måndag 24 november 2014

Godistorkning

Det här med godis alltså - matte har investerat i en tork. I den ska hon torka blötmat i stället för i ugn. Hon ska ställa torken i Gröna Rummet, säger hon, så att vi ska slippa den vidriga -ljuvliga - lukten - doften - i hela huset. (Ni vet ju att jag numera måste hålla benhård diet, inget annat än dietmat, och inget normalt godis överhuvudtaget.)

En sån här mojäng har matte aldrig tidigare använt. Tror nästan det här är det bästa köp hon nånsin gjort! Det inte bara ser underbart ut, det doftar underbart också. Till och med matte tycker att så här långt är det absolut helt okej.


Det var ju bara det att jag fick smaka alldeles för lite. Snålmatte!
Men det skulle bli mycket värre! Hon tänkte att det nog inte skulle lukta - dofta - lika mycket när man torkar i 60 grader som när hon gjorde en blötmatsdeg och gräddade i ugn vid 175. Så för att lättare ha koll placerade hon torken på kontoret och sig själv i datorns myshörna utanför dörren Klart jag följde med  och anlade min mest bedjande min. "Snälla rara gullematte, jag kan väl få..." Men tji fick jag. Skrotmatte!! 


Maxi är en mix av gourmet och gourmand. Klart han noterade doften och kom sättandes för att kolla.


Jag hejade förstås på. Inte skulle väl matte kunna motstå oss, när vi nu gjorde gemensam sak. Det kunde hon. Motstå alltså. Hon stängde dörren. Men jag och Maxi, vi visste minsann. Förresten började det dofta ännu ljuvligare när godiset blev lite varmt. Bra Maxi, jobba på så får du kanske upp dörren, När jag försökte funkade det ju inte.
Hela tiden satt matte där i "myshörnan" och bara tittade. Inte ett finger lyfte hon för att hjälpa Maxi. Så han började fundera över alternativa möjligheter. Kanske skulle han försöka kasta sig mot dörren lite högre upp. Hmm ... kanske... Jag för min del försökte mig på mer subtila lösningar. Ibland brukar det funka bara att titta på matte.

Men den här gången hjälpte ingenting. Dörren var och förblev stängd. Hur torkningen gick får matte beskriva. Hon borde absolut ha överlåtit den helt och hållet till mej och Maxi! 

Men nu har jag i alla fall en hel massa godis, tre burkar torkade hon. Fast hon ska göra på lite annat sätt nästa gång, säger hon. Hoppas det betyder att det blir just jag och Maxi som får sköta det hela! 

14 kommentarer:

 1. En sådan där tork har matte funderat på att köpa flera gånger, men det var visst äpplen hon hade inte tankarna och inte hundgodis!
  Tror nog att hundgodis är betydligt bättre än torkade äpplen, fast jag äter faktiskt både och!
  Duktig matte du har som fixar och grejar till dig!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske att matte också kommer att använda den här torken till något annat än mitt godis, säger hon. Men godiset är absolut viktigast!
   Tänk, att jag har eget godis igen - ännu bättre än det där ugnsgräddade! :)
   Kasper

   Radera
 2. Det hade förmodligen blivit ÄNNU perfektare om ni hade fått sköta saken! Ni är ju för söta där vid dörren :) (Jag tänker på mammas taxar som kunde passa spisen en hel dag när lever torkade i ugnen :D )
  Jag funderar också på att investera i en sådan där maskin. Jag ger ju gärna torkad lunga och sådant och tänkte att jag skulle kunna torka t.ex. lever, kycklinghjärta och sådant. Här behövs inte diet av medicinska skäl men av midjemåttsdito......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt nya godis. Att det i själva verket är dietmat - det förtränger jag! :D
   Det smakar inte alls som min vanliga mat, det är mycket,mycket godare.
   Tror att det mesta går att torka i sån där tork. Matte är redan glad för den - fast den kunde gott ha fått vara lite mindre.
   Kasper

   Radera
 3. Åh jag kan bara tänka mig hur gott det måste ha doftat :D Din matte har kanske nåt fel på smaklökarna bara. Härligt att du fick så mycket gottis nu. Maxi kanske med får smaka som så tappert försökte hjälpa dig att kunna få en godisbit innan de torkat helt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, Maxi har fått smaka, självklart, han kämpade ju lika tappert som jag... (ännu mycket tapprare om sanningen ska fram...)
   Han verkade tycka att det smakade lika gott som det luktade.

   Jag tror också att matte har nåt fel på både smak och luktsinne! Stackarn... ;)
   Kasper

   Radera
 4. Så bra det blev! Och så oerhört försmädligt med den där dörren... fast Maxi verkar ha kommit på att handtaget kan ha något med "Sesam Öppna Dig" att göra. Nästa gång, ja dåååå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sötiskatten - tyvärr fick jag ingen bild när han stod på bakbenen och frenetiskt hamrade på dörren... :D
   Sen övergick han till andra strategier... fast han hann aldrig prova handtaget.
   Nästa gång torkar jag i gröna rummet. :)

   Radera
 5. Självklart skulle du och Maxi ha skött passandet av torken på egna tassar.. Jag brukar passa mattes tork när det är blodpudding i den. Såna där torkar är en mycket bra uppfinning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är en bra uppfinning - bästa maskinen, tror jag. Eftersom den fixar godis. :)
   Nu tror matte att hon kanske ska använda den till annat också. Men godiset är viktigast!
   Kasper

   Radera
 6. Vilken matte ni har! Hon jobbar och torkar godis för er skull. Tänk så mysigt ni ska ha det med allt det godiset! Ibland måste matttar vara småsnåla! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man en hund så har man Och då ska han ha godis, diet eller inte! Så ser jag det. :)
   Katterna har eget godis, så i fortsättningen ska mitt vara bara mitt. Lovar matte.
   Kasper

   Radera
 7. En sådan apparat går väl finfint att även torka svamp i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svamp är förmodligen det den mest används till. Man kan torka det mesta där, frukt, bär, örter osv.
   Det här är ett köp jag absolut inte ångrar.
   Berit E

   Radera