onsdag 14 oktober 2015

Sigge hälsade på, äntligen, det var länge sedan

Bra dag, kompisbesök. Sigge svamphund  med matte! :) Jag fattade att nåt var på gång, men matte verkade som vanligt inte fatta något alls.

Väldigt trevligt med lunchgästande hundar, för det betyder att jag också får lite extra lunch. Matte fjäskade för Sigge, mina bästa godistorrisar spetsade med lite falukorv från frysen och framförallt leverpastej! Jag fick väl nån tesked ungefär, matte äter inte sånt alls, och inte Sigges matte heller, så Sigge fick massor. Han åt och åt. :)När hans matte försvinner utom synhåll ett par minuter, då sitter han så här i min hall, och bara stirrar på den stängda dörren. Och smågnyr. En tuffing som är lite mattig, liksom. :D


Sen, äntligen gav vi oss iväg till sjön. Det var länge sedan Sigge var här, men han kom minsann ihåg vägen, Visste precis hur man skulle hitta dit. Sprang iväg långt före oss andra...


...och här är vi nästan framme vid badudden. 


Nu så, nu är vi framme. 


Sigge är en hejare på att simma, jag mest rejsar upp och ner. Klicka på bilderna.
Vi rejsade så klart på land också.Den här hösten är inte så färgsprakande som höstar oftast är, frosten dröjde för länge så löven hann bli liksom brunaktiga.  Så matte tyckte att den här synen verkligen lyste upp. Sigge hittade en grön spade, och hans matte var minsann också snyggt och vackert färgglad. :)Så småningom gick vi hem. Mattarna fikade, jag och Sigge tog oss en liten lur. Till och med jag vilade en stund. Sen åkte Sigge och hans matte hem. Och jag och min matte gläder oss åt den fina blomman som matte fick. En vacker azalea.

Matte tänker få den att överleva, hon har ju faktiskt lyckats med förra årets. För första gången i sitt liv. Så det ska nog gå bra också med den här skönheten.

Och i morgon är det dags för min bil att tas om hand av nån sorts bildoktor. Alltså dags för matten att ge sig upp i ottan. Knepigt. :D

20 kommentarer:

 1. Åh! Det var väl härligt med lite extra leverpastej när du fick besök. Tänk att han är så mattig Sigge! Han trodde väl att hon gått vilse förstås. Jag skulle nog också hitta till din badudde med förbundna ögon. Ett så kul ställe glömmer man ju inte bort i första taget. Nu får vi hoppas att matten får bilen fixad så den klarar några vintrar och besiktningar till... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, så klart Sigge var rädd att matten inte skulle hitta ut!! Hon går ju nästan alltid vilse, inomhus! :D
   Klart att du också skulle hitta direkt till min badudde. Hoppas det blir dags igen, i vår!
   Vi hoppas också på fler bra år för bilen, nu när den får lite extra omvårdnad. Det här var första gången den fått något påpekande överhuvudtaget.
   Kasper

   Radera
 2. Så roligt med svamphundsbesök! Och nu vet du att du har föränderlig tofsskivling där på stubben på tomten (avundsjuk). Vackert med det vita och svarta ihop där på stigen, på stranden och i vattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd bara att tofsskivlingen passerat sista förbrukningsdatum. Tror knappat fler visar sig i år, nätterna är för kalla. Men ändå kul att veta.
   Och visst var det jättetrevligt att ha Sigge med matte här. :)

   Radera
 3. Hm? Ludde kan inte så mycket om blommor men visst ser det väl ut som en Cyklamen på bilderna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ber om ursäkt för matte, det är så att det inte är första gången hon tänker cyklamen men skriver azalea - tror hon till och med gjort det tidigare här på bloggen. Finns tydligen ett och annat skrymsle i hennes hjärna som vägrar fungera... ;)
   (Hon ber att jag ska svara dig, medan hon går och lägger sig och skäms och drar ett täcke över huvudet, hon var uppe mitt i natten för att lämna bilen på verkstad och nu måste hon sova middag säger hon.)
   Kasper
   PS. Hälsa Ludde!!

   Radera
 4. Nå var dere heldige som fikk så koselig besøk! Kjekt å ha kompiser og bade sammen med ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt trevligt.
   Skoj med bloggkompisar som man kan träffa även utanför internet. :)
   Kasper

   Radera
 5. TACK för igår Kasper.
  Det var väldigt trevligt, detta måste vi göra om igen nästa år.
  Och din mat är ju supergod

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är min mat god. :) Och visst ska vi göra om det här, nästa år. Och visst var det väldigt trevligt att träffa både dig och matten!! :)
   Kasper

   Radera
 6. Men vad roligt du haft det :D Få bjuda på mat och få springa ute och leka tillsammans, både i skog och på strand och i vatten :) Man riktigt ser hur roligt ni har det. Snygg springbild upp ur vattnet på dig Kasper :D
  Massa nospussar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen kul att få sällskap med nån annan än bara matte! Visserligen har jag tre katter också, men ändå... :) Varken dom eller matte är ju HUND!!
   Kasper

   Radera
 7. Oj vad kul ni verkar ha haft, ni matchar fint... svart och vitt... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen alltid kul att ha någon att rejsa med, i synnerhet vid en sjö. :)
   Kasper

   Radera
  2. Hmm..brukar inte prata med vovvar, men ok gör väl ett undantag nu då.
   Säg till din matte att om detta verkligen är en azalea (vilket det inte liknar)
   så måste hon sova med vattenkannan som beredskap 24/7 !! ;)

   Radera
  3. Äsch Pica, här svarar både hund och matte. :)
   Jag har nån sorts hang up på cyklamen, skriver alltför ofta azalea även när jag tänker cyklamen.
   Antar att du syftar på Lyckliga Lotta och vattenkannan - måste dessvärre erkänna att jag så småningom VATTNADE ihjäl henne!!
   Berit E

   Radera
 8. Härligt med alla vackra foton!/Sara testar:)

  SvaraRadera
 9. HURRA! Bra datorhjälp löste upp härvan i denna soppa. Återkommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra, väldans roligt att få se dig här också, ibland. :)
   Berit E

   Radera