onsdag 5 november 2014

En lättnadens suck :)

Dags för den årliga besiktningen. Inte blev det av att lämna bilen på översyn och service innan, så aningen osäkert kändes det.
Och dyra verkstadsräkningar - nej i synnerhet inte just nu!

Bilen blev godkänd, inte ens ett litet påpekande. :)

Kasper gillar som vanligt inte främmande miljöer, stresskäller en hel del. Bara vänliga människor som själva hade hund gjorde väntetiden riktigt trevlig. Även för Kasper som fick sig flera trevliga pratstunder. :D

Gammal bild, men samma bilprovning, samma bil och samma Kasper. :)


Att besiktningen gav mig anledning att skjuta upp det tandläkarbesök jag kallats till kändes nästan som bonus. Men jag är ändå rädd att den besiktningen inte faller riktigt lika väl ut.

Trist är att jag av misstag råkade sätta igång en uppgradering till Windows 8.1. Favoritwebbläsaren (Internet Explorer) slutade fungera tillsammans med SVT, Den vägrar göra något åt sig, säger i princip att "jag är senaste versionen och fungerar utmärkt".  Det gör den också, i alla andra sammanhang, såvitt jag kan se.
SVT:s support o kundservice är kontaktad. Till den verkan det hava kan.

I övrigt härskar friden. Hund och katter sover och snusar förnöjt, i kaminen brinner det vackert och i lilla specialdatorhörnan är det varmt och gott.

I förrgår bar jag in och travade 23 loggspaket mot skorstensstocken i hallen. 230 kg, det är en väldig massa värme det. Utanför väntar ytterligare 292 paket. Härligt! 2920 kg!


Här finns några av dem i kaminen. Det här med loggs underlättar verkligen min vinter. 

14 kommentarer:

 1. Skönt att bilen gick igenom besiktningen UA , här ska visst min matte också besiktiga sin bil snart.
  Hon tror att den ska gå igenom den också UA :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt skönt, och dessutom har jag fått tillbaks min bur. :)
   Lite tryggare än bakskuffen, liksom. Känns det som. :)

   Hoppas det går lika bra för din matttes bil som för min mattes, dvs MIN bil! :)
   Kasper

   Radera
 2. Grattis till att bilen klarade besiktningen! Alltid en lättnad när man kan åka därifrån utan anmärkning. Här får husse hugga ved varje dag för matte eldar så de öppna spisarna glöder! Hon har givit sig den på, att inte sätta på någon värme i huset, utan hålla temperaturen uppe med brasor! Ja, så värmen hon sig ju förstås med mig i sängen!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt var det med bilen. Vår kamin och en takfläkt värmer väldigt bra väldigt länge. :) I synnerhet nu när matte kan t.ex. blogga och så från nya lilla datorhörnan vid kaminen. Hon har stängt kontorsdörren.

   En sån bra arbetsfördelning ni har - en hugger och en eldar. Här hugger ju ingen, men det kom en jättebil lastad med loggs till mig :)
   Kasper

   Radera
 3. Jag blir så avundsjuk på din kamin och inspekterar hörnorna härhemma - kanske det går att klämma in något litet där eller där möjligen kanske eventuellt där. Jag har så pyttigt! Det sprakar i vedspisen men... åh, en kamin! Det blir nog en kamin här på något sätt - det måste det!

  Det ser ut som en Nissan på bilden och om så, då går den nog i 100 år till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe - åh, en vedspis... vore underbart. Jag har haft det, i många år. När jag bodde i ett gammalt torp...
   Klart du får din kamin så småningom!

   Bilen är en liten Renault Clio. Men den verkar rätt snäll. den också. :)
   Berit E

   Radera
 4. Skönt att det gick bra med bilen :D Då får vi hålla tassar och tummar för att även din mattes besiktning av munnen går bra. Jag använder mattes vetekudde som hon värmer på i micron, det får vara som min kamin och värmelogg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det är skönt med vetekudde - jag flyttar mig ibland bort från bia och sovtäcken och lägger mig på golvet nära kaminen - ibland blir matte rädd att jag ska bränna pälsen, men det har aldrig hänt.
   Så ligger jag faktiskt just nu. :)
   Kasper

   Radera
 5. Grattis, bilar ska klara besiktningen, i alla fall de som tillhör oss hundar ;)
  Tack för tipset om tangentbordet, med vit märkpenna och lack blev det som nytt.

  Tur det med all kaos vi haft sen igår kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha - vit märkpenna! Det ska matte komma ihåg när det här en gång blir utnött. :D Om nu inte datorn kraschat innan dess, förstås.
   Matte har strul med den igen, men lite grann får hon allt skylla sig själv. Hon skulle inte ha...#>"-¤*_:*#&()
   Kasper

   Radera
 6. Duktig bil, och matte som kånkar loggs som en hel karl ;-) Ja vad eller rättare sagt var vore vi utan dem -loggsen alltså. Bra styrketräning det där.

  Spetsar skäller, av olika orsaker. Vår Ninna ofta av otålighet. Vi tillåter aldrig att hon står ute och gafflar på tomten, skäller hon så vill hon in.

  Snön du nämnde ser jag inte en flinga av så den har kanske redan försvunnit. Lika bra det när vi ingen tjäle har i marken, tids nog får vi skotta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Loggsen behöver inte bäras många meter, och det är allt en väldig "tur". Fantastiskt att de finns och dessutom går att få hemkörda och placerade där man vill. Första året for jag själv och hämtade, 15-20 paket i taget.

   Snön är nästan helt borta här också. Skönt. Just nu regnar det. Grått, grått, grått...
   Men i kaminen flammar det vackert. :)
   Berit E

   Radera
 7. 230 kg loggs är en väldigt massa nyttig konditionsträning också. Grattis till dig som klarade av det! Det har du nytta av minst lika länge som de brinner, hehe. Grattis till godkänd bil och att du slapp tandläkaren. Det besöket kan man lika gärna skjuta upp en tid - man kommer inte undan i alla fall :-D

  SvaraRadera
 8. En vecka kvar till tandläkaren. Håhåjaja.
  Det är en väldig tur att jag kan få loggspallarna placerade alldeles invid farstubron, så det är inte många meter paketen behöver bäras. :)

  Däremot har jag datorstrul - men jag KAN leva med det om det inte blir värre... Håhåjaja igen...
  Berit E

  SvaraRadera