tisdag 3 december 2013

Bil o bad

Kasperia

Hamnade på stället där dom snor bilar! Min hissade dom nästan upp i taket!!
Dom släppte ner den igen som tur var.Allra bäst var en tjejbesiktare som gosade med mej, men matte fick lova att hon, alltså tjejen,  inte skulle gå att känna igen om matte visar bilden nånstans. Så det gör hon inte nu. Känns igen alltså. :)
 
 
Det mörknar tidigt, men sista solstrålarna hann vi i alla fall med på väg hem, när vi passerade stora sjön Yngern. Mitt i solstrålen finns jag - ser ni mig?


Matte glömde badförbudet, men jag höll mig bara precis i kanten. Blev knappt ens blöt om magen.  Men jag rejsade massor.

Klart jag plöjde lite sand också. Finns massor av sand vid Yngern. 


Sen fortsatte vi hemåt, men tog först vara på dagens sista bleka solstrålar.


I morgon ska vi bunkra, säger matte. För vi ska få oväder och kanske en väldig massa snö! Kanske stormbyar - och då går kanske strömmen. Så här gäller det att förbereda sig. :) 

Hur det gick för min bil? Bra, inte en endast liten anmärkning fick den.  :) 

12 kommentarer:

 1. Jag gläds åt att din bil gick igenom utan anmärkning. Bra att ni bunkrar ordentligt så ni klarar er om det kärvar till sig med väder och el. Bra att ha ordentligt med kylklampar i frysen så den håller sig ett tag. Hoppas nu att mattens rygg håller för alla loggs som skall in... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Loggsen är inne, fast idag nöjde sig matte med 24 paket (á 10 kg). Mer ryms egentligen inte i hallen. Än finns 15 paket kvar, på första pallen.
   Men nu tänker hon gå och lägga sig! Fast det är så här tidigt. Och jag tänker hänga med. :)
   Kylklampar - det har hon inte tänkt på! Men det ska bli nu! Tack för tipset!
   Kasper

   Radera
 2. Lyckliga du som har en sjö utan onödiga isen! Här invaderar den ju överallt.
  Grattis till att bilen var frisk och slipper åka tillbaka.
  Väntade ovädret jo matte förbereder också med mycket värmeljus och vatten ska tappas upp. Elen kan få för sej att försvinna även här med otur.
  Nu ska jag ta itu med denna dag som verkar bli trevlig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon decimeter snö och vindbyar på upp till 20 m/sek hotas vi med. Då tar man inte "norra vägen" till civilisationen, åtminstone inte utan såg i bilen.
   Kul, att du får en trevlig dag. :)
   Kasper

   Radera
 3. Härligt att bilen gick igenom och att det var trevliga besiktningsfolk.

  Vilken fina bilder vid sjön, ser ut att vara ett riktigt vackert ställe! Sandrullningen såg ju riktigt skönt ut hälsar Tim.. här finns bara lerigt gräs att rulla i just nu, inte alls lika kul ;-)

  Hoppas ni slipper oväder med allt efterföljande krångel... men förståndigt att bunkra rejält så ni klarar er om det blir strömlöst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi råkar kanske inte ut för det allra värsta ovädret, men vindbyar upp till 20m/sek säger mig att vi antagligen faktiskt kommer att förlora strömmen ett tag. Hoppas på inte alltför många timmar. Den där långa stranden är mitt favoritbadställe, fast jag får inte vara där under badsäsongen.
   Löjligt, klart att det är då jag ALLRA HELST vill vara där... :)
   Kasper

   Radera
 4. Svar
  1. Visst, nu är livet ungefär som vanligt igen. :)
   Det tycker jag känns bra.
   Kasper

   Radera
 5. Vilken tur att du var med så att ni fick med er bilen hem igen :) Än bättre är att ni är förberedda på stormen som kommer komma in, går strömmen så är det ju inte roligt. Vi får hoppas att vindarna är snälla mot våra strömnät :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta med strömlöst hos oss är att datorn inte fungerar och så är det ju det där med kyl och frys (om avbrottet varar länge, och det kan det mycket väl göra).
   Värme har vi ju, och det går utmärkt att laga mat och sånt på kaminen.
   Vi hoppas på snälla vindar både hos er och oss. :)
   Kasper och Kaspermatten

   Radera
 6. Grattis till godkänd bil! Det var tur att du var med Kasper, och charmade alla. På foton kommer sanningen fram, som t.ex. hur blek decembersolen verkligen är. Knappt märkbar. Undra på att jag är trött... Nu är det bara en månad kvar innan ljuset vänder till vår fördel igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad vi längtar efter ljuset här!
   NÄSTAN så att matte kan tänka sig lite snö.
   Men bara nästan...
   Kasper

   Radera