söndag 11 oktober 2015

Rosafärgad höst, och dags för innemys(e)

Nu har några minusgrader lockat fram hösten på riktigt.

Hösten så här års är inte bara gul, orange och röd. Eller brungrå. Den kan vara rosa också. Om himlen så vill. Då dansar älvorna......och den tunna tunna isen lånar lite färg.Det här är ju delvis en fortsättning på förra veckans rosa trisstema, där Myses nos blev storfavorit. :)
Här är en bild på några kattleksaker, under sommaren har de fått vila men i takt med kylans intåg blir de allt intressantare.


Fler nya rosa trissar hittar du här

****************


Så här kan det numera se ut inomhus. De båda fåtöljerna framför kaminen är populärare än de i vardagsrummet. Men det gäller för en matte vara uppmärksam och se se sig för, allt är inte vad det synes vara.


Kunde inte låta bli att störa en skön sömn...

...som dock fick fortsätta. Jag vek tillbaks pläden. :)

Just nu skiner en blek eftermiddagssol, och det är dags att bära in de sista av förra årets värmeloggs. Tre nya pallar anländer snart. Då kommer det att se ut precis så här igen. Ett års värme.

16 kommentarer:

 1. Vackra rosa bilder! Nej, jag ser att du får vara väldigt försiktig :-).
  Kram från Ingrid som inte vet var värmeloggs är och var man stoppar in dem i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmeloggs är i princip pellets, fast i större format. Briketter. Man stoppar in dem i en kamin eller liknande, i stället för ved. och så tuttar man på. :)
   Berit E

   Radera
 2. Visst kan naturen visa helt fantastiska ting, rosa himmel är otroligt vackert :) Härom kvällen fick vi se på ett norrsken när vi var och gick kvällsrundan, inte ofta det syns i dessa trakter men oj så vackert :)
  Hihi, underbar sovplats, gäller som sagt att se sig för innan man sätter sig :D
  Nospussar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, såg ni norrsken. Här har vi tittat efter det ibland, men då har det gömt sig. Det var flera minusar häromkvällen, det kanske bidrog?
   Myse gillar att krypa under saker, man kan hitta "bucklor" lite varstans.:)

   Radera
 3. Härliga bilder med det rosa skimret. Verkligen fina.

  SvaraRadera
 4. Dom två översta bilderna var verkligen otroligt fina! Hösten är allt bra fin såna dagar! Fast ok ett regnigt och blött november kan man gärna hoppa över ;-)

  Så lurig han är Myse! Vår Smulan gör likadant fast i sängen, man får passa sig innan man lägger sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse går bokstavligen under cover lite varstans.
   November - fy, så totalt onödig, enligt mig. :) Måtte den dröja länge och sen gå fort förbi... ;)

   Radera
 5. Så här års skulle jag vilja ha ett rosa skimmer över det mesta. Lilla Myse lever farligt! Själv är jag inte så orolig för dom brukar märka mig här hemma utom när dom går baklänges ibland.... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha - tillägg till ditt mantra, Ludde!
   Katter ryms under en liten kudde - det gör inte jag.
   Tänk om man också kunde liksom mantra bort åtminstone november...
   Kasper

   Radera
 6. Tjusigt rosa ljus och dansande älvor <3
  Tur att er matte är van att se sig för så Myse inte blev platt :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att det nästan alltid ligger en katt nånstans där hon eventuellt skulle vilja sätta sig. Fast Myse är allra bäst på att gömma sig. Han skulle förresten aldrig låta sig plattas till - gissa om han skulle ryta ifrån, hehehe
   Kasper

   Radera
 7. Åh, vilket skimmer i de bilderna!

  Mina katter är inte lika myseiga utan håller sig ovanpå (tur det med en sån klumpig matte) men en gång hade jag en Jönsson, som älskade att ligga i ett köksskåp med torrvaror - bara den långa svansen hängde avslöjande utanför...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag ersatt garderobsdörrarna med draperier (utmed en av sovrummets väggar) har framförallt Filip upptäckt tröjor, plädar - och linneskåpet. Flera hyllor upp låg han bland rena lakan och myste - eller heter det mös...?.
   Men varken han eller Myse slår Jönsson. :D

   Radera
 8. Kan inte annat än le åt lilla Myses mysställe! Igår undrade jag var Shakira var, så tog jag mig en ordentlig titt i korgen där Melody låg och såg något svart i ena kanten. Melody hade helt enkelt gått och lagt sig ovanpå Shakira och "storasyster" låg tappert kvar under. Shakira skulle nog behöva en lektion från Myse om hur man säger ifrån om man blir tilltryckt.
  Tjusigt rosa skimmer du fotograferat!
  Önskar er en fin vecka!
  Kram och nospussar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är påhittiga, alla mina katter. Myse är den minst förslagne, han är relativt lätt att upptäcka. :)
   Stackars Shakira, tur att Melody inte väger mer än hon gör... Här händer det att Kasper uppgivet tittar på sin bia, där en katt plötsligt fått för sig att ta en tupplur. Bian står nedanför min "datorfåtölj". ,
   Veckan blir ungefär ömsom vin, ömsom vatten...
   Berit E.

   Radera