torsdag 18 december 2014

Förföriskt godis på gång...

Dags att fylla på Kaspers godisförråd. Den här gången skulle torkningen minsann ske i "gröna rummet". Där skulle det ju kunna lukta bäst det ville, utanför stängd f.d. altandörr.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Fyra fyrbeningar protesterar vilt mot "lukt". Det heter "doft". Ljuvligt förförisk doft. En baggis för känsliga nosar att lokalisera! Så här såg det ut... ni får klicka på nån bild...


- Hon matten, hon har visst inget hjärta i kroppen... fy tusan va´ deppigt...- Jag till och med ser ju... jädrans matte...

Gröna rummet visade sig för fuktigt för att torka i. Det är perfekt för övervintrande växter, men inte för hundgodis. Bara att flytta torken till kontoret, och torka av all fukt som samlats under locket... Katter sniffande runt - dörren fick stå öppen. Maxi hittade liggplatsen närmast - tror han drömmer riktigt ljuva drömmar...


Kasper sover i sin bia - han liksom katterna har gett upp. Nu når de dofternas källa - men inser att själva källan faktiskt är ouppnåelig.
De är sanna filosofer, jag tror att de flesta katter är det. :)
När det är dags att definitivt ge upp, då får man godta livet som det är...  Bättre en god doft i nosen än tio bakom dörren..

Själv nöjer jag mig med att stå ut...  En lätt förkylning och lite nästäppa gör det lättare. :D

24 kommentarer:

 1. Kan tro det blev lite ljudliga protester också, stänga ute den goda doften sådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, vi hördes allt också! :D
   /Alla fyrbeningarna

   Radera
 2. Vilka konstiga ideer mattar får ibland! Såna juvliga dofter måste få upplevas på nära håll! Tur att hon tog sitt förnuft tillfånga. Igår doftade det skinka i hela huset och idag ska jag hjälpa henne koka kalvtunga. Ni kommer nog att få ordentliga doftupplevelser när matten ska ordna all den där julmaten även om det blir en utmaning att tillgodose alla gästernas önskemål... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annorlunda juldofter blir det i år. :)
   Tur att jag åtminstone har ett rejält lager tillåtet godis nu! Jag har provsmakat - underbart, det smakar som det luktar!
   (Fast matte har drabbats av nån sorts vädringssyndrom...)
   Kasper

   Radera
 3. Tur att hon fattade att det var bättre att torka gottiset inomhus :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, där hade vi tur, jag och alla katter. Fast nu vädras det här hemma, vädras och vädras och vädras...
   Kasper

   Radera
 4. När matte läser om era vedermödor med den förföriska doften, rynkar hon på nosen. Det skulle nog aldrig gå hemma hos oss, är jag rädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget val, säger matte. Något annat godis får inte jag äta. Det finns dietgodis som doftar lite mindre förföriskt, men tack och lov inser hon att det här är godare...
   Men gissa om det vädras här i dag... (dumt och onödigt tycker jag, men jag har i alla fall en massa färdigt godis!)
   Kasper

   Radera
 5. Her har hundene oppdaget julegavene... døren er ofte åpen og det sitter en håpefull ved siden av skapet... Ikke en uke til jul engang...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gott om förföriska dofter så här års. :) Lite färre dock hos mig, eftersom det i år varken bjuds skinka eller köttbullar.
   (Men jättesmarrigt godis till hundar och katter.)
   Jag kan riktigt se Ronja framför mig, där vid skåpet, hehehe.
   Berit E

   Radera
 6. Hm… här är en matte som har svårt för de där dofterna! Bakat levergodis några gånger i ugnen och fick öppna både fönster och dörrar!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här luktar än värre. MYCKET värre, men vad ska jag göra ... det är ju faktiskt Kaspers enda guldkant när det gäller sånt han får stoppa i sig.
   Här har också öppnats både flera fönster och ytterdörr i kylan, i ett par timmar!! Med takfläkt i gång på full styrka...
   Synd på den go´a doften tycker Kasper och katterna, men nu är den borta! Åh, så skönt... :)
   Berit E

   Radera
 7. Ja du Kasper människor och deras luktsinne. Inte nog med att det är uselt, de fattar inte vad som doftar gott heller.
  Min matte borde just nu låsas in, hon går runt och längtar efter att klockan ska vara 9 i morgon förmiddag. Då blir hon FÄRDIG!!!!!!!! Altså hon längtar helt plötsligt efter att träffa Bödeln

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är konstiga - här omvärvs matten av de mest ljuvliga dofter - och då kyler hon ut både hus, mig och sig själv för att bli av med dem! I timmar!

   Redan färdig hos tandis - då har det jobbats på bra!! För min matte tog det flera gånger så lång tid! Då när hon totalrenoverades. Sedan dess funkar allt jättebra - peppar peppar ta i trä...
   Kasper

   Radera
 8. Min matte säger fy tusan, hon kan tänka hur det doftar (luktar) men jag förstår inte vad hon menar med det. Jag kan bara drömma om vilka goda aromer som sprids i ert hem :) Ni är så himla fina allihop när ni kikar ut där och bara vill få smaka en liten, liten godisbit :D Snart är det förhoppningsvis torrt och ni kan alla få en liten smakbit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuvligt doftade det - och katterna jobbade hårt för att få upp dörren, framförallt Maxi. Han krafsade och jabbade så det stod härliga till. Men icke...
   Matte startade torken igen i morse, efter en extra timme var allt knastertorrt. Vi har fått smaka, och nu är allt mitt godis i burkar, för säkerhets skull i frysen. :)
   Känns väldigt tryggt att veta. Julen är räddad! Ja, hela januari också. :D
   Kasper

   Radera
 9. Det ser i alla fall jättegott ut med de där tunna kexen! Bilderna med de stackars utestängda är ju för roliga och nog är det märkligt att de så snabbt inser det omöjliga när de får fritt fram!
  Tja, vädra måste man ju men har jag ställt till det med något som luktar mindre gott - Ankan får ju en del märkligheter hon också - så brukar jag koka upp lite vatten med t ex kanel eller kryddnejlikor i, eller göra lite äppelmos och vips doftar det underbart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ett sätt förstås - att få en annan doft att sprida sig. Men först krävs alldeles säkert en rejäl vädring här. Det inte bara luktar, det direkt stinker, tycker jag. Jag har kokat en del kött i mina tidigare dar, men aldrig upplevt nåt som det här. Det är ett fiskbaserat foder.
   Finns ett annat blötfoder jag kan använda, men när jag ser Kaspers fantastiska glädje över just det här, då går det faktiskt inte att byta.
   Han var ivrig på sitt nattismärgkex tidigare - men nu riktigt skälver han av iver! Alltså står jag ut. :)
   Berit E

   Radera
 10. Men åh, en sån skulle jag ju ha skrivit på önskelistan också! Jag glömde det! Jag får göra ett PS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen gör det, det här är en superdupergrej. Tycker jag! Bästa grunkan matte nånsin köpt!
   Kasper

   Radera
 11. Vi är lite sena att läsa som vanligt.....
  Skulle jag ha skrivit önskelista hade en sådan där varit med!
  Måste skaffa mig en, om inte annat för att se hur killarna skulle reagera :)
  Ni är för söta med ert passande!
  God jul-PUSS till er alla 4! Och en stor kram till matten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där mojängen är guld värd, tycker de fyrbenta. Det tycker egentligen jag också, synd bara att Kaspers godis ska lukta, rentav stinka så illa när det torkas. Men eftersom han är så oerhört förtjust i det, så står jag förstås ut-
   Det är ju faktiskt det enda sorts godis han numera får äta.
   Ha det bra allihop, både alla fyrbenta och du själv. Eva!

   /Berit E

   Radera
 12. God Jul och ursäkta en okunnig.... Vad är det ni gör som luktar så gott (eller inte gott)? Och vad gör ni det i?

  BELLA med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ganska exakt halvårslång historia - Kasper har sedan i midsomras haft en del besvär. (Står om dem i bloggen.) Slutligen en operation och livslång diet. Sträng.
   Inget vanligt godis alls, typ märgkex, leversnittar, korv, köttbullar osv osv.
   Dietfoder finns även i en blötvariant - det är det som torkas. I en för ändamålet inköpt tork. Älsklingsfodret är fiskbaserat och direkt stinker, enligt matte. Kasper och katterna älskar både foder och lukt.
   "Gröna rummet" är ett inglasat utrymme som håller mellan 7 och 10 grader vintertid (om det inte värms ytterligare av solen).

   Radera