söndag 18 september 2016

No one is perfect...

... inte ens en ny Clio. Kaspers bur går inte att använda alls, varken i baksätet eller bagageutrymmet. Oavsett hur jag fäller och flyttar och står i. Den är helt enkelt för stor. Och bilens linjer inklusive dörrarnas för svepande och skönt strömlinjeformade. Hrm...
Ny lösning ska hittas. Finns rätt många varianter på nätet. Men först ska kollas hos lokala handeln.

Så här ser den ut - hehe, på mina dammiga och stundom leriga grusvägar blir den snart ett konstant dåligt samvete. Den var en gång bourgognefärgad...

Märkligt - jag minns när alla bilar hade små rutor, sedan blev de större och större. Nu tycks trendvinden ha vänt.
Bilen lever sitt eget liv tycks det mig. Har jag "nyckeln" i t.ex. fickan låser den upp sig själv när jag närmar mig. Bara att kliva in, trycka på en knapp och köra. Glad att den åtminstone låter mig växla själv. När jag så småningom kliver ur - med "nyckeln" fortfarande orörd i fickan - så låser den sig så snart jag flyttar mig lite ifrån den. Blinkar två gånger, fäller in backspeglarna och faller i sömn. Tills jag åter närmar mig...
Färddator (ska lära mig den så småningom) och GPS m.m. betyder en förfärande massa knappar, skärmar och möjligheter. Fast prio ett är att ordna för trygg och rimligt bekväm färd för Kasper.

Kasper brukar få hälsa på en del av de hundar som passerar på vägen, sådana han och jag känner. Den här lilla cairnterriern (för visst är det väl en sån) lär vi oss aldrig namnet på, Han är rätt mysig, fast skäller vilt på Kaspers katter.


Filip har upptäckt att det luktar och smakar rätt gott om en del kattleksaker. Kattmynta. Så han placerar sig helt enkelt mitt ibland dem.


Dags att endera dan byta ut mina avbladade tomatplantor mot de växter som ska övervintras i gröna/blå rummet. Körsbärstomaterna smakar förvånansvärt lite, de andra både mer och bättre. Borde vara tvärtom, kan man tycka.

14 kommentarer:

 1. Åh! Vilken snygg Clio! Har bara haft en hyrbil med kortnyckel - läskigt!!! :D Är väldigt tröglärd med sådant...
  Det var som sjutton - passar inte ens en Kasperbur in. Då kan det väl bli krocksele, kanske, Kasper är ju såpass liten till skillnad från Ankan, att ett sådant ska hålla.
  Fina tomater. Mina är inte så lyckade i år men jag har inte pysslat med dem heller, kallefierad som jag varit och är.
  Filip gillar sin kattmynta, han. Mina har aldrig förstått vitsen med sån, olika individer är de allihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom bilen står där jag passerar varje gång jag går ut eller in via husets framsida gäller det att inte ha "nyckeln" kvar i fickan, för då blir det ett väldigt liv på Clio, tror den får fnatt!!
   Kaspers bur är för hög för bagageutrymmet, och dörrarnas konstruktion och utformning gör det omöjligt att "vrida in den" i baksätet.
   Max 9 kilo Kasper frestar inte så hårt på sele eller bur, så det fixar sig nog. Jag börjar leta på allvar i morgon.
   Katter är sannerligen individualister, jag förundras ofta över hur olika de är, mina för närvarande tre. :)
   Berit E

   Radera
 2. GRATTIS till nya bilen!
  Hoppas det löser sej med Kaspers resande. Verkar som om det numer behövs olika burar till olika bilar. Nu börjar det bli lugnare här så framöver kommer vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är trevlig att köra och känns trygg och bra. Ja vill ha en bur som kan lyftas i och ur, alternativt en säkerhetssele. Kasper är en väldigt liten hund under all sin stora päls, så den bur han haft var egentligen onödigt stor.
   Det blir trevligt att träffa er. Vi får höras närmare.
   Berit E

   Radera
 3. Hyrbilen ser elegant ut men är man praktisk och teknisk idiot väljer man en gammal HÖG och därmed bekväm Yaris (där hade hundburen gått in) Utan besvärande automatik, sedan dörrlåsöppnarnyckeln lagt av pga ålder. Bilen själv är en slitvarg med 5 sittplatser och lastutrymme vid fällning av bakre raddan. Måste väl börja tänka hundbur också, Ludde far fritt och det känns hemskt att stänga in honom i en bur eller sätta fast i sele. Men väljer nog sele. Nätet som medföljer duger visst inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag är teknisk idiot när det gäller allt under huven är en gammal bil med okänd historia inget bra alternativ. Det jag nu köper är trygghet. För övrigt fungerade "dörrlåsöppnarnyckeln fortfarande perfekt på 12 år gamla Clion. Med det mesta finns både för- och nackdelar.
   En ny Yari hade jag som alternativ, men jag gillar ju Clio... ;)
   Och nu ger jag mig av för att kolla transportalternativ för Kasper. För honom var buren trygghet, han kunde knappt bärga sig av iver för att bli insläppt.
   Berit E

   Radera
  2. Hur kunde du välja bort Yarin! ;-) Så bekväm och med lätt att komma i och ur. Stora fönster för bra sikt mm mm. Min övertog jag mycket välskött av min son (som ångrar att han inte köpte en nyare Yaris, (ryggont och mkt elkrångel på den han valde) Nyckeln fungerade tills för ett år sedan, bilen är 17 år nu. Allt har sin begränsning. Lycka till med nya Clion!

   Radera
  3. Kolla hur en ny Yaris ser ut, det är kolossalt lik Clio. :) Låg, strömlinjeformad och med förållandevis små fönster - dagens trend, tror jag. Även utan GPS och färddator m.m. skulle den dessutom bli en rätt dryg hundralapp dyrare i månaden.
   Så det känns faktiskt helt okej med min Cliåna. Och jag sitter jätteskönt i den
   :D
   Berit E

   Radera
 4. Er nok ikke all ny teknologi som er til det bedre. Men vanen er mye, så det ordner seg nok ;) Gratulerer med ny bil, håper både du og Kasper får mange flotte turer i den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog bra, och en del funktioner kan man ju koppla ur. Och koppla in igen vartefter. Jag tycker det är lite roligt (skojigt) också. :D
   Och nu far jag till stora djuraffären för att kolla alternativ för Kasper.
   Berit E

   Radera
 5. Grattis till bilen! Visst är det roligt med en alldeles ny! Känslan och doften. Min fyller tre år nu i oktober och får höja till helförsäkring. Den kan fickparkera själv, men det har jag aldrig testat, bara fått demonstrerat. Skulle gärna byta det mot en GPS!
  Fina tomater. Läst någonstans att ju mindre ju mer näringsrika... Själv gillar jag bäst bifftomater (av dem man kan köpa :).
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fickparkera klarar inte Clion, men den piper åtminstone om jag närmar mig något när jag backar. Även mot en rosenbuske visar det sig. :)
   GPS ska jag prova vid tillfälle.
   Tomaters näringsvärde beror delvis på sort, men framförallt på hur de odlas. Snabbforcerade uppblåsta via typ näringslösning både smakar de mindre tomat och är näringsfattigare. Dagens kommersiella sorter är främst framtagna för att tåla transport! Men ibland har man tur även ute i affären. :)
   Berit E

   Radera
 6. Grattis till nya, snygga bilen! Ludde har ett säkerhetsbälte och åker i baksätet. Det funkar jättebra!

  /Ludde & Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir möjligen den lösningen här också, så småningom.
   Fast Kasper gillar bur väldigt bra, dock så pass stor att han kan röra sig lite och förstås kunna sitta upp och titta ut. I baksätet, inte bagageutrymmet. Vi kollar vidare. :)
   Berit E

   Radera