måndag 18 augusti 2014

Just nu

Matteria, Kasperia, Katteria
För några veckor sedan sov jag under ett lakan. För ett par veckor sedan stoppade jag i tunnaste täcket, ett riktigt, riktigt tunt. Sedan ett par dagar känns "mellantäcket" alldeles lagom.
Snart är det väl dags för det allra varmaste. Men än är det sommar, även om det känns att hösten står i farstun och stampar.

Altanens sommarblommor ser ledsna och regnskadade ut. Katterna börjar uppskatta innelivet, Myse börjar åter göra mig sällskap vid datorn. Jo, det är allt höst på gång. Men som sagt - det är faktiskt sommar ännu några dagar. Tror jag. :)

Kasper utan tratt har återupptagit sina kattliga plikter. Det var rent rörande att se hur "stora goset" bröt ut, så snart tratten försvann. Lyckliga katter över att ha fått sin hund tillbaks.

Ojoj, så skitiga öron du har, himla tur att jag blev av med tratten - strax är du ren och snygg igen...

 Ibland blir det trångt på katternas mathylla. Maxi är inte den som snällt väntar på sin tur när det gäller mat. Bara att tränga in Filip i ett hörn, vaddå, är man utsvulten så är man... Fast lite svårt att hålla sig kvar i hyllan är det.
 
Myse däremot, han väntar tålmodigt på sin tur.
Dom är allt ena riktiga matvrak, dom där svarta.

Att jag är alldeles matt av svält tycks ingen bry sig om... inte ens matte...


Kasper har börjat äta sitt torrfoder ouppblött, det visar sig att han föredrar det så. Så länge jag inte blandar det blöta med leverpastej förstås. :)
Än har jag inte fått besked om hans levervärden, prov togs vid senaste besöket. Det känns säkert konstigt i munnen, han grejsar en del och stygnen är fortfarande kvar. Tandborstning är föresten pest, nästan lika eländigt som kloklippning. Men vi ska inte ge oss.
 
 
 
I övrigt kan rapporteras att tomaterna i gröna rummet mår bra och har gett  - och ger fortfarande - god skörd. Tre plantor räcker långt.
 
 
 
 
Så här ser det ofta ut, fotograferat genom pga regn stängd glasdörr.
Matte!!! SLÅPP IN OSS!!!
 

14 kommentarer:

 1. Här njuter vi av regn och svalka. Så¨mycket regn som det fallit senaste veckan har inte setts sen 2012. i dessa trakter- Äntligen går det att leva igen och naturen njuter av att bli vattnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det okej med regn. Det behövs. Dock inte överallt, eländigt på sina ställen i Halland.
   Just nu tittar solen fram, och vi är bara ett par grader ifrån de ideala 20-21.
   Så vi har det ganska gott.
   Berit E

   Radera
 2. Så roligt med en uppdatering vg Kasperian, Katterian och Matterian. Undrade lite hur det gick med tandborstningen - inte lätt att övertyga en nio år gammal herreman (om än fluffig!) det goda med såna idéer. Mina hundar lärde jag uppskatta (hm, nåja...) tortyren genom att i början ha på mjukost/leverastej och liknande på borsten. Sedan räckte det med att de visste att det väntade stor belöning efteråt. Fast Ankan ser alltid ut som om jag ska lägga henne på slaktbänken, även om hon dystert finner sig i det hela.

  Katterna ser ut att må gott (även den stackars svältande Myse!)

  Det Gröna Rummet verkar vara en sommaroas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé, ska prova att borsta tänderna med leverpastej - än finns det lite kvar i Kaspers ask. :) Det lär också finnas hundtandkräm som smakar gott. Kan säga att än har vi inte kommit just någonvart alls. Så det krävs något nytt för att bryta oviljan.

   Gröna rummet är framförallt en höst- och våroas, det lilla utrymmet ligger i anslutning till "kaminrummet". Ofta fungerar det även på vintern. Trevligt att inta lunchen där bland allt det gröna med en massa snö utanför glasväggen. :)

   Myse - kan rapportera att nu har han i alla fall fått mat!! ;)
   Berit E

   Radera
 3. Så skönt att livet verkar återgå till det normala och invanda. Det kan inte vara lätt att hålla rent små kattöron när man har en stor tratt på skallen. Husse blev lite avundsjuk på tomaterna men när han inte har planterat några så får han faktiskt skylla sig själv. Han vill nog bygga sig ett grönt rum först så dom kan växa varmt och blåsfritt... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan ett lidande att se kattöronen förfalla, utan att kunna göra något åt det!! Det har ju inte ens gått att gosa med dem! Med själva katterna, alltså.
   Tycker nog också att hussen får skylla sig själv för att han inga tomater fått. Men så är det här i livet, säger snusförnuftiga matte - man får sällan skörda det man inte sått...
   Kasper

   Radera
 4. Nu väcktes det dåliga samvetet hos matte! Här har det slarvats en del med tandborstningen i sommar. Dentastix och tuggben får vi varje dag, men tandborsten har hon inte plågat oss med så ofta! Med mindre uteliv är det stor risk för att det blir både mera pälsvård och tandvård!
  Förstår att Katterna är glada för att tratten är borta, men gladast är väl ändå fina Kasper!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tandborstning är pest och pina. Trots det verkar inte matte vilja ge upp. Jag har inte fått Dentastix än, dels måste vi få levervärdena, dels ska mina stygn vara borta först.
   Vi är väldigt glada allihop över det här med tratten - men du har rätt. Allra gladast är nog trots allt jag. :)
   (Fast matte säger att hon nog är ungefär lika glad hon...)
   Kasper

   Radera
 5. Åh så härligt att äntligen kunna gosa med katterna som innan. Tänk vad en tratt ändå kan hindra en från livets goda. Här har det också bytts täcken, från det tunnaste till mellantäcket. Hoppas vi får behålla mellantäcket ett bra tag till så inte det tjocka åker fram på en gång. Så höstigt och kallt vill vi inte ha än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vill inte heller ta fram varmaste täcket än på länge. Tidigast i november!! Det är ju bara augusti än, fast blåsigt och regnigt och ganska kyligt är det i kväll.
   Två av tre katter har vi inne att gosa med, dags att ropa in Myse också! :)
   Kasper med matte

   Radera
 6. Trattar ska växa i skogen, säger matte det tycker jag med.
  Hösten är svamptid men vi har dåligt med dom i år. Kvittar mig för sånt äter inte vi eller hur. Tugga varsamt nu kompis tills munnen blir okej igen levervärdena får vi hålla tassarna för.
  Ja katterna har börjat invadera här med, regnet gör väl sitt till och en brasa om kvällen lockar även fullpälsade som vi eller hur.
  Vov från Ludde/matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag käkar svamp, om jag får den t.ex. stekt på en macka (en halv). Men matte brukar själv inte äta mer än ett par-tre gånger per år, det räcker, säger hon. Fast hon torkar trattisar - men så småningom brukar hon ge bort dom...
   Kaminen gillar minsann jag också. Skönt med värme. :)
   Matte har pratat med vettisen idag - levervärdena okej, om än i det normalas överkant.
   Nu handlar det om urinstenen... håhåjaja...
   Kasper

   Radera
 7. Åh så härliga gosbilder!
  Det måste verkligen ha varit härligt att kunna återta den delen av livet ;)
  Vad katterna tycker om matten som fotograferar istället för att öppna dörren vill jag nog inte veta......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har faktiskt varit rätt traumatiskt både för Kasper och katterna, att inte kunna umgås som de allihop ville. Katterna som gått omvägar förbi tratten väntade bara någon minut eter avtagandet, innan de var de där och nosgosade!
   Underbart att se.
   Nä, under någon minut var jag nog inte så populär hos katterna ute i regnet... :)
   Berit E

   Radera