torsdag 8 oktober 2015

Det där med bilar...

Nu var det dags. jag och matte for iväg hit.

Inte minsta respekt visade dom för min bil, så jag tog och skällde ut dom! 



Matte bara åkte dit med den, utan att åka till verkstad först. Fast hon hört att något inte var riktigt som det skulle. Tänkte, att det märker väl dom!! Fast hon sa förstås inget...

DOM sa däremot nåt. Han som besiktigade ropade på matte och pekade. Bilen var lite upphissad. Fjäderbrott. Ombesiktning. Dessutom klagade dom på vindrutespolaren. På hemvägen körde vi in till Mekonomen. Och träffade faktiskt bl.a. Robban, som tittat på bilen för några år sedan.

Dom pratade, killarna på Mekonomen och matte. Enades om att det var bäst att byta båda fjädrarna fram, och dessvärre även kamrem. Dom behöver ha bilen hela dan. Betyder hyrbil. Men då sa en av killarna att 650 kronor - nä, det ska vi fixa på nåt sätt. Så det nästan trixade dom bort. Och Robban sa att just han ville ta hand om bilen, för han har tidigare jobbat på en Renault märkesverkstad och kände väldigt väl till min Clio.

Men det här blir en affär om nästan 12 000 spänn.  Håhåjaja - nu får vi suga på ramarna, sa matte. Okej, bara hon inte ger sig på mina!!!! Kan berätta att det här inte alls gör matte glad.


På hemvägen stannade vi i alla fall vid härliga Yngern. Matte väckte den här gynnaren som låg och sov mitt på vägen, så att han rasslade iväg. Kopparödla. Dummer!

,

På stranden såg matte nåt - oh, en fjäder!!! Precis en sån som gått sönder i min bil, fast den här var blå och finare!!!


Närapå att hon tänkte ta med sig hästen med underrede, men jag hejdade henne. Inte tjuva barnens grejer...  Själv badade jag, och rullade.




Ni ser va, att jag också har ganska långa ben, när pälsen är blöt och inte helt skymmer sikten. :)



Matte såg höstens första riktigt guldgula träd, jag brydde mig inte så mycket.




Och nu måste matte gå och suga på ramarna, säger hon. 
Hon är hungrig. Jag tänker gå och gömma mig! 

10 kommentarer:

 1. Min matte har inte heller varken sett filmerna eller läst böckerna. Trodde hon med mer eller mindre var ensam om detta, skönt att läsa att så inte var fallet ;)
  Aj aj, vilken dyr historia med bilen, fy. Här klarade vi oss från ombesiktning men strålkastarna måste ställas in rätt för de lös lite fel visst, och så vinterdäck ska inhandlas. Inte lika dyr historia som din mattes men nog så kostsamt även det. Kanske måste det sugas på ramarna här med, så länge inte jag drabbas, hihi.
  Vilken fin strand du badade på :D Nu måste det börja bli lite kallt i vattnet va, brr
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är ju helt beroende av en fungerande bil, jag och matte. Så det känns dumt att chansa. Fast det där med kamrem, det känns allt lite surt. Halva kostnaden.
   Fungerande vinterdäck har vi.
   Klart jag badar lite längre på sommaren, men än tycker jag bara det är jättekul att springa upp och ner, upp och ner. En rejäl sandrull dessemellan - då leker livet. :)
   Kasper

   Radera
 2. Det var nog bättre förr när motorerna hade riktiga kamkedjor som höll nästan lika länge som resten av bilen för det kostar alltid skjortan att byta rem sa hussen. Dessutom måste dom nästan plocka isär och lyfta ut motorn för att byta remmarna. Det var i alla fall bra att du hindrade matten från att ta barnens fjäder även om det säkert varit extra fint med en blå. Nu såg jag i alla fall att du har lika långa fina ben som jag. Fast det där mantrat jag fick får jag nog öva mera på för idag hjälpte det bara en kort stund... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte är ganska sur över både kamrem och brusten fjäder, men just nu är hon nästan allra surast över fjäderbrottet. Å andra sidan hade hon inte kommit till verkstan annars, och så hade kanske kamremmen gått sönder och motorn havererat...
   Hon kan ju lika gärna se det positivt säger hon, det blir i varje fall inte dyrare då. :) Och en välfungerande bil måste vi ju ha!
   Mina ben - nja lite smickrar du mig nu, för riktigt lika långa som dina är dom ju inte... Fast ändå ganska snygga, om jag får säga det själv, hehehe...
   Förresten sitter matten här och storskrattar åt dig och dina kattmöten - kolossalt ofint av henne (hihihi... förlåt...)
   Prova mantrat igen och igen och igen. Och glöm inte att du har pussat Filip!!!
   Kasper

   Radera
 3. Dyrt. Mycket. Det är ju samma måste här så det är bara att finna sig i och verkligen tänka på att ny bil är dyrare. Särskilt mycket roligare blir det inte för det!
  Vilken vacker kopparödla!
  Så väldigt fint det ser ut där vid Yngerns strand och Jan Långben imponerar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den långbente uppskattar säkert din kommentar. :) Sötisen...
   Det där med bil - jag är ju totalberoende. Hittills har ju lilla Clio varit snäll, jag köpte den ny. Så en kamrem får jag väl stå ut med, med några års mellanrum. Men fjädern - jädrans väg jag bor utefter!!!
   Skönt att Yngern är vår nu igen, ända fram till maj!
   Berit

   Radera
 4. Här har matte läst en del av böckerna men inte sett några filmer. Bilar ska hålla och ge sjutton i att gå sönder! Särskilt sånt som kostar så mycket. Nu ska det sovas i detta hus för i morgon ska jag vara på Sagostigen kl 7 och sen är det direktsändning med mej i två omgångar i TV 4 i morgon bitti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är faktiskt inte roligt alls. Hälften hade väl känts okej, någotsånär, men det här gör det INTE.
   Suga på ramar och bita i sura äpplen är vad som gäller nu. Men det är ju inte första gången.
   Oj - direktsändning - det kan ju jag inte se.i TV4, men förmodligen i efterskott. Om jag vet vilket program det handlar om- :)
   Kasper

   Radera
 5. INTE kul när bilar krånglar !!
  Mattes bil vägrade starta för ett tag sedan när hon slutat jobbet , så det fick ringas efter bärgare eftersom det inte gick att få rattlåset att släppa. Visade sig vara tändningslåset och det kalaset kostade drygt 10.000.
  Var jamarns tur att det bunkrats upp med både hund och kattmat på xtrapris och frysen full med mat innan , för annars hade vi också fått suga på ramarna :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, så mycket elände det kan bli med bilar. Och min matte har alldeles säkert inte bunkrat tillräckligt.
   Men jag ska då hålla järnkoll på mina ramar, dom ska ingen annan få suga på. Och så hoppas vi slippa ytterligare smällar.
   Kasper

   Radera