade sett ut det, om Cliåna smetat in sig i betong...

  Bra att Kasper kan följa med nu och en godisbur är ju en strålande uppfinning! :D

  Härliga bilder från stranden vid Yngern på en lycklig Kasper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag hoppade Kasper glatt in i buren, så det tycks funka. Gäller bara att se till att det händer nåt trevligt när bilen stannar. :) Då har han snart glömt den gamla.
   Långgrunt och sandstrand - absolut Kaspers allra bästa!! :)

   Radera
 3. Härlig sensommar som så smått börjar övergå i höst. Badväder tycker somliga det är året runt. Antagligen också Kasper.
  Tror jag ska satsa på sele till Ludde i bilen, man kan ha den på promenad också. Bur nu när han vant sig vid sin frihet och är en så nyfiken, tittig hund, vore grymt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper måste också få se ut, och det kan han om han sitter. Hans förra metallbur gav honom rejält rörelseutrymme, en likadan ville jag hitta fast 10 cm lägre. Även då skulle han kunna röra sig obehindrat. Han gillar bur i bil, Är hur ivrig som helst för att få komma in i den kvickt nog. :)
   Men han är ju van, har åkt bur sedan han var ett par-tre månader. Jag ska leta och hitta en riktigt bra ny bur så snart jag får lite mer tid. :)
   Till Ludde blir säkert sele det bästa.
   Berit E

   Radera
 4. Det är rätt. Först bada och sedan rulla. Fast verkar bara ha doppat tassarna, Kasper. Vilket nog var tur för matte. Allrahelst med den vita vackra pälsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I lång-lång-långgrunda Yngern går det inte att doppa mer än tassar och möjligen skvätta upp lite grann på magen: :)
   TUR för matte att min päls faktiskt är självrenande, för visst ska det väl synas när man haft roligt. :)
   Kasper

   Radera
 5. Så skönt att din matte har fått er nya bil och att du får åka ståndsmässigt i baksätet, om än lite trångt. Min husse har lite problem med att få till bilder till min blogg nu när han "bara" har iMacen, paddan och iPhonen att blogga med. Matte har nu tagit över hans PC och är nöjd med den. Husses bildprogram är bara gjorda för Windows så han är utan just nu, men jag ska be honom fuska in något på bloggen även om vi inte har gjort så mycket senaste månaden. Den där Yngern verkar vara en bra sjö med riktigt mycket strand att rejsa i. Själv tror jag att jag ber matte ta med en handduk nästa gång jag ska rejsa för jag rullar inte så där i sanden som du... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ SKÖNT med ett livstecken!! Jag och matte har försökt skriva kommentarer på din blogg, men nu krävs visst bloggägarens godkännande för att de ska synas!!
   Är det du eller hussen som ska godkänna?
   Vilket livstecken som helst på din blogg är förresten bättre än inget alls. Med eller utan bild.
   I tre hela dagar nu har matte försökt hjälpa Kattmatte B att få igång en ny dator. Hon har fiber och IP-telefoni (heter det så) via datorn, och matte har aldrig förr sett någondera. Nu funkar i princip allt, men matte känner sig totalt urblåst.
   Yngern är toppen förstås, och bilen känns bra.
   I kommande vecka blir det mer jobb hos B, och tanter och Grynet ska hit på lunch Men sen tycker jag det är hög tid för ett rejs vid Badudden!!
   Kasper

   Radera
  2. Husse kom just ihåg att kommentarer till inlägg som är mer än en månad inte ska visas utan godkännande eftersom man även är ansvarig för sina kommentarer. Vi tar rejset när det passar... Kramis!

   Radera
  3. Aha, kanske matte skulle kolla sina gamla Dagsländor då. :) För av någon anledning vill hon inte avsluta den bloggen, för kanske... säger hon.
   Kasper.

   Radera
 6. Perfekt rullteknik Kasper, du viker ihop dej nästan lika bra som jag. Nu borde det snart vara dags för dej och mej att träffas. Vi kanske kan rulla ihop?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa vecka är matte väldigt upptagen, sen ser det lugnare ut. Förhoppningsvis. Vi får höras, ska bli jättekul att få visa dig min badudde!!
   Kasper

   Radera
 7. Vilken fin godisbur du fått Kasper. Ovan i början kanske, men jag tror du kommer att stortrivas med den. Annars får du och katterna ha stormöte och se till att matte fixar lite godare godis :) Superbra att ha en strand där man får ha kläderna på. Tänk så kallt det annars skulle bli så här års, för att inte tala om framme vid vintern. Brrrrr...
  Allt gott! /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar också påklädda stranden bäst, som tur är så är ju den också den största. Så att man törs rejsa ordentligt. :)
   Jag börjar vänja mig vid nya buren, men helt nöjd är jag faktiskt inte. Jag SKA se om jag kan hitta nåt bättre säger matte, men det lär dröja ett tag. Hmm... Fast idén med godare godis är förstås väldigt tilltalande... ;)
   Kasper

   Radera
 8. O din matte tycker förmodligen det är underbart med din "självrengörande" päls efter det stranhänget :D
  Jo, det är faktiskt vi som skriver! Som din matte vet via mail har den här sommaren ju inte varit alldeles kul. Nu kommer höst när matten här mår bättre oftast + att hemmet känns mer komplett igen.
  Så - förhoppningsvis blir både bloggande o bloggläsandet lite bättre!
  Eva, A + A

  SvaraRadera
  Svar
  1. All sand bara försvinner, det är sant! Hinner falla av till och med innan jag ska in i bilen. Utmärkt, för det är därför jag får rulla och ställa till mig precis hur mycket jag vill.
   Vi har läst i din blogg, och allt verkar ju kanon. Trevligt också att du/ni nog börjar blogga igen. Så att vi får lära känna även Algot. :)
   Kasper

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera