fredag 14 juni 2013

Matte på jakt - och en fruktansärd besvikelse


Det här är nr 106...

 ...och det här är nr 107.


Ni får läsa mer hos matte, så förstår ni. Det handlar om dom där små sakerna på bilderna, dom syns om ni klickar. 
 


I dag drog vi till skogs
med den här kassen.
Blir nog en till i morgon

 I dag har det blixtrat och dundrat alldeles förfärligt - blixt och dunder samtidigt precis ovanför mitt hus! Matte som annars inte är rädd för åska och blixt blev allt ganska rädd nu! Elkontakter till datorerna var redan urdragna, nu slet hon ur huvudjacket till telefoner och modem och sånt också.

Jag var naturligtvis totalt vettskrämd, till och med Myse sprang och gömde sig! Under soffan. Maxi försvann också iväg nåntans och kom inte fram förrän efter en lång, lång stund. Så nu förstår ni hur fruktansvärt det var!

En annan fruktansvärd sak, världens besvikelse,  är att matte hade sina tanter här i måndags. Allihop. Grynets matte också. Men - Grynet fick stanna hemma!!! Hennes matte sa att Grynet inte lyder så bra när hon är här -  förra gången sprang hon t.ex. iväg till grannens tomt...

Som om det skulle göra nåt!!?? Matte blev nog nästan lika besviken som jag, när inte Grynet fanns med. Så nu lovade hennes matte att hon aldrig mer skulle bete sig så här. 

Stackars katterna också, matte har flyttat ut deras älsklingskorgstol på farstubron! Den där dom hade så roligt i. Den med alla kuliga hål.
 
 
I stället har hon ställt dit den här fjuttstolen! Stackars Maxi!
 
 
Förresten så är matte igång med sitt myrkrig igen! På allvar, ny storinvasion är på gång. Tursamt nog bara i skåpet under diskbänken. Matte är på väg att vinna! Skönt.
 
Och så har vi fått 25 mm regn, under två störtskurar på tillsammans en kvart!!
Mer sniglar till matte blir det nog!! För när det är blött kryper dom tydligen fram ur gräset och vill hellre vara på sand och jord.
Konstigt, matte blir inte dugg sugen av att läsa det här... men jag skulle nog kunna tänka mig...
 

18 kommentarer:

 1. Stackars, stackars er! På alla möjliga sätt.
  Jag vet ju mycket väl hur det är att som din matte rusa runt och dra ut allt man hittar ur väggen. I Björnlunda bodde jag dessutom högt (med en sjö intill tack och lov, fågelsjö) så där drogs allt bra snabbt!
  Det där med stolen tycker jag ser osedvanligt korkat ut! Hur 17 har hon tänkt att stackars Maxi ska ligga???
  Och att inte ta med Grynet? Mysko! Hon verkar ju inte vara den som skulle störa grannen i onödan precis:)
  PUSS på er fyfotingar!
  PS från Jesper o Assar:
  Försök att ens föreställa dig hur det är att gå med en matte som har saxen i högsta hugg och ska böja sig ner och klippa isär "spanjorer" varannan meter.... BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!! är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller stolen så tror jag att matte inte tänkte alls. Nån sorts blackout. Så nu trälar och försöker Maxi om och om igen att hitta nåt bra sätt att ligga - funkar inte alls...
   Ingen Åskar idag - men han ska visst komma tillbaks i natt. :(

   Klart att inte Grynet störde nån - dessutom var ju ingen hemma när hon sprang in några meter på granntomten... Det här var faktiskt det dummaste Grynetmatten nånsin gjort, tycker jag!
   Jesper o Assar - det är allt synd om er också!!! En matte som klipper ihjäl spanjorer..
   Vi har alla våra ok att bära... ;)

   Radera
  2. Såg nedan om att inte ta i snäckorna för att de är slemmiga... Tror vi ska visa några bilder jag tog i veckan...
   Och så kom jag på - i min kanske mesta favoritstad, Sigtuna, finns det mängder av vinbergssnäckor men inga vanliga små trädgårdsdito (i alla fall när jag var där senast). Det lär bero på att munkarna som kom dit för länge sedan enligt katolsk sed inte fick äta kött på fredagar (och givetvis inte under fastan). Det lite trista köket då löste de genom att kalla snäckor för fisk! Och så importerades de första:)
   Min far plockade med glädje hos moster, lät gå och "bajsa av sig" några dagar och sedan åt vi vitlöksgratinerade. Ungefär som musslor faktiskt, så munkarna hade nog lite rätt.

   Radera
  3. Hm - dom där bilderna du ska visa... undrar om matte egentligen vill se dom...
   Vi har också hört och läst att munkar importerade vinbergssnäckan, men jag tror att de är lika stora överallt, åtminstone här i Sverige. Vårt lands största. http://www.zoonen.com/artikel.asp?oid=28249

   Räknas som en läckerhet på många håll, men aldrig i livet att matte skulle vilja smaka! Hon äter inte musslor heller!

   Radera
 2. Bläää för alla sniglar, dom är så slajmiga och äckliga. Tur att dom inte finns på balkongen i alla fall, matte vågar nog inte ens ta i sådana.
  Men... vad är det för ministol Maxi fått nu? Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte tar bara i själva skalet, i snäckhuset. Snigeln själv vill hon inte ta i.
   Visst är det synd om Maxi - men han kämpar på. Han gillar platsen, och på nåt sätt ska det väl gå att ligga bekvämt inbillar han sig. Stackare!!

   Radera
 3. Ojojojoj....om vi skulle räkna snäckorna här skulle vi inte hinna annat. Det värsta med dom är, säger matten, att varje liten promenad hon tar någonstans på tomten krasar hon säkert tjugo stycken, FAST hon absolut inte vill och kollar såååå noga var hon sätter sina stora fötter! Tusentals krasar hon sönder under en säsong och mår lika illa av ljudet och känslan varje gång.... när dom kunde gott flytta till skogs allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mattes vid det här laget säkert 150 flyttade snäckor skulle snart ha varit tusentals, dom också! Jag har allt sett hur dom beter sig... Nu får dom "besnäckra" en skog i stället.
   Matte hatar krasandet!
   Alla har funnits på ett väldigt litet område, kanske att matte utvidgar avhysandet så småningom. Fast just nu är det bara altanen och lilla gårdsplanen som gäller. Och hon har slutat räkna...

   Radera
 4. Tack för tipset om att Button är i Västervik! Vilken snyting, gissa om jag ska ut på spaning nu!
  Solen lyser och då borde han väl vara ute och leta efter en liten söt Shih tzu tjej som vill ha
  en puss! Ha en riktigt skön söndag!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kunde ju ha setts på festivalen, om ni bara vetat om varandra.
   Men än har ni kanske en chans att träffa på varandra. :)

   Radera
 5. Jisses vad sniglar ni måste ha, fast hellre invasion av vinbärsvarianten än slemmiga skogs eller mördarsniglar... vår matte har nästan lite fobi för dom...

  Taskigt att bli blåst på dambesök så där, hoppas grynets matte lärde sig att ta med henne nästa gång ;-)

  Fy vilket åskoväder ni måste ha haft, stackars dig!! Hoppas det har laddat ur nu så ni slipper besök av åskar ett tag framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, mycket hellre snäckor (även om de är stora), än sniglar utan hus på ryggen!

   Grynets matte kommer aldrig mer att lämna Grynet kvar hemma när hon ska till oss, inte nu när hon kör bil själv igen. För matte blev riktigt sur, å mina vägnar! :) Bra gjort. :)

   Radera
 6. De finns precis överallt här också.Matte säjer att det är många år sen hon såg såna mängder. Fast hon har varit med om hur de kom krälande på husvägg och FÖNSTER när hon bodde på landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johodå, dom har allt börjat krypa på väggar här också, men framförallt gräver dom halvt ner sig för att lägga ägg! En del av min lilla gårdsplan är tydligen helt perfekt, för det är där dom koncentrerar sig, låg så tätt att de nästan snuddade vid varandra.
   Lättplockade, alltså.
   Nu får dom gräva i skogen i stället.

   Radera
 7. Besvärligt det där med åskan! Snällt ändå av matten att försöka avleda uppmärksamheten men det är nog kört! Det hjälper nog inte med grisöron eller ens Luddekex när det blixtrar och brakar. Bra att Grynetmatten fattade hur fel hon tänkte! Klart att Grynet ska med hem till dig! Jag ska be hussen ta med en snigelbild på min blogg som du kan titta på. Inget för matten, men du kanske gillar den. Hussen klippte gräs idag med den nylagrade gräsklipparen och allting fungerade som det skulle. Du skulle se honom gå och sprätta, stolt som en tupp, bakom maskinen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, absolut ingenting hjälper mot blixt och dunder!!! Matte har förresten ännu inte bakat såna där kex, fast hon har skaffat hem alla ingredienser.

   Matte får väl blunda när du visar bilden. Isch!!!

   Hihi, kan tänka mig din sprättande husse - min matte skulle antagligen också sprätta (fast som en höna i stället för tupp) om hon skulle lyckas med ett sånt konststycke! :)

   Radera
 8. min matte sager att man kan äta dom där med hus på ...........fast jag är inte så övertygad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det finns dom som ODLAR såna här "escargots". Ses som delikatesser... det finns recept på nätet...
   Jag skulle antagligen kunna äta dom tillagade, men definitivt INTE matte!
   Fast det är nog tur att varken du eller jag behöver prova. För din matte tänker väl ändå inte...

   Radera