måndag 10 juni 2013

Åskar, den otäckingen...

I dag har Åskar hälsat på hos mig. Han är det otäckaste jag vet, som fyrverkerier ungefär!!! Matte försöker på många olika sätt att lugna mig men nej - jag vet att det är något riktigt farligt på gång!

Min svans försvinner när jag är rädd...

Provade om det kändes tryggare i bian - det gjorde det inte.
 
Matte tycker så synd om mig, eftersom hela jag darrar och skälver..  Hon försöker muntra upp och distrahera, men nåt sånt går jag minsann inte på! Jag provar ett par olika hörnor i huset, men det är lika illa överallt. Hon försöker hålla om mig och lugna - men nej, jag vet minsann att inte ens hon kan jaga iväg Åskar.

Så småningom tröttnade han i alla fall, så han gav sig iväg. Min svans återtog sitt normala läge - men titta här! Dumma, aningslösa katter låg och sov hela tiden!!! Myse och Filip. .

 
 
Matte meddelar att våran agapanthus nu har 11 blomstänglar! Hon är jätteglad. Alla syns inte på bilden, en del är väldigt nya än.


Inte för att jag fattar vad det är för fint med just dom där blommorna,  men matte säger att hon nästan byggde till "gröna rummet" bara för att hon skulle kunna skaffa sig en Agapanthus som hon kunde övervintra... :)

Hon ÄR knäpp!!

18 kommentarer:

 1. Någon åska har vi inte haft och heller inget regn, så oj vad matte vattnar!
  En sådan där lilja har vi också, afrikas lilja säger vi här (kanske är fel).
  Nu måste vi nog gå ut och räkna blomknopparna och en har redan slagit ut!
  Förra sommaren blommade den två gånger och vi hoppas att den gör det även i år!
  Ha en riktigt skön vecka och bara lata er!
  Melody med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här regnar det nu, av bara den! Stackars en del pelargoner som matte inte hann flytta under tak.
   "Afrikas blå lilja" heter växten på svenska (fast den finns i en vit variant också), men den ska visst ha bytt svenskt namn på sistone?
   Matte har sett den framförallt på Madeira - där växer den vild. Tänk, ett blått hav av Agapanthus... Fantastiskt var det!
   Den kan få många, många fler blommor än 11, men matte är ganska nöjd ändå. :)
   Oj, vad regnet smattrar på taket...

   Radera
 2. Stackars, stackars dig!!!
  Här gjorde alla 4 som Myse och Filip. Möjligen muttrades det något om "sovstörande moment".
  Kanske, kanske kan du glädjas lite eftersom du förmodligen får en glad matte när växterna vattnas och brukar bli rent allmänt piggelin av Åskar? (Fast jag tror ju inte det egentligen.)
  SV
  Jag försöker styra om Assar till senare promenader! Men han har vant sig ett tag att gå mitt på dagen så det är inte det allra lättaste faktiskt. Du anar inte hur besviken en besviken amris kan se ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alla känner igen en fara är dom ser/hör den! Som med Åskar...
   Finns absolut INGET försonande med honom!!!!

   Men om Assar får en liten promenad på dagen så att han inte känner sig så besviken, så kan han ju få en längre på kvällen? Visst skulle väl det gå att fixa? Tycker jag alltså, och jag är väldigt klok, för jag är hund!! ;) Precis som Assar.

   Svansisar på dej! På er allihop!! :)

   Radera
 3. Äsch, Åskar är inget att bry sej oom. Ko och hästmonster är MYCKET värre. Fast självklart väldigt synd om dej som är så rädd. Matte skulle vilja ha minst ett Åskarbesök varje dag eftersom det är hennes favoritväder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kor oh hästar har jag inga problem med alls, tycker bara att dom är stora men inte alls läskiga! Förresten så känner jag mig nästan lika stor jag också, när jag träffar dom.
   Men Åskar, han syns inte, han bara hörs och det är MYCKET värre!
   Matte vill inte heller ha Åskarbesök, för då kan det komma blixt också, och det har både telefon och modem visat sig må dåligt av tidigare. Så här gäller "sladdar ur"!
   Som nu - nu släcker matte ner - kommentera hos dej och andra får vi göra i morgon - Hu vad det dundrar...

   Radera
 4. Stackare som är ensam om att hålla koll på Åskar! Nu hoppas vi att svansen din får sitta där den ska ett tag så att det blir sol och skönt istället! Det behövs om alla stänglar ska slå ut! Mattes Agapanthus ser mest ut som en vildvuxen gräsmatta! Nu har hussen lyckats få till de första dagarnas bilder på sin blogg och sen får han väl kämpa ett tag med resten... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dåligt med sekreteraraktivitet här, men nu ska vi kolla även din husses blogg. :)
   Vildvuxen gräsmatta är väl ett bra utgångsläge för en Agapanthus. :D I alla fall bättre än en klippt och välansad dito!
   Tursamt nog - ingen Åskar sedan sist. Så jag har "svans upp". :)

   Radera
 5. Jag förstår Dig Kasper, jag gillar heller inte den mullrande Åskar. ToTo, vår fyrbenta släkting i Trosa, hade mått jättedålig när Åskar var där här om dagen också. Hoppas Åskar har rest på lång semester nu, han behöver egentligen inte alls komma tillbaka i år. Ska åka till en handelsträdgård i morgon och se om jag kan hitta en African lily. De är så fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han rörde sig nog från Trosa till mig (eller tvärtom), den där jädrans Åskar! Stackars ToTo, och stackars mig...
   Hoppas du hittade din afrikanska lilja - visst ÄR dom fina. I synnerhet förstås de blå!

   Radera
 6. Det var vekligen synd om dig när det åskade, det tycker jag! Vi fick ingen åska den dan när nästan alla andra fick, så det var ju bra. Nu hoppas vi att du slipper eländet hela sommaren, så du får lugn och ro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vidrigt är det när det dundrar där ute. Det är inte normalt, det SKA inte dundra!!!!
   Jag hoppas också att det här var sista gången i mitt liv som jag behövde bli så rädd...

   Radera
 7. Stackars dig gubben. Men härligt att se att du har det finfint annars!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars är det bra, och jag gillar sommar. Men INTE Åskar, han är det otäckaste jag vet. Tur att jag glömmer bort att tänka på honom när hen inte själv gör sig påmind.

   Radera
 8. Den där Åskar stör inte mig det minsta lilla, men det gör inte fyrverkerier heller men usch och fy för alla de stackare som är rädda. Min matte tillhör en av de stackarna, tillsammans med dig. Hon darrade nog lika mycket som du för den där Åskar var inte nådig.
  Agapanthusen bara äääälskar min matte, hon förstår precis vad din matte menar med uterummet :) Så vacker den kommer bli vid blomning :) fast det bästa av allt är att dom är tjusiga även innan de börjar blomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får väl försöka ta hand om din rädda matte på samma sätt om min matte tar hand om mig... fast det hjälper inte, är man rädd så är man. Usch och fy, Åskar borde bo vid Nordpolen eller nåt! Eller ännu hellre Sydpolen, för den ligger ju ändå längre bor. Säger matte.
   Nu håller första knoppen på att slå ut, men än syns inget blått. Matte fotade och får visa hos sig. Ho blev förälskad i liljan när hon såg den på Madeira, vildväxande. Bildade hela blå hav...

   Radera
 9. Åskar träffar vi inte på så ofta här nere! När han visar sig brukar det bara vara snabbvisiter, så vi vet inte om jag är rädd för honom än! Men fyverkerier är attans läskiga :-(
  Hoppas i alla fall att du återhämtat dig från det fasansfulla besöket!! STOR KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det blixtrar och åskar samtidigt så är det jättemycket värre än fyrverkerier - och ändå är dom så läskiga att man inte ens kan föreställa sig det...
   Jag bor tydligen på fel ställe, för här hälsar han på rätt ofta på sommaren, den där jädrans Åskar. :(

   Jag har återhämtat mig, det gör jag fort. Som tur är. :)
   Tack för KRAMEN, nu mår jag ännu bättre. :)

   Radera