söndag 16 juni 2013

I skogen - där får mina snäckor bo.

Nu är det helt klart - min lilla gårdsplan har utsetts till kläckningsplats och barnkammarare för vinbergssnäckor. Men dom får tji! I dag såg matte och jag för första gången själva äggen, dom satt fast i slemmet under en halvt nedgrävd snäcka. Men dom äggen får kläckas någon annanstans.

Hoppas snäckorna inte kommer att totalt översvämma den här skogen!!

Kanske att dom här vaktar och ser till att dom inte blir alltför många.


Sniglarna lämnade vi vid rotvältorna vaktarmonstren.
Själva fortsatte vi mot en liten fin sjö.Klart jag badade.Perfekta rullstället - helt ljuvligt!


Här har det hänt saker - doftade fortfarande underbart!
Hittade förresten nåt lite smarrigt på marken... :)


Tur att matte i alla fall har med sig kameran ibland, när jag är i skogen. Lillkameran visserligen, som man inte ser motivet så bra i, men ibland fastnar jag ju.Fast så småningom måste vi ju gå hem.
(Ni har väl inte glömt att klicka på nån liten bild.)

Må så gott, alla ni som hälsar på hos oss. :)

10 kommentarer:

 1. Smart att flytta gravida snäckor till skogs ! Men våra får föröka sig här hemma för vi skulle inte hinna annat än flytta såna. Men DU badbilderna var väl fina! Vet du att än har jag inte varit till nån sjö på hela sommaren!!! Taskigt va? Nu blev jag attans badsugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte håller i princip bara gårdsplanen ren från snäckor, dom hade samlats i horder! Uppskattningsvis ett 25-tal per kvadratmeter där i sanden som de grävde ner sig i för att lägga ägg!!!
   Gick fort som attan att samla ihop dom, båda dagarna.
   Nu dyker det bara upp någon enstaka där.

   Verkligen dags att du tar med dig matten till nån sjö!!! KLART att du måste få bada, du är ju världens badkille!!!

   Radera
 2. Inte ska väl dom där snäckisarna våga sig förbi de där vaktarmonstren i alla fall. Härligt också att du fick ta dig ett bad efter att ni möblerat om i naturen :) Hoppas ni slipper göra det igen som sagt, ja möblera om alltså... bada kan man ju göra flera gånger om dagen egentligen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte snålar lite med det där badandet, brukar nästan aldrig bli mer än en gång om dagen. Ibland inte ens det. Ynkligt!

   Nu har snäckorna nästan tagit slut på gårdsplanen, skönt! Och vi litar så klart på att monstren ser till att dom, alltså snäckorna, inte vågar sig tillbaks. :D

   Radera
 3. Ni är snälla ni som flyttar alla sniglarna till skogen! Där har dom det nog mycket bättre än på gårdsplanen. Det var väl värt ett bad att jobba så hårt! Förstår ändå inte hur din päls kan klara dom där rullningarna och ändå vara alldeles vit sen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte fattar inte heller det här med min päls, men tacksam är hon (det är jag också, så att jag får rulla så mycket jag vill).
   Att ta livet av sniglarna varken vill eller klarar matte, så det är bara att fortsätta att flytta på dom! :)

   Radera
 4. De där vinbärssniglarna ska man väl kunna äta, men här avstår vi från att testa!
  Önskar er en Glad Midsommar med mycket sol!
  Här får vi nog dansa runt midsommarstången i regnrock!
  Kram
  Melody med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just vinbergssnäckor ses som en läckerhet, de till och med odlas. Fås i Frankrike som "escargot", gärna med vitlökssmör.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Escargot
   Här testas minsann inte heller...
   Hoppas ni slapp regnrock - här i öst var det en underbar kväll!

   Radera
 5. Smyger in & önskar Er alla en trevlig midsommar & helst utan vinbärssnäckor på tomten. Hade Labrador Emma besök igår & det var väldans vad hon har vuxit. Vår data vandrade ut i cybern i förrgår så nu finns det en stor ny variant som jag ska försöka klura ut hur, när & var alla knapparna finns. Ska pröva att lägga in ett nytt blogginlägg med bilder.. men det kanske tar en dag eller så innan jag får fixat det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med nya datorn, säger matte. Hon har gått motsatt väg - från "stor" stationär till liten laptop (men med en extra och stor skärm.
   Knepigt med nymodigheter!!
   Vi ser fram mot nya blogginlägget :)
   Tror jag det, att Emma har vuxit! Det är det värsta med labradorer, att dom så fort växer om mig... ;)
   Hoppas ni haft en fin midsommar!
   (Mattes vinbergssnäckor har hållit sig ganska lugna, dyker bara upp ett par om dagen på planen framför huset. Ett fantastiskt gott resultat tack vare all bortbärning, säger matte.)

   Radera