lördag 22 september 2012

Myses spännande dag

Dagarna liksom bara löper på. Jag, Kasper, följer med matte till skogen ibland. Men vi roar oss en hel del på tomten också.

Fast mesta linslusen Myse är minst lika intresserad av vad matte har för sig. :)
 T.ex. när hon startade invintringen av altanen och blev tvungen att rensa en del takrännor, för att det regnade in i glasrummet.  (Bilder hos matte.)

Hehehe,snacka om "Man in the mirror".
Vad är du för en snygging - men varför kommer du inte ut hit!!???


Äsch, lika bra att jag, Myse tar över helt idag. För det är i alla fall jag som har fastnat på dom flesta bilderna. Det är ju så med matte, att hon alltid glömmer kameran när hon ska nånstans (fast det bryr ju inte jag mig om, för jag stannar alltid hemma). Men hemma hinner hon ibland - fast alldeles för sällan -  med att fota.

I dag hann hon.

Vi ska få ett varmt och skönt hus i vinter, säger matte, och därför kom en jättebil och en truck och lämnade tre pallar med nåt som heter loggs precis vid våran ytterdörr. Nästan otroligt jamarspännande var det!!!




Dom där loggsen gav plötsligt mitt liv en helt ny dimension, vidgade verkligen mina vyer! Filip och jag är ju bästa kompisar, så han kom förstås för att se vad jag hade för mig. Jag klättrade upp på loggspallarna, Filip kom efter och så larvade vi runt där en stund.

Men så kom jag på något. Varför stanna där?
Vi kunde ju kliva upp på lilla verandataket också.
Sagt och gjort.




Oh fröjd! Man kan fortsätta!!!! Higher and higher...!! :D

Kom upp du också,  Filip, du anar inte vilka vyer!!!

Jag fortsatte upp över taket, ända till skorstenen.

Om matte höll på att få hjärtslag - joodå, men jag talade om för henne att jag minsann har koll. Filip däremot, han stannade längre ner. Kanske han hade provat taket något annat år?



Så småningom upptäckte jag att jag till och med kunde kika in på matten där i köket, uppifrån!!! Det var spännande, om än nästan lite läskigt. Men jag vande mig. :)


Sedan hände nåt som det inte finns någon bild på. Matte skulle försöka locka in mig, men misslyckades. Så småningom tittade hon ut på andra sidan av huset, mot altanen, och då upptäckte hon att jag klättrade ner där! Faktiskt promenerade ner, på stegen! Jättespännande, jag hade vandrat runt där uppe på taket rätt länge!

Den där stegen brukar inte alls stå där, men matte hade rensat lite rännor och sånt, för att det inte skulle fortsätta att liksom regna in i glasrummet (bra, för där gillar jag och framförallt Filip och Maxi att ligga och slappa när vädret ute är alltför läbbigt, och då vill vi inte få en massa vatten i huvudet).  Och nu håller hon på att städa upp och invintra.

Men ojojoj, så sent det är! Nu ska till och med matte gå och sova!  Och så småningom följer jag efter och sover vidare, jag också. I hennes/våran säng! Kanske. :)

24 kommentarer:

  1. Vilken bra utsiktsplats du hittade från taket, snacka om kungen av sitt rike ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, kungen av hasseltomten, det är jag det. :)
      Fast matte funderar på att "kompostgallra" vägen mellan "verandan" och loggspallarna och därmed stänga av eller åtminstone å det grövsta försvåra vägen upp till taknocken... :(

      Radera
  2. Vilken TUFFING du är gubben!!! JÄTTEmodigt att klättra omkring däruppe! Fast var liiiite försiktig med att ge matten din hjärtlag - vi kan vara lite bra att ha ibland. T.ex. för att bära in och elda med alla loggsen. Tänk! I år får du en varm och skön höst/vinter och slipper en början på det som den du hade förra året. Underbart!
    Förresten - Jesper o Assar hälsar till Kasper att kattmat faktiskt ÄR godare! Här hade vi en stol vid bänken när först Simon o se'n Petrus var kattvalpar. "Före min tid tyvärr!" muttrar Assar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh ja, mattar är JÄTTEBRA! Vet väl jag.
      Förra hösten - den var inte roligt, det har du rätt i. Den var riktigt, riktigt svår. Och tänk julen när alla andra hade det så gott och bra... Jag såg det allt, på avstånd. Men nu ligger jag här, vid datorn, precis bredvid matte som klappar mig lite då och då. Och det är varmt och skönt.
      Hehehe, stackars Assar! Men jag är SÄKER på att han har egen mat!!!
      Men visst är det lite konstigt att tänka på att världen fanns redan INNAN vi blev kattvalpar! :D

      Radera
  3. PS
    Glömde ju... Den där finfina kajalen du har runt ögonen, den skulle mången tjej, kvinna och tant betala en del för!;D Mycket vackert tycker jag! (På di menar jag just nu då...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihihi, jag känner en tant som HAR betalat en massa för det! Hon betalade pengarna i Thailand... Matte undrar hur hon vågade! Tänk att tatuera sig precis vid ögonen!!!??? (Fast det var visst fruktansvärt läskigt också, säger tanten.)

      Radera
  4. Ojdå! Välkommen i gänget. Hoppas att du inte lurar upp Kasper på taket bara. Jag undrar om det inte var alla fåglarna i köksfönstret som hägrade? Själv tycker jag att det verkade mer spännande bland loggsen under preseningen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tackar. :) Inte mer än rätt tycker jag, jag menar, vi katter är ju fem och Kasper bara EN. Fast okej, han är ju HUND... :D
      Du har rätt, det är jättespännande där under alla loggsen - snacka om att ha tak över huvudet! :D
      Jag har legat och sovit där ett tag idag, i skydd för det jädrans regnet. Men nu ligger jag hos matte, här vid datorn.

      Radera
  5. Blev allt lite avis när jag såg hur bra man kan klättra på erat hus !
    Det kan man INTE på mitt :(
    Provade att klättra ut från ett takfönster en gång , det gick inte så bra = jag ramlade rätt ner på backen och fick ont i rumpan :(
    Trevlig helg på er allihopa !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tala om för dig att min matte är jätterädd för att jag också ska ramla ner!! På ett håll är huset högt, eftersom det ligger i en sluttning.
      Hon funderar på åtgärder, för det kan ju bli frost och halt på taket endera dan!
      Det kan bli en underlig konstruktion, med hjälp av en massa kompostgaller... :D
      Tur i alla fall att din rumpa repade sig!!!

      Radera
  6. Men vad i glödheta är detta???? Här kommer vi och ska läsa om kompisen Kasper så får vi se att en katt har tagit över, ur led är tiden :-)))
    Katter är bra, på taket ska de va ;-)

    Hälsa Kasper från oss!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch, jag tog bara över för dagen! I övrigt delar vi broderligt. Än den ena, än den andra. Fast i ärlighetens namn - mest Kasper blir det nog även i fortsättningen.
      Vi katter är jättebra, och BÅDE katt och hund, det är toppen tycker vi allihop. :D

      Dessutom - den här bloggen läses ju av både hundar och katter. Här blir det till att balansera! :)

      Radera
  7. Vilken cool kisse du är som vågar spatsera sådär på taket! Det hade jag nog aldrig vågat! Kanske om någon mutar mig med korv lr något... eller njae...
    Men det var roligt att läsa om ditt äventyr :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha!! DÄR är vi katter minsann totalt överlägsna, Kasper skulle heller ALDRIG kunna tänka sig att promenera på taket! Ärligt talat, så tror han inte att jag är riktigt klok!
      Fast nu ligger jag här bredvid matte och datorn, och slappar. Är jättesöt, säger matte. Och på sitt "kontorstäcke" här bredvid ligger Kasper och sover.

      Radera
  8. Shit Myse!!!!!
    Min höjdrädda matte fick svindel bara av att se bilderna.
    Hoppas att din matte fixar det där med kompostgaller.
    Jag ska minsann ta med henne och komma och hälsa på hos dej framöver säjs det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte börjar bli rädd att det där med kompostgaller som hon tänkt sig bara gör det ännu värre för mig.
      Kanske att jag inte tycker det är så spännande längre att klättra på tak, nu när jag väl har undersökt saken.

      Radera
  9. Så fint ni har runt omkring er och vilka höjder du tog till Myse, inte illa det inte. Du skulle säkert gilla att gå på min bro här hemma. Invintring är bra, dock inte så roligt för det betyder att det börjar bli rejält kallt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fint - det ser ju bara inte riktigt klokt ut här!! Massa loggs med presenningar över på framsidan, och världens mest kaotiska altan på baksidan!
      Men kanske det blir lite mer ordning på den i morgon, att hon, matten alltså, lyckas trava, slänga. tömma krukor och SOPA BORT en massa löv, frön och hängrännekrafs och sånt.... puuhh, suck och stön, säger hon.

      Radera
    2. Ähh, nu såg vi ju allt det fina :) stugan, klätterväxterna som börjar hösta till sig, fina Myse och ja... hela känslan liksom av lite "landet-liv" Men oavsett loggs och presenningar så ser där mycket tjusigt ut :D

      Radera
    3. Gulle dej, Laika, som ser till det positiva. :)

      Radera
  10. Oj vilken fart det är på dina katter.
    Själv har jag bara en som får vara ute. Den andra är inne hela tiden.
    Nu är det dags att hjälpa matte att städa lite... DVS hon plockar undan och jag plockar fram igen. Iaf mina grejjer. Inte ska dom ligga i en korg när dom kan ligga över hela golvet eller hur.. *fniss*
    Ha det gott
    Gizmo med matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en massa grejer, men jag struntar i dom allihop! Men mina gamla märgben däremot, dom tar jag noga hand om. Dom ska fördelas över hela huset.
      Sprids det något annat, då är det Myse som varit i farten.
      Kan tala om att mina katter, dom skulle bara inte GÅ att hålla inne, när dom vill ut. På vintern går det förstås lite bättre. :)

      Radera
  11. Här var det fuller fart ser jag, jistanes hur i hela fridens dar tordes du upp på taket, fast jag skulle vilja testa det jag med, hihi. För nån fegis är jag inte men inte lika bra på att klättra som att hoppa, hihi.

    Russelpussar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är som Kasper, förstår jag. :D Han kan inte heller klättra så bra, fast han åtminstone nästan-försöker ibland, när jag ger mig upp i något träd. (Jag tror du är modigare än han, för han skulle ALDRIG ge sig upp på taket även om han kunde!)

      Radera