måndag 10 oktober 2016

Kompisen Ludde har varit här :)

Kasperia (och Katteria och en aning Matteria)
Jo, det där med att jag kommit underfund med att jag (Kasper)  i själva verket är en väldigt modig hund (se föregående inlägg)... Det beror helt enkelt på att det tydligen är farofyllt att bo här i mitt och mattes och katternas hus.
Häromdagen hade jag besök av bloggkompisen Wilma. och hon vågade knappt komma in, hon tvärvände när hon skulle gå in genom ytterdörren! Hon såg min takfläkt, och den var igång!! Matte stängde av den, och så småningom, långt om länge,vågade hon följa med sin matte in. (Jag skrev inget om det, men det gjorde ju Wilma själv, på sin blogg.)

JAG är inte ett dugg rädd för att vara hemma och inomhus, trots läskiga fläkten, alltså är jag modig!!

I dag var bloggkompisen Ludde här, och han bara pep och lät konstigt och vägrade att gå in i mitt hus!! För han såg att Filip var inne, och Filip var tydligen något av det läskigaste han sett!  (Mer om det så småningom.)

JAG är inte det minsta rädd för skräckinjagande Filip, jag är så modig att jag till och med sover bredvid honom!

Och nu, när Blogger fungerar igen, ska jag berätta lite om den här dagen. Matte sa åt Filip att gå ut eftersom han skrämde Ludde, men för säkerhets skull gick jag och Ludde och våra tvåbeningar iväg till sjön. Matte sölade, så jag försökte skynda på henne lite.


Ludde hade så bråttom, så han sprang långt i förväg, han har minsann rejsat förr vid min badudde och hittade vägen.


Vi rusade som galningar en ganska lång stund, och många av mattes bilder ser ut ungefär så här...


... men som tur är inte riktigt alla. :) Alla bilder blev lite suddiga eftersom vi var så fartiga, men ni kan ju klicka på dem ändå, tycker jag. 
Han är faktiskt riktigt stilig, han Ludde. 


Fast ibland har han lite svårt att hålla reda på benen, tror jag. Inget under, för de är ju väldigt långa. Och så klart vackra... ;)


Vi rejsade vidare ett tag, men så småningom tyckte Ludde att "nu får det räcka". Jag rejsade ensam ett litet tag till.Sen gick vi hem.


Mattarna och hussen åt lunch, och det gjorde jag och Ludde också. Allt var frid och fröjd. Sen skulle dom fika och äta smarrig rulltårta som Luddes matte hade bakat, och kladdkaka som min matte bakat.  Men då, då hände det läskiga! Filip ville komma in, och eftersom han ju bor här så fick han så klart det. 

Stora, stora Ludde blev så rädd att han försöka krypa upp i sin matte knä, där hon satt i soffan. 


När han inte fick det försökte han gömma sig bakom soffan, i ett hörn. Filip ligger på golvet framför fåtöljen där matte satt. Han fattade visst att Ludde var rädd, för han försökte inte pussa honom, fast han gärna hade velat. 


Jag är ju, som sagt, en modig hund, så jag beslöt att ingripa. Och då vågade sig Ludde fram ur hörnan. Modigt gjort. Nästa gång han träffar Filip är jag nästan säker på att han till och med vågar låta sig bli pussad.


Och matte, hon sitter här och njuter av de vackra tulpanerna hon fick. :)

Så trevligt av er, Ludde med flock, att ta er hit och hälsa på hos oss här ute i obygden. :)

18 kommentarer:

 1. Va kul att få se din mattes alla bilder på vårdat rejs. Vi får väl kalla det för strandrejs i fortsättningen om det ska vara lika kallt i vattnet. Härligt var det att få sträcka ut benen i ett rejs med dig i alla fall. Jag tyckte faktiskt att du fick väldigt lite korv på din tallrik men jag blev ju tillsagd att inte dela med mig några korvbitar. Jag håller med dig om att du nog är den modigaste hunden jag mött på länge. Den där takfläkten var ju inte igång när jag kom, men som sagt - Filip var ju där och det hade jag inte riktigt väntat mig. Jag är liksom inte så van vid katter på så nära håll. Jag tycker nog att jag var lite modig som stannade i samma rum, men nog hade jag hellre legat i soffan bredvid matte om jag fått. Tack så väldigt mycket för en jättetrevlig dag med dig och din matte. Okej - tacka Filip också för att han inte försökte pussa mig för då hade jag förmodligen tuppat av... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte sitter här och storskrattar när hon tänker på dig och Filip. Väldigt ofint av henne, tycker jag. Fast å andra sidan ... rädd för Filip... hihih ... förlåt...
   Jag ska hälsa honom och tacka, men OM han skulle kommit på idén att pussa dig skulle ag såklart ryckt ut till försvar!!! Hihihi... förlåt igen...
   Kasper

   Radera
 2. Ha ha ha ha,här har jag och matte våldsamt roligt åt Ludde. Bli så himla rädd för snälla Filip. Att takfläktar käkar hundar vet ju alla, men katter är mycket trevliga. I alla fall Filip och de jag bor ihop med. Annars såg ni ju ut att ha haft himla trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väldigt snäll, han Ludde. Nån katt har väl skrämt honom nån gång kanske, för förra gången han träffade Filip så överrumplade Filip honom och lyckades faktiskt ge honom en puss!! Kanske att det är DEN skräckupplevelsen som fortfarande spökar, hihihi...
   Kasper

   Radera
 3. Vilken otroooooligt modig hund Kasper är!!! Där hade han allt ett och annat att lära ut! Vilket trevligt besök och modiga katter också för den delen. Mina kissar är väldigt osynliga när det kommer besökande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft många katter i mina dar, och har ju fortfarande en och annan. Men det är bara Filip som visat sig så här social.
   Och stora, starka, svarta Ludde - den lugne och eftertänksamme - hehe, intressant detta att se hur Filip uppfattade honom. Han inte ens hoppade upp på en stol, utan låg lugnt på golvet, och följde intresserat Luddes förehavanden. :D
   Berit E

   Radera
 4. Besök av en Bc och en Ludde, det hörs ju nästan som om det varit vi ;-) Min Ludde räds varken fläktar eller katter så se upp om vi mot förmodan skulle dyka upp. Detta med avstånd blir tyvärr värre med åren, liksom mycket annat. Nu hoppas vi på en vänlig vinter med måttligt med snö att flytta på, eller hur? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr eller senare kommer väl en massa nederbörd, i mina trakter krymper sjöarna och brunnar sinar. Måtte påfyllning antingen komma innan den blir snö eller någon gång i vår!!
   Avstånd är inte så farligt tycker jag, men mer än en natt vill jag inte vara borta från katterna. Och förstås inte alls under den kalla årstiden.
   Jag börjar, ärligt talat, redan längta efter vår!!
   Berit E

   Radera
 5. Fy katten vad vi har varit dåliga på att kommentera här... läser ofta från mobilen och det är mycket bökigare att skriva då. Vilka härliga besök ni haft, ser ut som trevliga dagar! Du har fina vänner runt dig du kasper <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och fy katten vad vi är dåliga på att skriva. :D
   Tänk att det ska krävas besök av bloggvänner för att matte ska få ändan ur!!
   Tur att hon åtminstone sekreterar mig då - för det VAR trevliga dagar. Verkligen. :)
   Kasper

   Radera
 6. Nu har vi läst ikapp oss lite igen :) Och så spännande saker man får läsa då, klart att du är en riktig tuffing Kasper, modigare hund får man nog leta efter, det tror jag minsann. (ja, jag finns ju också förstås men ibland kan jag vara lite rädd för tex broar och höjder, så du är nog modigast faktiskt.)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. <hehe, jag hade inte upptäckt förut, hur skräckinjagande mitt hem egentligen är! I ärlighetens namn, inte bara jag utan också matte är nog ganska modig... ;)
   Man kan vara jättemodig fastän man är rädd för en del saker, som t.ex. åska och smällare och sånt. Tycker jag. Eller broar. :)
   Nospuss tillbaks!
   Kasper

   Radera
 7. Tusan så kuligt ni hade det! Bus och korv och jag vet inte allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt mysigt var det, fast konstigt att han var så himla skraj för Filip. :)
   Kasper

   Radera
 8. Min presentation! Hej! Jag heter Mia Kommer från början från ? Jag är sjuk pensionär på dagtid. Två dagar i veckan så har jag en sysselsättning som jag bruka går till och det är genom kommunens psykatrin! Är det något ni undra så hör av er då!
  Älskar att skriva och jobbar på att få ut information om Aspergers Syndrom, Autism, psykisk ohälsa till allmänheten! Om det blir verklighet vet jag dock inte! Håll tummarna att det lyckas!
  Här blandas vardag, diagnos, bilder (både systemkamera och mobil) med tankar och funderingar om mina diganoser m.m.
  Mer får du veta efterhand om ni fråga mig!
  Kontakta mig gärna om ni vill! Jag har en E-mail adress: ?
  Vågar du följa med på resan i min blogg? Nu drar vi i gång vetja! //Mia.
  Bloggadress: http://nouw.com/annorlundalivdiganos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kolla din nya blogg, men nu som vid dina tidigare besök tycker jag det är viktigt att du i dina kommentarer ansluter till det inlägg du kommenterar under. Det kommer inte att fungera annars.
   Ha det gott!
   Berit E

   Radera
 9. Ludde är faktiskt riktigt stilig - precis som Kasper förstås, särskilt på bilden där han sträcker ut ordentligt!
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte just om det är stilig som Kasper är, men NÅT är han i alla fall. Nåt fint.:)
   Men en Ludde i fyrsprång - det är stiligt! Eja att jag hade hans långa ben, tycker säkert Kasper... :D
   Berit E

   Radera