fredag 22 augusti 2014

I skatteverkets kö...

... där sitter jag, i kö. Har avancerat från nr 219 till 51. Jag har hunnit både  duscha och fixa påtår medan jag väntar.

Hurra för högtalartelefonen!

Nu har jag nummer 29 - det går framåt.

Jag har fått ett föreläggande om att deklarera - dröjsmålet ska visst kosta mig ett par tusen kronor.

Men jag har redan deklarerat, i april. Per telefon, det verkade så smidigt.

Nu är jag nr 17 - det går ganska snabbt.

Jag studerar min deklarationsblankett ännu en gång. Det känns surt - ska de dryga tvåtusen jag skulle få tillbaks på skatten gå till en oförtjänt förseningsavgift...

Oj - bäst jag förbereder mig - jag är nr 3!!
 
Så där ja.
Nu är jag ombedd att skicka in en pappersdeklaration, med anteckning om att jag tidigare har deklarerat per telefon.
Ett antal personer på Skatteverket håller på att undersöka, deras teknik har inte fungerat som den skulle, och nu sitter man och väntar på att folk ska höra av sig så att man får personnumren på de som felaktigt fått ett föreläggande.

Bara att hoppas att jag hittas, eller att jag åtminstone slipper förseningsavgiften.

Gissa vem som nästa år inte ska deklarera per telefon ...  men visst var det enkelt...
Nej, här ska användas både livrem och hängslen. Kanske rentav dubbla hängslen - telefon, e-deklaration och pappersdito... :)

Och nu - mot brevlådan med en pappersdeklaration.

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nej, vi ska prövas här i livet...
   Berit E

   Radera
 2. Men vad trist när man väl provar att deklarera på nytt sätt och så fungerar det inte. Här har vi kört deklaration via nätet flera år på raken och det går, peppar peppar, bra. Matte hade en tanke på att deklarera via telefon i år men så knappade hon ändå in sig på datorn. Känns rätt bra nu så här i efterhand när vi läser detta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska nog deklarera på ett sånt sätt att man får ett kvitto, tycks det.
   Vi får se hur det går för matte, om hon slipper betala den där extra avgiften.
   Kasper

   Radera
 3. Sådana där händelser går jag i gång på och dessutom bli sittande i telefonkö är ju redan tortyren! Min mor är skeptisk till all teknik och ibland finns det tydligen fog för att ta det säkra för det osäkra!
  Hoppas det ordnar sig!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog måste väl vi också veta att den nya tekniken faktiskt är rätt sårbar. Krascher, hackningar, virus osv. Men så himla praktisk. Så länge allt fungerar.
   Vi får se hur det går med min deklaration.
   Berit E

   PS. Telefonkön var inte så farlig, telefonen har också en högtalarfunktion. Jag hann ju t.o.m. duscha och fixa fika medan jag väntade. Och blogga lite grann. :D

   Radera
 4. Stackar alla människor som måste hålla på med sånt där! Tur att grisöron och Märgkex är skattefria... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, såna jobb det finns. :D
   Grisöron och märgkex - sånt som jag för närvarande bara kan drömma om. Men ett ostkex får jag i alla fall till natten. Ett väldigt litet...
   Kasper

   Radera
 5. Måtte det gå att få fram personnr så att det syns att du deklarerat. När de vet med sig att det inte fungerat fullt ut med telefonsystemet tycker jag stt de bör fria istället för att fälla i vilket fall som helst. Egentligen skulle ytterligare en bonus ges för oro och telefonkötid! 2000 kr är inte fy skam när Kaspermaten blivit så dyr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att Skatteverket tar sitt ansvar, jag tror faktiskt att de gör det. Men som sagt, nästa år ska här dubbeldeklareras!
   Mat och alla veterinärkostnader - det drar iväg...
   Berit E

   Radera
 6. Jag har deklarerat via datorn i flera år och det är jättebra. Och som du så riktigt påpekar, så kan man skriva ut en bekräftelse på deklarationen som man kan spara i sin papperspärm.

  Mari, Bellas matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, nu har jag lärt mig!
   Hoppas bara att det går vägen i år, trots att jag uppenbarligen "slarvats bort". Men vi tycks ju vara fler som drabbats av samma öde, så det ordnar sig nog.
   Berit E

   Radera