söndag 29 november 2015

Allt liksom inte funkar alltid...

Den där förkylningen visste tydligen var den tog. Och dessutom - allt är inte roligt jämt.

Jag vet att en och annan undrar, jag har ju inte ens hälsat på hos er och kommenterat! Men nu är jag på gång hoppas jag, så endera dagen tittar jag nog in igen. Och läser ikapp.

Orken har räckt till ett "tantmöte", om än med nöd och näppe. Bilen har fått vinterdäck, och loggs finns inne.


Jag har till och med storhandlat - tursamt nog utan att tuppa av. En stol blev räddningen, fanns vid skoavdelningen.Undrar om inte Myse bäst illustrerar hur hans matte har känt sig... Han har helt enkelt dragit en matta över sig, men förutom bucklan avslöjar svansen honom. Jag väckte honom så småningom. Maxi var väldigt konfunderad.
.

Datorn är inte riktigt som den borde vara, men någon mer support orkar jag inte med. (Köp inte en Asus-dator!) I morgon, söndag, ska jag dammsuga och förhoppningsvis också orka plocka fram lite adventsstakar och sånt. Men prio ett måste bli att orka gå ut med Kasper en sväng, så att han får se något annat än gamla vanliga tomten.  Lilla gubben...

Nu vet ni, jag lever och styrfarten tror jag håller på att övergå till åtminstone halvfart. :)

34 kommentarer:

 1. Det låter som din förkylning var av influensatyp! Fy sjutton så jobbigt du har haft det. Hoppas nu krafterna kommer tillbaka, men ta det lugnt, för det kan ta sin tid efter en sådan rejäl utslagning. Jag ställde upp och tog hand om sjukt barnbarn i veckan och jag tror han lämnade kvar lite förkylningsvirus hos mig för i natt har det hostats rejält här!
  Önskar dig en riktigt fin adventssöndag!
  Tänd ett ljus och njut av dagen, adventsljusstaken kan du plocka fram en
  annan dag!
  Kram och nospussar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var (och är fortfarande lite grann) mer än en varlig förkylning. Men det går nog över, det här också. Och visst tar jag det lugnt, har faktiskt inte något annat val just nu. Hoppas att ditt barnbarnsvirus var snällare än det jag fick! :)

   Radera
 2. Det var fint med ett livstecken och det just på första advent! Hoppas nu verkligen att bättringen går i rekordfart, så länge som du varit däckad.
  Härliga bilder på Kasper - han ser alltid förnöjd ut ändå - och på Myses svans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar förvånansvärt lång tid, det här. Men Kasper - han är bara underbar, jobbar hårt på att hålla koll på både matte och katterna. Trognare sällskap finns inte. Och Myse - han gör verkligen sitt till för att muntra upp tillvaron. :D .

   Radera
 3. Åh! Så skönt att matten är på bättringsvägen! En långsam promenad blir nog lagom. Sen får ni sitta och mysa i ljuset av det första adventsljuset och lyssna på loggsens sprakande i kaminen. Myse verkar leva farligt när han sover under mattan. Förstår att Maxi är konfunderad. Nu önskar alla här hemma er en trevlig advent! Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ynklig är vad jag kallar promenaden, men i alla fall bättre än ingen. Och tänk, vi har klarat av den här dagen också. :) Och Myse har sovit som folk, dvs i en fåtölj. Matte sov middag i soffan - så nu börjar det visst bli lika sena kvällar/nätter som vanligt. Men det är väl ett friskhetstecken, det också. Kanske. :)

   Radera
 4. Jag använder HP-datorer, laptop, de har blivit så gamla och sega att jag måst byta dem av det skälet... Alltså har jag i praktiken inte någon direkt erfarenhet av flera... och jag använder dem inte heller "dagarna i ända". Inte ens varje dag... Pågående är 7-8 år gammal (har en ny bredvid som ska installeras...) Detta är INTE reklam, jag har ingen erfarenhet på bredden. Är man med i Smart Senior kan HP köpas med rabatt. Samma rabatterbjudanden finns sannolikt ute i affärerna om man kollar vid tillfällen.
  Krya på dig!
  ej hundägare (som funderar på att börja blogga och då kan få helt andra erfarenheter av min dators kapacitet... )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt om du börjar blogga., det ser jag fram mot. :)
   Härligt att du skaffat en ny dator. Jag ska inte byta, min är ju rätt ny.
   Egenheterna lever jag med, även om de ibland är mer irriterande än annars. Som nu, när det helt plötsligt inte går att koppla bort touch-plattan när jag har mus inkopplad. Irriterande, det gäller att inte komma när den när jag skriver,för då händer det konstiga saker.
   Ska se om jag kan komma runt det på nåt sätt...
   Berit E

   Radera
 5. Usch vilken pärs! Det verkar ju som att det vänder nu....äntligen! Hoppas på snar återgång till det normala!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas här också, kan du tro! Mattar ska faktiskt vara friska!!!
   Kasper

   Radera
 6. Ja det är fruktansvärt vilka förkylningar man kan dra på sig, min matte snörvlar än och hostar till och från. Hoppas din matte snart känner sig som en människa igen. Tur också att ni har en bra och fin tomt att springa ute på, för det är ju ändå ganska roligt det med kan jag tänka.
  Nospussar och trevlig första advent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att hon kommer att känna sig bättre när benen börjar bära igen, lite mer på riktigt utan att kännas darriga.
   Tomten är rätt skojig, för här har det varit både rådjur och ibland nån annan hund. Och fasaner. Och sånt där som katterna fångat och ätt upp. Jag har massor att nosa av. Fast jag VILL ut på prommisar också!
   Snart ska matte och jag börja hälsa på hos dig igen. :) Fast idag orkade hon inte.
   Kasper

   Radera
 7. Krya på dig - inte roligt att vara dålig vid den här tiden när det dessutom är kallt och eländigt utomhus. Men du verkar vara på bättringsvägen i alla fall.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag repar mig, tur att det åtminstone går att få det varmt och ombonat inomhus. Men ute - bläh! Och mörkt är det också, här i skogen... :)
   Berit E

   Radera
 8. Skönt att höra att det börjar bli ordning på tillvaron hos er igen.
  Jag vidhåller att människor är ett klent släkte till skillnad från oss hundar. Matte håller inte med mej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men JAG håller med dig. Absolut!
   Kasper

   Radera
 9. Åh, du har också varit krasslig. Jag glömde i mitt inlägg att tala om min hiskeliga muskelvärk i ryggen. Kanske för att den botats och är puts väck nu;-) Jättebra medicin -Diklofenak, receptfri. Gott att höra att också du är bättre. Som djurägare har man inte lov att vara sjuk alls.
  Lite pyssel inför julen piggar upp...med betoning på lite!
  Keep going!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint att du blev hjälpt av Diklofenak - samma som Voltaren har jag förstått.Men just för mig är det nog mindre lyckat.
   Nu gäller det bara att komma över tröttheten och "latmasken" - jag tror de konspirerar och gaddar ihop sig!!!
   I år ska det inte julpysslas särskilt mycket här, men på nåt sätt hoppas jag att nån sorts julkänsla ändå infinner sig.
   (Jag förstod vad du menade med fjärrskådande blick. Att man då i själva verket är väldigt "inåt" och inte det minsta utåtriktad.)
   Berit E

   Radera
 10. De kan vara ack så envisa de där förkylningarna! Skönt ändå att läsa att det så smått börjar gå åt rätt håll, orkeslös kan man u tyvärr vara läge efteråt. Vi skickar ett gäng glada svansviftningar och barnjoller och matte hon skickar en kram ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag tror att min matte behövde! Ett gäng glada svansisar, barnjoller och en mattekram! :)
   I dag känns det faktiskt lite bättre säger hon. Hon har t.ex. farit iväg till Animalen och köpt mat till mig. Himla tur... ;)
   Kasper

   Radera
 11. Hej o hello o host o harkel !
  Ja det är 6 veckor sedan jag blev förkyld, men jag hostar ännu såsom jag vore
  en lungsjuk madam från förra århundrandet.
  Vilken tur att jag ska gå på operan nu på söndag och bevittna la boheme
  så får jag känna extra sympati med Mimi!
  Ha det bra o stärk på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och så kan du ju passa på att hosta ifrån dig lite, samtidigt som stackars Mimi, så märks det kanske inte så mycket.
   Jag såg och hörde den operan i Tallinn, i samband med en weekendkryssning med Estonia, ett par år innan hon sjönk. Det var, som nu, i adventstid.
   Hoppas du får en fin upplevelse - och krya på dig!!!
   Berit E

   Radera
 12. Det är alltså Pica!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela inlägget var väldigt mycket du. :)

   Radera
 13. Hej Hej !
  Hoppas er klena matte kryat på sig ändå mera nu från förkylningen :)
  Här har matte varit småsnuvig i flera veckor nu och hon väntar bara på att det ska bryta ut ordentligt.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matten går fortfarande på halvfart - som bäst... men det får väl vara vackert så. Hon är åtminstone på rätt sida om det där ordentliga utbrytandet. :)
   Kasper

   Radera
 14. Tur att vi ser ett och annat svar på kommentarerna här så vi vet att ni lever. Hoppas att matten blir så pass pigg så hon orkar köpa lite god mat till jul i alla fall. Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska här tjatas på matte!!! Slut på ursäkter. Hon ska minsann få göra ett inlägg om en liten stund bara. Dessvärre finns inte så mycket om mej i det, tror jag, men bättre än inget...
   Kasper

   Radera
  2. Heja Kasper! Tjata på bara! Jag väntar...

   Radera
  3. Hon e på gång, säger hon... :)
   Kasper

   Radera
 15. Ojdå, jag som har en Asus! Hoppas du mår bättre än datorn vid det här laget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min första strulade så mycket under garantitidens första år att Asus till sist gav mig en ny i utbyte. För ett par år sedan. Men den har inte tålt uppdateringen till Windows 10 särskilt bra... och uppdaterade drivrutinen jag fått fungerar inte. Jag har gett upp, och hankar mig fram. Man vänjer sig.
   Hoppas du har bättre tur!!!!
   Berit E

   Radera
 16. Tydligen ordentliga förkylningstider, hoppas Ni får en lugn, förkylningsfri jul. Har varit ur-lat angående skriva på bloggen, men kikar in lite då & då och ser vad Ni har för Er. Åter igen var det alla tiders att träffas i Trosa i Augusti och hoppas vi kan göra om det nästa gång vi befinner oss i världens ände. God Jul önskar vi från London

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också vi kan ses igen, då kanske rentav på lunch hemma hos mig? Eller på hamnplan i Trosa. :)
   Vi får se hur det kan bli.
   Om en stund hälsar jag på hos dig, ser att du minsann gett ett livstecken ifrån dig där också. :)
   Berit E

   Radera