tisdag 13 september 2016

Och tiden bara går och går...

Kasperia
Dagarna går och matte säger att just bloggen, den har hon inte tid med. Hur kan man prioritera så fel, undrar jag. Att jag begått årets schamponering och en borstning och kamning som nästan inte var av denna världen, det behöver hon ju inte blogga om. Men att hon torkat godis tycker jag är viktigt. Det tycker Filip också.
Att hon för gott sagt Hej då till våran gamla Clio kan ju vara värt att berätta. Försäkringsbolaget löser in den, till mattes häpnad med 12000 kronor mer än hon trodde. Visserligen går 3000 bort i självrisk, men i alla fall. Bra! Här står den nu som skrot hos Bilia. Där matte för 12 år sedan köpte den, ny.Jag får snart åka i en ny Clio, fast den har visst en annan färg. Det börjar bli panik, om två dagar vill inte matte ha hyrbilen kvar, för då kommer den att bli väldigt dyr att ha stående här hemma. Och nya Clion är tydligen fortfarande kvar i Göteborg. Grrr.... Det här kan bli riktigt besvärligt.

Vi har letat svamp utan att hitta en enda. Matte har träffat folk, och gjort en massa konstigt.  En del människor har varit väldigt trevliga, men trevligast av alla var förstås min "mostra", hon som bor i Dalarna. Hon blev väldigt förtjust i nya gröna/blå rummet! Och visst klär hon utomordentligt bra i det. :D

Här har vi en liten konversation, två av mina katter och jag. Vi diskuterar matte - är inte helt nöjda med henne. Ibland får vi vänta en stund, innan hon lyder oss!!! 


Inget under då, att jag deppar ihop ibland...


...fast då brukar jag tala om vad jag tycker!


Men väldigt ofta, faktiskt för det mesta, är jag förstås en nöjd och glad hund. :)

I morgon hoppas jag verkligen att matte får ändan ut vagnen eller vad det heter, så att vi kan besöka er allihop! Lite koll har vi, men kommentarer har det ju inte blivit några alls. Skrotmatte!!!! Fast visst ja, jag skulle ju vara glad... :)

12 kommentarer:

 1. Grattis till nya bilen! Spontant kan jag tycka att det är återanskaffningsvärdet som försäkringsbolaget ska betala ut, väl det de har gjort? Bra!
  Alltså Kasper, ni blir ju tre mot en där mot matte när ni har stormöte. Men förstår er. Hon tror sig förstås ha vetorätten ;) Stå på er!
  /g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man betalar vad bilen ansågs värd. 12 år gammal... Men inte räcker pengarna till en annan begagnad i samma skick, långt långt därifrån. Så är det, men trots allt några tusen bättre än jag räknat med.
   Kasper hälsar och säger att det är klart att de står på sig! Mattes vetorätt - bah!!! ;)

   Radera
 2. Slutet rätt gott ändå! Mer pengar än väntat är ändå mer pengar! Det ordnar sig alltid, är ett bra uttryck att hänga fast vid och när det går fel ibland så går det ändå bra i andra sammanhang! Lycka till med slutet på dramat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekonomiskt slår det här väldigt hårt, men jag överlever. Åtminstone tre år, sedan får vi se.
   Fast visst känns det bra med några fler tusenlappar. Jag tänker glädja mig åt den nya. Bättre det än att gräma sig över den gamla. :)
   Den nya kom faktiskt till Södertälje i dag, och är leveransklar om ett par dagar. Skönt!
   Berit E

   Radera
 3. Skönt att det löser sej med bil, de är ju tyvärr nödvändiga. Matte har hört att om reparationen kostar mer än 50% av bilens värde då är det ingen idé-
  Framöver när allt ät lugnt så ska jag komma och presentera mej för dej. Tror vi kan ha skoj tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilen var helförsäkrad, så Folksam hade nog helst nöjt sig med halva beloppet. Matte är förvånad över att vår gamla bil värderades så pass högt som den gjorde. Den var gammal!
   Kul när du kommer, vi får höras efter nästa vecka, för den veckan är matte lite upptagen. Både jag och matte vill gärna träffa dig. Och förstås din matte. :)
   Kasper

   Radera
 4. Det kan nog kännas skönt med en 12 år yngre Clio, för det har nog hänt en hel del under tiden. Mostra är ju som klippt och skuren i det blå rummet. Precis som du och katterna. Matten får väl närmast ses som en av inventarierna där så vi säger väl att rummet passar henne. Bra mycket trevligare att torken är laddad med ditt godis i stället för svamp. Nu håller vi tassarna för att den nya bilen skyndar sig på så att ni kan lämna tillbaks hyrbilen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ludde - jag har GPS i min nya bil! Matte sliter sitt hår över all elektronik den är utrustad med. Fast just nu är största problemet hur min bur och var min bur ska få plats. :)
   Matte gillar nya rummet, trots knarr och lite svikt i golvet - jädrans trallrutor... hon är förresten blåklädd, hon också. Ganska ofta. :)
   Kasper

   Radera
 5. Så bra att du nu har råd att skaffa en bil. Utan en sådan sitter man ganska fast vid torvan ute i den friska narurn.
  Roligt med en syrra som kommer på besök, det saknar jag men har en broder som jag än så länge har ganska nära till och kan hälsa på ibland. Golvknarr är lite hemtrevligt tycker jag ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råd och råd - men två saker - förutom de fyrbenta - måste prioriteras. Värme i huset och en fungerande bil. Jag har långt över milen till närmsta civilisation, däremellan mest bara skog.
   Det är gott att ha en syrra, men jag skulle väldigt gärna velat ha en brorsa också!!
   Berit E

   Radera
 6. Vilken onödig historia det var med allt detta bilelände... men vi är glada för att det verkar lösa sig så ni inte blir billösa så som ni bor.

  Åh du kasper, attans vad söt du är med dina pepparkornsögon <3 Ikväll har jag haft en stund av extra saknad efter Tim... då känns det gott att iallafall få titta på hans miniatyr lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bil är ett måste. En som fungerar och går att lita på i bokstavligen alla väder.
   Tim, Kaspers vackra, fina maxiatyr. Vi glömmer honom inte, vi heller. En underbar varelse, och din fantastiska radarpartner.

   Radera