måndag 9 december 2013

Turbulent morgon och en Kasper i snö

Matteria, Kasperia
Nånting far förbi på vägen - va, är tanktömmaren/slamsugaren redan här!!

Nej, det var snöplogen. Vacklar tillbaks till sängen.

Väcks igen - den här gången var det en jättelastbil som "tillhör" brandtomten. Den brukar vända i kurvan utanför min tomt och sedan backa till brandtomten.

För halt, han försökte om och om igen... Körde så småningom iväg åt fel håll. Tydligen för att vända och försöka på nytt. Rättvänd.

En traktor kom, med en massa sand i skopan.


Dög inte, bilen kom ändå inte upp. Mera sand. Nya försök som så småningom lyckades.

Försökte somna om.

Kasper skäller som en besatt - aha NU var det tanktömning på gång, tankmunstycket sitter i källarväggen, snett under sovrumsfönstret.

Lite småprat genom fönstret med den trevlige tömmaren.

Kasper måste ut.

Både tankbil, traktor, och brandtomtslastbil stöter ihop i kurvan. Intressant. :D

Jag och Kasper gick i stället ner på tomten och ängen.
Ingen här...

... och ingen där.
 
Fritt fram att busa och rejsa och vara hur barnslig som helst!!! Vaddå värdighet...
 
 
 
Inget monster, bara jag, Kasper...
 
Kasper: Underbart härligt - för mig får det gärna vara vinter jämt! Bara det är så här härlig, mjuk och ljuvlig snö. Fast lite djupare kan den få vara. Men inte mycket. För matte ska ju orka pulsa iväg med mig. :D
 
 
 
Lite trött blev Kasper, han till och med låg still en liten, liten stund och vilade. :)
 
Trött blev även jag, dvs matten som trots all orkade skyffla bort snön från nästan hela uppfarten.
Så nu är det bara att vänta på några centimeter blötsnö. Som lär ska smälta bort under veckan.
 
Själv ska jag lägga in fler loggs i kaminen, sitta en stund i fåtöljen och titta på de fyrfota som alla ligger och sover i godan ro, lite här och var. :) Och sticka några varv på tröjan som barnbarnsbarnet ska få i julklapp.
 
Naturligtvis gläds jag över att ha den mest välsandade kurvan och backen någonsin (jag har bott här i nära 30 år).  Hoppas det fortsätter så här, hela vintern. :D

24 kommentarer:

 1. Ingen lugn och ro på morgonen hos er precis! Vår granne som bygger borde komma hit ut till landet och gå runt och samla ihop allt som blåst iväg från hans skräphög! Kan bara tacka Sven för att han blåste iväg bråten åt andra hållet och inte in på vårt tomt! Plåtar och gamla skorstensrör ligger nu spridda lite överallt! Men mulltoan som legat på högst upp i hans skräphög den ligger i alla fall kvar!
  Idag ösregn och så lerigt på vägen att det nog får bli en biltur innan vi kan gå ut och gå! Bo på landet har sina nackdelar på vintern!
  Önskar dig och de fyrbenta en riktigt bra tisdag!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en "skräpgranne" (med bla "skrotbilsupplag"), men han är inte otrevlig och stör inte alls. Jag kan ju titta åt andra hållet. :) Och när träden har löv syns inte eländet.
   Visst har "landet" sina nackdelar, och förr eller senare kommer de säkert att överväga. Men inte riktigt än. :)
   Grått idag, dimmigt och ett kallt regn liksom hänger i luften. En dryg plusgrad. Katterna vänder om i dörren (nästan Kasper och jag också.)
   Men dagen i dag känns i alla fall bättre än dagen i går. :)
   Berit E

   Radera
 2. Tur att det händer lite som kan aktivera matten så hon inte sitter i fåtöljen hela dagarna. Det är ju ett riktigt spännande och omväxlande liv där ute i storskogen! Kul att du fick ordentlig rullsnö på hela tomten också. Här kom det bara någon millimeter och den kommer nog att smälta bort idag... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. VÄLDIGT spännande och omväxlande, du vet, allt är ju relativt. :)
   Det är i alla fall en massa saker som jag måste göra matte uppmärksam på. Har liksom fullt sjå...
   I dag har avsmältningen börjat. Grått, trist. Inte ens jag tyckte det kändes särskilt lockande med en prommis. Så den blev kort.
   Snart ska vi ut igen -- ända upp till bommen och brevlådorna ska vi... :D
   Kasper

   Radera
 3. ÅÅÅÅÅÅÅ som du koser deg i snøen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ljuvligt härligt med mjuk, ny snö -- det vet ju du också. :D
   Kasper

   Radera
 4. Vilka spännande dagar - utan att behöva hjälpa till. Bara titta på skådespelet genom fönstret upa. Gissar att de fyrbenta hade mycket att kolla... Grattis till den välsandade vägen! Synd att snön ska smälta bort igen då. Härliga kasperbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper verkligen njuter av snön. Tur att någon gör det. Katterna och jag får i stället en något struttande gång, de lyfter lite extra på tassarna, jag är rädd att halka.
   Snön hade gärna fått stanna kvar. Tillsammans med några få minusgrader. Men nu slaskar det, och det är dags att ta fram broddskorna. :)
   Berit E

   Radera
 5. Det härjar en kommentarstjuv här!!!! Igår skrev jag minsann en om hur synd det är om er men att matte skulle krya på sej. Undrar varför tjuven snodde den?
  Din backe lär vara "spännande" nu, jag och matte vi NJUTER av blasket. Snart är ordningen återställd med trevlig barmark verkar det som.
  Återstår att se om denna får vara kvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om matte uppfattade ändå, trots tjuven! För hon har faktiskt kryat på sig lite. Har fixat en del, men nästan bara inomhus. Vackert så. :)
   Skittjuv, förresten! Spårlös dessutom.
   Tror att jag har barmark redan i morgon/idag. 5 plusgrader så här dags, hoppas precis som du att det är våren som är på väg. Dvs matte hoppas, för mig får det gärna bli vinter några dagar igen. :)
   /Kasper

   Radera
 6. Gött att läsa att matten är bättre och att du har fått möjlighet att snörulla :) Det hade jag oxå för några dagar sedan men jag valde att bara gå ut kissa, och snabbt som 17 in igen!

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle prova, Bella, att rulla! Det är hur både skönt och kul som helst. Fast snön ska vara kall och torr och mjuk, inte blötslaskig. :) Det ska förresten inte vara skare heller...

   Kasper

   Radera
  2. Jodå, jag kan nog oxå snörulla, må du tro. Men det är ju det här med snökvalit'en som du pratade om.... Det vill till att det stämmer ;)

   BELLA

   Radera
  3. Du är kanske lite mer nogräknad än jag, men jag är glad att du inte missar en av vinterns stora fröjder. I övrigt är dom ju inte så många. :D
   Här är precis all snö borta redan. Så världen är återigen lika mörk och gråtrist.
   Kasper

   Radera
 7. Vilken morgon!
  Vår matte skulle nog ha blivit "skogstokig" tror vi. (Hon HAR faktiskt inte världens bästa morgonhumör alltså....)
  Se'n är hon med att klicka in oss här också! Tror att både er och, vilket vi ju vet, vår snö är totalborta nu när vi ser rullningsbilderna.
  Matte har faktiskt reklamerat vintern.
  Jesper, Assar, Simon och Petrus

  SvaraRadera
  Svar
  1. All härlig snö är borta, grått, disigt och trist är det. Håhåjaja, hoppas det kommer mer snö så småningom. Matte känner sig mer kluven i snöfrågan.
   Det var verkligen en exceptionell morgon, jag hade JÄTTEMYCKET att göra. Gällde ju att matte inte missade en enda av alla bullrande händelser. För den händelse hon behövde gripa in, menar jag... ;)
   Kasper

   Radera
 8. Ja, mer vinter tack :) Fast vår snö här har regnat bort nu :( Jag har ingenstans att rulla nu. Jag inväntar med stora förhoppningar snö igen.
  Så mycket det hände på en gång hos er, inte är det alltid lugnt att bo så till, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urtrist, all min snö har också försvunnit. Blött och lerigt har det blivit.
   NÄR det händer något här ute i skogen då märks det. :)
   Kasper

   Radera
 9. Vilket härligt morgonpass i snön. Här är nästan all snö borta tyvärr :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo minsann, men såna där fantastiska utsvävningar är det för tillfället slut med. Men än hinner det nog komma mer av det där sköna vita. :) Innan vintern är slut, menar jag.
   Kasper

   Radera
 10. Vilka härliga bus-bilder på dig Kasper !!!
  Här är det absolut ingen snö kvar alls och inge frostgrader heller och som om det inte var nog så skiner solen också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte är glad över att det blivit barmark igen, men jag saknar den där sköna snön alldeles kolossalt.
   Lite mer ska jag väl i alla fall få snörulla och busa, innan våren kommer. :)
   Kasper

   Radera
 11. Vilken fartfylld morgon, men tänk så bra att ha en välsandad backe nu ;-)

  Underbart ljuvliga snöbilder... ni har lite samma stil du och Timse när ni far runt i snön, bara lite olika storlek på er ;-)

  Jag som inte alls är någon vintermänniska tyckte nog ändå det blev lite tråkigt när snön försvann, så mörkt och grått igen! Hundarna har muterats till gråa herdehundar.... men samtidigt skönt att slippa pulsa omkring som vi gjort dom senaste åren.

  Fortsätt krya på dig till matte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backens nuvarande skick vägrar matte att ens tala om.
   Jag saknar verkligen den där snön, och med tanke på mörker och gråväder så gör nästan matte det också. Men bara nästan. ;)

   Men vänta bara, det blir nog en hel del pulsande i vinter också. För trots vad vi hoppas så är den, dvs vintern, ju faktiskt inte slut än. :D

   Kasper

   Radera