fredag 14 november 2014

Ljuvliga dofter

Nu ska ni få höra...


Det har doftat fullkomligt ljuvligt här i huset, sanningen att säga gör det det fortfarande. Matte säger att det luktar helt förfärligt, men ett sämre omdöme än hennes har jag aldrig mött. Inser jag nu. Jag håller ju världssträng diet numera, så matte måste själv fixa till mitt godis. Så här ser mitt färdiggräddade/torkade dietgottis ut. Det är faktiskt större bitar nu än förra gången. Bra!!

Det är ju slut med nattismärgkexen, så i stället får jag tre sådana här bitar när jag och matte går och lägger oss. Jag får dom en i taget - en väldigt mysig kvällsceremoni. Jag saknar inte märgkexen ett dugg. Eller om jag kanske bara glömt dem. Vet inte så noga...

Matte tänkte fota när jag fick smaka på det första färdiggräddade. Jag skulle sitta fint sa hon... Hehehe, det kunde hon glömma - jag slängde mig upp till godiset, och jag lyckades allt fånga det nästan som i flykten. Klart att inte kameran hann med.


Sen smådeppade jag en stund över att jag bara fått smaka tre godisar.

Ute hänger regnet i luften, och ibland släpper det taget. Prommisarna blir korta. Matte vill inte vara ute, jag är inte heller särskilt road. Katterna ligger helst inne och slappar, i synnerhet Maxi tigger en massa gos av matte. Han är söt när han sätter sig framför henne, jamar - nej bräker - och uppfordrande viftar med tassen.  :)

Nu ska vi i alla fall gå upp till bommen och hämta dagens post. Tänk, det är redan alldeles  mörkt!

23 kommentarer:

 1. Klart man inte kan sitta stilla o fint om det är gottigt godis det bjuds på :)
  Här är det också grått och trist och duggigt regn och mörkt är det också :(

  Trevlig fredags kväll på er !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, ett skitväder, säger matte. Och jag. Och Maxi och Filip och Myse.
   Jag brukar kunna behärska mig när matte bestämmer att jag måste, men inte den här gången, ;)
   Kasper

   Radera
 2. Men vad är det för gott gotta? Jag känner ju ända hit hur gott det doftar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, säger matte, säkert luktar det ända till Julita!!
   Det LUKTAR inte, det DOFTAR, säger jag! (Framställt av dietblötfoder med lite majsmjöl, gräddat och torkat i ugnen.)
   Kasper

   Radera
 3. Svar
  1. Det gäller att anlägga rätt ansiktsuttryck och rätt blick. :)
   Kasper

   Radera
 4. Vilken himla tur att du har en sån duktig matte som kan trolla fram godis av ingenting. Jag vet inte om jag skulle låta hussen baka godisar av mina kulor. Idag fick jag gräddstuvad lever på dom och det förhöjde onekligen smaken... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där om gräddstuvad lever vägrar jag att läsa...
   Kulorna - som för övrigt är platta - får jag uppblötta i en jädrans massa vatten, för jag ska ha i mig massor av vätska.
   Godiset gör matte av blötmat, som också är avsedd för såna som jag.
   Vanliga maten smakar så där, men jag äter alltid upp. Godis av blötmat på burk däremot, det är toppen. :)
   Tur att matte fick nåt sånt tips här på bloggen. :)
   Kasper

   Radera
 5. Hemmagjord godis, mums :) Jag kan nästan känna doften av hur mumsiga dom där kexen är. Tror jag det att du inte saknar märgkexen alls :)
  Vi myser inne också, väldigt vad tråkigt vädret är va.
  Hoppas helgen blir lite soligare :D Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag saknar allt en och annan korvbit, en ostbit och framförallt ett och annat märgben! Nåt att gnaga på om jag t.ex. måste passa huset. En knorr t.ex...
   Men livet fungerar så här också. Man vänjer sig. :)

   Men det här vädret alltså... :(
   Kasper

   Radera
 6. Det är ju toppen att Kasper gillar sitt nya godis så mycket! Vom, lever och annan inälvsmat luktar inte heller så rasande gott, kan jag försäkra...

  Vi gör tvärtom, slår tillbaka mot gråvädret genom långa promenader, det är motigast innan. Ankan är glatt med på upplägget utom när det ösregnar.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore säkert ett bra motdrag här också, men motståndet känns lite väl stort. Vi längtar faktiskt in till ljus (!) och värme både jag och till och med Kasper.
   Tyvärr tycker jag lika illa om den här november som tidigare års. Trots att jag föresatt mig att inte trilla dit igen.
   Berit E

   Radera
 7. Du gör dig verkligen som porträtthund du!
  De SER faktiskt goda ut, dina specialare. Här är ugnen så knäpp att vi kanske inte testar, men matten funderar på att försöka investera i en svamptork. För att kunna torka lever och kycklinghjärtan och lungor och annat sådant smaskens.
  Då kan jag få så'nt på promenaderna också!
  Skulle ju pigga upp vilken gråvädersprommis som helst alltså!
  Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt där smaskens kan ju jag bara glömma. Men en svamptork - vore kanske en möjlighet här också. Den kunde ju få jobba ute i gröna rummet säger matte, för dörren dit är numera stängd när inte solen skiner - och skiner är ju det minsta den gör.
   Trist, för då kommer det ju inte att dofta så där underbart smaskigt här inne. (Vidrig lukt, säger matte...)
   Kasper

   Radera
 8. Mumsigt trots lukten.
  Vi är uppenbart väldigt olika, hundar och hussar/mattar. Hjo-Hjo har just nu norpat åt sig ett sandpapper som han springer omkring med i munnen, hela sandpapperet i munnen. Han gillar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sand och sandpapper - vad är det egentligen med våra fyrbenta!!?? (Titta på nästa inlägg i bloggen...) :D
   Berit E

   Radera
 9. Jättesnygg header, trodde först att jag kommit fel ;-) Ja, ja snyggt förut också men detta är ju mer...fotofint ;-)
  Måste säga att Kasper har en tålmodig och överseende matte, förmodligen också ivrigt pälsborstande! Självrenande må så vara men sanden ramlar nog inte av självmant. Det hembakta godiset är vi nyfikna på, ger det bra tuggmotstånd skulle vi nog vilja ha receptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att ge bloggen total make-over ibland, apropå headern alltså. :)
   Kaspers päls - du kan kika lite på kommentarerna till det inlägget. Sanden trillar definitivt av, vartenda korn, utan min hjälp. Och han är precis lika vit och fin som vanligt.
   På Animalen har i somras olika vettar frågat om han är nybadad, han är så vit och mjuk och fin - de trodde mig knappt när jag berättade att jag inte schamponerat honom (förutom vid ett par tillfällen precis under svansen...) sedan förra sommaren!
   Han ÄR självrenande, det är helt säkert. Har med pälsstrånas struktur att göra. Borstning varannan vecka eller så. Aldrig har jag haft en hund med ens tillnärmelsevis lika lättskött päls!
   Godiset - dietföreskrifterna är superstränga (och gäller livet ut) - även när det gäller godis.
   Kasper mat består av riktigt väl uppblött torrfoder, det är viktigt att han får i sig mycket vätska. Dietfoder finns även som blötmat, och det är den jag gör en deg av och torkar i ugnen. Ska nog i stället införskaffa en tork, så att jag kan skära askens innehåll i små bitar och torka någon annanstans än inne i själva huset.
   Det luktar, nej stinker verkligen förfärligt, jag står knappt ut, men Kasper älskar "doften"., Liksom resultatet. Och det är ju tur när nu allt annat gott är förbjudet.
   Berit E

   Radera
  2. Det måtte väl ändå ta en viss tid innan sanden faller av självmant? Annat vore rena trolleriet. Att päls är självrenande har jag alltid vetat, badade aldrig mina collisar utan duschade av dom eller gnuggade med våt trasa även inför utställningar, det är borstning som gäller. Ludde är också en lättskött hund, i högre grad än de långhåriga collisarna. Borstar hundarna en gång i veckan och ser över klar och tassar. Vintertid tycker jag synd om de vovvar som badas och förlorar sitt naturliga skydd mot kylan.

   Aha, godiset är mat, väldigt smart må man säga ;-)

   Hälsningar från oss på Dal!

   Radera
  3. Just sand försvinner om inte omedelbart så nästan. :) De ÄR som trolleri. Lera, jord och boss tar lite längre tid, men rasar av i takt med att pälsen torkar.
   Skillnaden mellan Kaspers och collie Klaras päls är enorm. Även om också Klaras var mer lättskött än man kunde tro.

   Radera
 10. Finns väldigt bra billiga svamptorkar. Centurion har fått väldigt bra omdöme på mattes svampgrupper på FB. Billigast är den visst på tretti.se. I en tork går det att torka det mesta kryddor, frukt, grönsaker, svamp ;) osv osv. Funkar säkert upperligt att troka specialgodis i en sån. Hålen på ollorna är ganska stora, men klipp till bakplåtspapper så funkar det. Dessutom kan den stå i t ex Gröna rummet medan den torkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det där att ställa den i Gröna rummet som lockar allra mest. Och slippa lukten. Säger matte. :(
   Hon ska kolla på nätet säger hon. Och köpa en tork, ska leta efter Centurion.
   Det braiga är möjligen att jag då får lite mer godis än jag får nu. :)
   Tack för tipset!
   Kasper

   Radera
 11. Ibland luktar hundmat riktigt illa. Värst var nog när jag skulle göra mig till och koka lunga och vom. Fy te' rackar'n, som mormor sa. I jämförelse med det tror jag dina leversnittar luktar himmelskt. För det är väl lever...?
  Porträttet där är så näpet <3

  SvaraRadera