onsdag 3 december 2014

Inget särskilt :)

Oj, så tiden går! Lite mycket har det varit senaste veckan så datorn har fått vila. Dessutom är uppkopplingen segare än seg sena eftermiddagar och kvällar. Men framåt natten piggar den på sig. Precis som jag. :)

Ute är det mörkt och grått, men inne myser vi. Det märks att Filip och Maxi är uppvuxna tillsammans, Filip var ca två och Maxi fyra månader när jag hämtade dem från katthemmet. De hör samman på ett självklart sätt. Då och då sover de tillsammans, inte bara i min säng. Här på kontorssängen.


Kasper tycker ibland att när nu matte ibland sitter på kontoret med datorn och ibland i nyinrättade "myshörnan" så kan man ju placera sig på tröskeln, mitt emellan. Bilden är ett par dagar gammal, nu är där lite mer advent :).Myse är liksom en "tredje katt". Han hör absolut till flocken, men är  mer mån än de andra om sin integritet. Helt naturligt, eftersom han ju levde ensam och hemlös som vildkatt sitt halva första levnadsår. Vill han inte ut när jag vill så springer han och gömmer sig. Han är lika gosig som de båda svarta, och är precis lika god vän med Kasper.

Men - häromdagen var han till salu billigt!!!  Nåja...
- Matte sov, det var morgon och jag ville ut! Hon fattade inte, utan klappade mig bara... Klart jag blev sur. Jag kissade i hennes säng, massor! Jo, visst finns kattlåda, men jag var ju faktiskt sur!

Här tvättades. Madrass, sängstommefodral, madrasskydd, lakan, täcke... Själv märkte jag inget förrän jag hunnit släppa ut honom och återvänt till sängen för att sova vidare. Han har gjort det förr, men då var han ny här i huset. Jädrans katt... men oj, så mycket jag tycker om honom, den lilla stora skrutten. Trots allt. Här leker han "Herre på täppan".Ibland kryper temperaturen under noll, så lite som vinter känns det ändå. Is på bilrutorna och frost på marken.
Jag ska nog hastigt och lustigt fixa till en ny header, baserad på de här frostbladen. Roddbåten och bryggan kanske återkommer. :)

20 kommentarer:

 1. Det finns ju många sätt att göra sig förstådd på. Husse har faktiskt masat sig upp och släppt ut mig när det blivit bråttom mitt i natten så jag har inte behövt markera mitt miss-nöje hehe. Annars händer det inte så mycket här heller... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lämnar minsann inte heller matte i ovisshet om vad det är jag behöver! Men den där Myse ... inte ens jag fattade vad han menade så att jag kunde berätta för matte!! KissMyse!!
   Kasper

   Radera
  2. Nu fick allt matten till en snygg header med de där frostiga bladen! Det kanske är på sin plats att du talar om för Myse vad som gäller inomhus... Kramis!

   Radera
  3. Bilden för väl nästan tankarna till sånt där marmeladgodis man brukar få till jul, säger matte.
   Alltså - en sorts julbild. :)
   Det här med Myse - jag funderar som bäst på hur jag bäst ska styra upp det här på bäst-bästa sätt... :D
   Kasper

   Radera
 2. Men Myse då!
  Ja, är man sur så är man väl, men lådan kunde väl ha dugt kanske.....
  Mycket vacker frostbild!
  SV
  Tänkte att ni skulle förstå! Ni lever ju också med "bara" matte (inte så bara alls i vanliga fall!) så det blir extrabesvärligt när de är lite trasiga. Jag har dock fortf inte fattat var man skaffar så'na där "husse" som visst är bra att ha i dessa lägen. Matte hälsar och tackar för er mattes omtanke men givetvis är ER omtanke om MIG viktigare!
  Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag kunde gått på lådan - men då hade nog inte matte fattat hur sur jag var!!!
   /Myse

   Nä, Assar - bara att konstatera att såna där "husse" inte växer på trän. :)
   (Hehehe, inte numera i alla fall, säger matte...)
   /Kasper

   Radera
 3. Förpurkade kattskrälle! Ja, vissa dagar kan sannerligen vara lite skojigare än andra… men nog de kan verkligen markera missnöje, de käraste vännerna!
  Frostbilden kommer att bli väldigt vacker i headern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kisskatt i sängen tillhör INTE livets höjdpunkter. :(
   Det var längesedan nu, och förhoppningsvis gör han inte om det. Inte någon annanstans heller, inomhus! Lite otur bara att jag den här gången inte fick tillfälle att demonstrera MITT missnöje!
   De båda svarta har inte fulat sig sedan de var små-små kattungar. :)
   Headern är färdig sedan i går, men jag måste vänta med uppladdning och byte av bakgrundsfärg tills uppkopplingen är mindre seg.
   Berit E

   Radera
 4. Matte påstår också att tiden går alldeles för fort och att hon inte hinner hjälpa mig att besöka alla mina kompisar.
  Men nu när hon har vrickat foten och inte kan jobba , så har hon tid :)
  Men Myse då , inte ska man kissa i sängen !!
  Den som är så mysig att sova i !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, inget ont som inte har något gott med sig... men stackars din matte i alla fall!

   Att jag kissade i sängen - det var faktiskt rätt dumt. För nu har matte infört RESTRIKTIONER. Tills hon tror jag har glömt bort såna där dumheter igen. Det är dumt att vara sur...
   Tassis och nosis på dej!
   Myse

   Radera
 5. Jag hundligen tycker att katturin luktar väldigt spännande, medan matte säger att det inte alls är roligt att få på sina sängkläder. Fast att nosa direkt på tex Myse vore ju så klart mer spännande än själva kisset ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nosa på Myse och på dom andra också, det känns bara bra. Kattlådan struntar jag i.
   Det blev ett väldigt tvättande här, på alla möjliga sätt. Matte var INTE glad! Fast nu är förstås allt rent och fräscht igen, och om jag vore Myse skulle jag absolut inte göra om det där..
   Kasper

   Radera
 6. Ditt foto på de frostiga bladen är superfint! Här har vi ännu inte haft någon frost,
  men desto mera blåst. Nu vill man helst bara sitta inne och mysa!
  Skönt med små varma sängkompisar!
  kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt med små varma goa sängkompisar - men dom ska INTE protestkissa i sängen!!!

   Några dagar har det blåst till och med här i skogen, men framförallt är det mörkt, grått och disigt praktiskt taget jämt. Men några enstaka frostnätter har vi haft.
   Åh vad jag längtar efter ljus igen! Även om tända ljus och en brasa inte heller är så dumt. :)
   Berit E

   Radera
 7. Korkat Myse, men så klart ditt sätt att berätta att du inte var nöjd med tillvaron. Ni katter gör ju så för att visa att något inte passar.
  Headern är jättesnygg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen smart, för nu är matte ännu mer passopp åt Myse ... kanske jag också skulle ...nej då, jag är vuxen och insiktsfull (och har andra rätt braiga knep att få min vilja igenom, hehehe).
   Kasper

   Det var ingen bra idé, tror nästan att jag fattat det nu, hade liksom glömt...
   Myse

   Roligt att du gillar headern. :)
   Matte

   Radera
 8. Bildsviten på Kasper i snö är helt suverän, där hade du ett ess i ärmen ;-)
  Kattkiss i sängen är däremot ingen höjdare. aldrig förekommet här men annat!
  Våra missar har haft dåliga magar några dagar och det blev ett städande i vrårna kan veta. Ut och in dessutom förstås. Ibland tar det på krafterna att ha husdjur men utan dem vore livet bra tomt och trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse fick tydligen ett återfall - så nu får han inte ligga i sängen alls. Filip har kommit på att man kan använda duschen - och SKA man fula till det så är det ju tacknämligt att han väljer att göra det just där...
   Jag måste skaffa ännu en kattlåda!
   Men visst vore det fruktansvärt tomt och trist utan de där kära fyrbeningarna. :)
   Berit E

   Radera
 9. Älskade katter..... ibland gör de oss tokiga med sina hyss, men som sagt man älskar dem ändå. Vilka fina katter du har! Ha en fin andra adventskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att vi älskar dem. :)
   Även när de irriterar... ;)
   Jag är så glad att jag har dem!

   Ha det got!
   Berit E

   Radera