måndag 2 november 2015

Uppdatering

För några dagar sedan - på de tomma pallarna ska värmeloggs placeras. Bra att få upp dem lite, för i snösmältningen hinner ofta inte allt rinna undan kvickt nog. Känns rasande bra och bekvämt att ha loggsen så nära.

För att inte loggspallarna ska halka av trucken backar föraren - den här gången ända uppifrån bommen.  Här kommer han med den tredje och sista pallen, som placeras framför de båda andra. Tänk, ett helt års värme levererade han.


"Gröna rummet" är också till glädje. Fortfarande är dörren dit öppen dygnet om. Känns fint. 

Tomatplantorna är bytta mot inflyttad rosmarin, litet citronträd och ett nästan lika litet apelsinträd. Dessutom, till min förvåning bougainvillea, som liksom gick en ny vår tillmötes i september. Jag trodde den skulle dö, men icke. Se bara! Och den fortsätter att växa.Någon kanske undrar hur det gått med nya köksmaskinen, om jag provat den än. Joodå. Och - klart resultatet blev misslyckat... Örtbaguetter skulle jag baka. Följde receptet noga. Hehehe...
Men eftersom det smakade gott så... snart är det uppätet. Plattaste baguetterna ever. :) Nästa gång ska jag bearbeta degen - .jag liksom glömde det... Men skam den som ger sig!

Halloween firas inte i det här huset, men ett besök på kyrkogården Allhelgonadagen blev det förstås. Utan kamera. Besökte yngsta dottern och där brann massvis av ljus, både ute och inne. För oss, och för kära bortgångna.
Hemma igen tände jag de här, de brann bredvid datorn, en stund före läggdags. Dvs den tid då de flesta redan sovit ganska länge...


Kasper har träffat Grynet (tillsammans med bl.a. vidhängande mattar), Bilen går som en klocka, jag har just bäddat rent i sängen och det nästan sista av förra årets loggsleverans brinner i kaminen. :)

Myse vill inte gå ut, så han får väl stanna inne då, i natt. Vilket betyder att han kommer att väcka mig när jag bara sovit i tre-fyra timmar.För då är det enligt honom dags att ge sig ut på äventyr. Eller uppsöka en annan sovplats, t.ex. på en värmedyna* i vedboden. Det är så dom är, mina katter.


Och Kasper tycker definitivt att det är dags nu, att för det där nattisgodiset. :) 

Och i morgon, dvs senare under det här dygnet väntar ännu en helt vanlig dag. :) Natti!

* Jag menar egentligen inte värmedyna, 
jag menar liggunderlägg. 
Såna där värmeåterkastande som 
vintertältande personer använder. :)

18 kommentarer:

 1. Fantastiska blommor! Huvudsaken är väl att brödet blev gott även om det inte såg så vackert ut på utsidan :-).
  Skönt också för dig att slippa tänka på värmen i vinter och ha allt klart.
  Vi firar också Halloween i kyrkan och på kyrkogården.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre lycka nästa gång, tänker jag. Om brödet alltså. Fast jag ÄR verkligen usel på att baka. Men kanske ändå...
   Och mitt gröna rum - det är till så stor glädje. :)
   Berit E

   Radera
 2. Skönt att ha ett helt års värme tryggad, och så underbart prunkande det är i gröna rummet :) Roligt att bougainvillean ville börja blomma om, de är så fina.
  Matte håller med om att vi fyrbenta gör lite som vi vill. Vill man ut så vill man, tur att våra tvåbenta hjälper till och finns där när vi behöver dom, hihi.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bougainvillea har helt enkelt tagit fel på årstid. I somras blommade den inte alls,verkade inte ens vilja leva... väldigt fint egentligen, för matte njuter säkert mer av den nu, så här års.
   Du Laika - vad man än kan säga om våra tvåbeningar, så är det trots allt tur att vi har dem. :)
   Kasper

   Radera
 3. Ja det är gott att ha loggsen på plats -nära!
  När man ser ditt gröna rum kan man tro det är sommar, ute är det ljumt i luften och solnedgångarna är fantastiska. Jorden är en bra skön plats iallafall...dock inte för alla kom jag att tänka på.

  Värmedyna i vedbon åt katten! Omtänksamt men hur vågar du, jag litar inte på det elektriska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, måste visst ändra i texten - jag menade inte värmedyna, jag menade liggunderlag. Såna där som återkastar kroppsvärmen. Tre finns i katthyllan på farstubron, några i vedboden och ett par under tak på altanen. :)
   Solnedgång ser jag inte mycket av här i skogen, måste i så fall ge mig ut med bilen.
   Jorden en underbar plats - den KUNDE vara det. Om inte så många jobbade så hårt på att förstöra den, för som det ser ut allt fler. Det är mycket som känns väldigt tungt just nu.
   Berit E

   Radera
 4. Gröna rummet ser verkligen extra fint ut den här hösten med de växter som blommar nu. Det ser tryggt ut att ha loggsen på plats bara matten kommer ihåg att bara bära in några åt gången lite oftare så att ryggen inte säger ifrån. Hon får nog öva ofta på att använda maskinen så kommer nog bröden att se lika bra ut som de smakar. Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matten säger att dom små citrusträden också sätter fart nu. Där finns både små citroner och apelsiner, och så börjar de blomma också. Samtidigt. :)

   Max 15 loggspaket åt gången, säger jag åt matten. Dvs ett lager. Det bar hon i går, och det gick bra. :)
   Och maskinen - hon ska, säger hon... Endera dan. ;)
   Kasper

   Radera
 5. Så vacker, den där bo... hm... svårstavade blomman!
  Liggunderlag gillar mina katter också och nog är det värt lite förlorad nattsömn ibland, att kunna ge katterna frihet. Jag veeeet att många innekatter har det bra, men djur i bur är inget för mig ändå.
  Bröden ser väl inte så tokiga ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättesvårstavad - jag misslyckas nästan jämt, men då träder stavningskontrollen in. :)
   Bröden SER tokiga ut - jag lovar!! Men bättre lycka nästa gång, förhoppningsvis.
   Jag har aldrig haft innekatter, men skulle jag hamna i en lägenhet - då skulle de vackert få stanna inne!! Det finns alltför många knepiga människor, fick för bara ett par dagar sedan höra talas om en.
   Berit E

   Radera
 6. Oj, så grönt och fint! Vårt uterum är för kallt för att fungera som orangeri.
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två väggar är innerväggar, i övrigt väl isolerat. Tyvärr har de dubbelglasade dörrarna inte bruten köldbrygga. Där tänkte jag fel, men det fungerar ganska bra ändå. :)
   Berit E

   Radera
 7. Skönt med leverans av loggs så ni slipper frysa, även om du har mycket päls så kan det ju bli lite kyligt för din matte ;-)

  Uterummet ser så inbjudande ut, vilken liten oas!

  vad gäller brödet så såg det gott ut även som platt... själv håller jag mig till att baka "fusk ciabattor", ett av dom få bröd jag klarar av... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uterummet gillar vi alla. Men allra mest katterna och matte. Jag är aldrig därute själv, Men det är dom (när jag inte ser när matte går dit, förstås, men för det allra mesta har jag stenkoll på henne).
   Kasper

   Radera
 8. Vilken härligt grön oas du har! Ett års värme låter som en dröm, tänk om man kunde beställa hem lite solsken också! Det bästa med att testbaka är, att hur resultatet än blir utseende mässigt så är det gott med nybakat!
  Kram och nospussar från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, det jag bakar blir inte alltid ens gott, men jag tror jag ska börja öva mig.
   Ont om sol så här års, men jag är glad att åtminstone ha lit grönska att glädjas åt. Som dessutom blommar! :)
   Berit E

   Radera
 9. Skönt att ni slipper frysa om fulvintern får för sej att visa sitt fula tryne.
  Här fick min bil vinterskor igår om det skulle bli halt.
  Men detta väder får gärna fortsätta enligt både mej och matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert blir det sånt där kallt utanför dörrarna i år också, fast jag och matte tycker också att det gärna får fortsätta så här.
   Än inga vintergrejer på bilen, men när SMHI börjar tala om minusar på allvar, då blir det dags här också. Om matte hunnit upp ur säng och soffa, förstås...
   Kasper

   Radera