fredag 22 augusti 2014

Varit hos Ludde

Kasperia
Jag förstod så småningom att det skulle hända något speciellt i dag. Sånt känner jag på mig. :) Och visst - jag och matte for iväg till Ludde!!

Och kan ni tänka - matte åkte bara lite fel där hos Ludde, kanske 50 meter eller nåt, innan hon vände och väldigt fort hamnade alldeles rätt. Fantastiskt!

Det allra första Ludde visade mig var sitt allra bästa rullställe, tänk så snälla hans människor är som ordnar sånt här åt honom!
 
 
Här ser ni honom i full aktion - måste verkligen säja att han utvecklat sin rullteknik enormt! Ni klickar förstås på bilderna...
 
 
Har ni sett, sån mojsig jord han har!!
 
 
Jag rullade ju också, men valde en lite mer sandig plätt - bara att välja och vraka hos Ludde!
 
 
 
Ludde studerade faktiskt min teknik en del, framförallt hur man startar en riktigt bra rull. Jag menar - det är ju ändå jag som är experten, efter alla mina rullår!
 

Sen diskuterade vi lite grejer...


...och han kollade vad jag tyckte om hans gräs. Det är jättegott, sa jag.


Och så lekte vi lite "följa John" in till maten som matte fick!!!
 
 
 
Matte fick jättegod mat, jordärtskocksoppa och broccolipaj och sallad. Men hon kom som vanligt inte ihåg kameran mer än lite grann...  Dessutom hade hon sagt att jag minsann inte skulle ha varken lunch eller godis, fick lite av min (iofs goda) dietmat. Ludde fick ju heller inget då och jag är säker på att han var jättebesviken! 
 
 
Sen gick vi på promenad.
 
 
Jag fick i alla fall slicka gräddvisp tillsammans med Ludde.
 
 
Människorna fikade och åt en ursmaskig aprikospaj.
Luddes matte plockade lite skräp från hans päls.
 
 
Och så måste jag visa hur Ludde ser ut när han har rullat i lera som torkat på nos och päls. :) Hans människor tycker att "han ser ut" då.
Han är då för skön...
 
 
 
Sen åkte vi hem och matte åkte inte det allra minsta lilla fel!!
Inte någonstans. Det ni! :)
 
Väldigt mycket tack för idag, och när vi kom hem tog jag hand om mina katter ett tag, sedan har jag sovit! Var ju lite jobbigt, Ludde, att hela tiden ha koll på din tomt och alla som gick förbi på vägen. Jag menar, du låg ju bara och sov under bordet när människorna fikade och pratade. Men som sagt, jag hade ju koll! 

12 kommentarer:

 1. Åh! Tack själv för en trevlig dag även om det inte går att ha badrejs hos mig. Kul att studera din fantastiska rullteknik. Jag ska öva ordentligt på den. Grisöronen var härliga så jag klämde i mig halva paketet efter att ha ätit levern och korven som vi inte fick till lunch. Vilken tur att din dietmat ändå smakar gott. Hälsa och tacka din matte för blomman också. Nu har matten fått klart för sig att den ska bada en gång i veckan så vi får väl se om den överlever vintern... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ärlighetes namn Ludde - du är lika bra på att rulla som jag är! Fast jag rullar överallt, och liiite bättre än du på att t.ex. plöja mig genom ris är jag nog. Vi får kolla nån gång. :)
   Hos dig kan man ha trädgårdsrejs, det går inte så bra hos mig eftersom jag inte har nån inhägnad.
   Så det jämnar ut sig.
   BRA att grisöronen i alla fall kom NÅGON till glädje... ;)
   Och igen - tack för idag, så kul att träffas!
   Kasper

   Radera
 2. Så heldig du var som fikk buse rundt i hagen. Som dere koser dere!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt skoj. Ludde har en väldigt spännande tomt - sand, lera, jord, gräs - ja allt!!! :D
   Kasper

   Radera
 3. Ni har alltid så ini norden kul tillsammans du och Ludde! Fast ni ser väldigt mycket olika ut och så. Jag gillar också grädde, så det så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, direkt lika är vi inte, jag och Ludde. :D
   Varken till det yttre eller inre, liksom.
   Men det gör inget alls, för vi trivs ändå väldigt bra tillsammans.
   Jaså - du gillar också grädde... ;)
   Kasper

   Radera
 4. Vit som snö är du, Kasper, trots Luddes eget rullparadis. Ler-Ludde ser ut som min tidigare "syster", schnauzern Embla när hon varit i skäggåkartagen - mycket sympatiskt! Själv är jag mer som du, om än lite gulare! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är "självrenande". Faktiskt sant, det allra, allra mesta (utom frön med hullingar) bara försvinner. Och jag kräver minimal pälsvård, är t.ex. inte schamponerad (utom där bak då) på ett par år!!
   Men du Ankan - badar i sjön gör jag, precis som du. :)
   Kasper

   Radera
 5. Vilken härlig dag. Det syns att du mår bättre nu, Kasper! Det gläds jag åt

  Puss från BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore det inte för den där tandborstningen som matte envisas med så vore livet toppen, igen. Jag mår jättebra! :)
   Kasper

   Radera
 6. Så skoj du och Ludde har haft det då.
  Hans tomt verkar ju passa dej alldeles perfekt. Här är det bara en massa jobb hela tiden. Men hellre det än hemskt oväder med äckelhetta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar faktiskt att Luddes tomt vore min! Sand, lera och en härlig hög att botanisera i. Och en massa gräs dessutom!!! Rullvänligast tänkbara! På alla sätt.
   Kasper

   Radera