söndag 8 december 2013

Samfälld klagan

Katteria, Kasperia
Nu slår vi oss ihop, alla fyrbenta. Totalt ense är vi. Vi har världens tristaste matte!
När hon ska gå ut med oss hamnar hon i stället framför kaminen i en fåtölj (om hon överhuvudtaget ens hunnit ur sängen).
När hon ska stryka några dukar och göra lite fint -- då hamnar hon återigen bara i fåtöljen.
När hon skulle ta in en- och granris -- vad tror ni. Rätt, hon hamnade i fåtöljen.
När hon åtminstone skulle ta fram snöskyffel och snösläde ... jaja, ni fattar väl...


Hon fryser, hon sveper in sig, hon dricker varmt och så. Säger att hon har ont i huvud och hals, men vi undrar om det inte bara är så att hon inte vill gå ut.Tänk om hon tänker stanna i fåtöljen ända till våren. Hemska tanke.
 
Solidariska som vi är så stannar vi andra också inne. Allihop. Jag, Kasper, tycker det är lite trist och gör matte uppmärksam på än det ena, än det andra T.ex. på att någon katt flyttar sig från en sovplats till en annan. Eller vill ha nytt vatten. Eller rentav vill gå ut. För att strax vilja in, så att jag måste säga åt matte en gång till. För katters vilja, det är vår lag.
 
Ibland önskar jag att jag vore katt!


Jag, Myse, önskar att jag kunde få lite fart på Maxi...


...lyckas inte med Filip heller. Han varnar mig för att fullfölja...
 
Finns en massa sovbilder på oss, de enda bilder matte tydligen orkar med just nu. Men ni ska slippa dom. :) för nu säger hon att hon strax tänker flytta sig från datorn till fåtöljen igen. Eftersom vi hoppas hon ska orka hälsa på hos åtminstone VÅRA kompisar innan hon däckar, så säger vi god natt och HEJ DÅ.
Hoppas ni har det mysigare än vi...
 
Kasper, Myse, Filip  Maxi

18 kommentarer:

 1. Men kära nån vilken tråkig matte! Kan ni inte gömma fåtöljen kanske? När Alf vill in skrapar jag på dörren så matten och hussen kommer och öppnar åt honom. Jag blir världens orolig om Alf får vänta två sekunder at få komma inomhus.// Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Arlo, katter ska inte behöva vänta knappt en enda sekund ens! Jag blir också världsorolig, låter och grymtar och i värsta fall skäller om inte matte ögonblickligen pallrar sig till dörren!
   Kanske du kan ge mig tips på HUR jag ska kunna gömma fåtöljen. Och samtidigt se till att hon då bara inte väljer en annan... svårt det här...
   Kasper

   Radera
 2. jag kan tala om att min matte inte heller är så himla rolig! Igår regnade hela dagen och då var inte jag heller så ivrig på vara ute, men för den skull vill jag inte ha en matte som somnar så fort hon sätter sig i soffan! Den här veckan har hon lovat att rycka upp sig, men det vill jag se innan jag tror på!
  Hoppas eran matte också piggar på sig!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt med mattar som bara dimper ner och somnar. Jag fick lite fart på min idag -- men sen hamnade hon i fåtöljen igen (i alla fall inte i säng eller på soffa, alltid något).
   Jag tror att bådas våra mattar med tiden blir mer lika dem vi är vana vid. Till dess får vi väl ha överseende. Kanske rentav gosa lite extra med dem...
   Kasper

   Radera
 3. Tråkigt med en förkyld matte men det är snällt av er att stanna inne och hålla henne sällskap även om ni sover allihop. Passa på att njuta av stillheten och spraket från kaminen för när hon piggnat till kommer hon säkert att försöka "hinna ikapp" en massa onödiga saker som blivit liggande... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon gjorde ett litet försök att "hinna ikapp" idag -- med resultat at hon åter hamnade i fåtöljen. Nästan innan hon ens hann börja sitt försök.
   Fast en massa störande moment utanför huset gjorde att vi ändå inte riktigt kunde slappna av. Kanske vi orkar blogga om det...
   Kasper

   Radera
 4. Stackars er! Och framför allt stackars matten!
  Men ändå.... Gräva ner fåtöljen? Ockupera den som "vissa" gör här?
  Nej, gosa ner er med matte ett tag istället, så blir hon piggare fortare tror jag.
  PUSS på er grabbar!
  Och en krya på-kram till matten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mest ägnar vi oss åt att prova ut alla möjliga sovplatser, har en känsla av att vi kommer att behöva dom allihop. Det verkar ju bli vinter och kallt. Kaminfåtöljerna gillar vi (precis som matte), men också en massa olika ställen på andra håll.
   Kanske ska be matte att gå en runda med kamera och visa en sovkavalkad. En annan gång. :)
   Alla vi med fyra ben
   PS. Visst gosar i med matte också, när vi inte sover alltså.

   Radera
 5. Här sover jag mest också just nu.
  Emellanåt så lyckas jag tack o lov få lite fart på min matte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det svårt att få fart på matte -- Kasper är den som lyckas bäst.
   Fast vi katter går ju ut små turer på egna tassar, det får inte Kasper göra. Men det är kallt ute, och alldeles för mycket vitt att trampa i. Så vi går snart tillbaks in och sover vidare. :)
   Maxi, Filip, Myse

   Radera
 6. Fast lite mysigt låter det ändå, det ni har :) Kamin och värme, soffor, bäddar och fåtöljer. Ja, sittplatser finns ju här med men ingen kamin :( Jag som älskar värme från kaminer. Ni får ta hand om matte utifall hon kanske håller på o bli sjuk, för nåt sånt vill vi ju inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joodå, visst är det mysigt inne, men just nu väldigt rörigt. Matte damp ner i fåtöljen mitt i tvätt och "adventsfixande", så jag hoppas hon kan ta tag i röran snart. Så att hon blir på lite bättre humör. :)
   Nu ska hon dricka ett kryddigt té, hoppas hon mår bättre sen.
   Kasper

   Radera
 7. Men åh vad synd att ni har en krasslig matte! Även om ni har tråkigt så får ni allt ta hand om henne lite extra så att hon kryar på sig raskt! Vi skickar massor med uppiggande svansviftningar och en och annan puffande tass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns bättre idag, hälsar matte. I morgon kanske rentav riktigt bra! :)
   Tror att alla svansviftningar och tasspuffar hjälpte! Tasspuffar är hon särskilt svag för. :D
   Kasper

   Radera
 8. Men... så gnälligt det var här då... Ja, kylan tar ner en litegrann, särskilt om man är tvåbent;-) Och särskilt om man känner sig krasslig. Förresten är det "återhämtningens tid" och den behöver även fyrbenta för att orka med resten av året. Bara att vänta och stå ut. Det kommer ljusare tider;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots dagens deppiga slaskväder känns det lite bättre idag, så det finns hopp...
   Men den här årstiden tär faktiskt en del på kroppen. Ska fundera över möjliga motåtgärder. En kan förstås vara att gnälla mindre... :D
   Berit E

   Radera
 9. Jag skickar många Krya-på-dig-hälsningar från min matte till din. Min har ju oxå hållit på och snorat och hostat i en hel vecka. Men nu är hon på banan igen. Så hav förtröstan ni, mina vänner, det blir fart i ert hus igen!

  BELLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för uppmuntringen, tror den hjälper.
   Så bra att din matte är i full gång igen, tror att min också är det väldigt snart.
   " Redan i morgon", säger hon...
   Och det känns jättebra. :)
   Kasper

   Radera