lördag 1 september 2012

Lite småsurt - utom auktionsfyndet förstås :)

Sur matte - men nu har det gått över! I går hade någon kissat i mattes säng! Och sen upptäckte hon att någon dessutom hade bajsat i den! Okej, dörren till kattoaletten var stängd, och Myse har inte lärt sig att man ska jama för att tala om att man vill något!

Matte påminde sig om att han ju faktiskt växt upp helt på egen tass, och nu finns ett stopp som gör att dörren till kattlådan inte kan stängas av misstag.

Och så har det tvättats och tvättats!

När hon ändå var i farten så tvättade hon mitt sovtäcke också!Varför skulle JAG behöva lida för att Myse skämt ut sig??? Här hänger täcket på tork, framför kaminen. Som det är eld i, för ute regnar och regnar det, det har det gjort i två hela dagar nu. Matte säger att fukten liksom tränger in om hon inte eldar. Hon säger att i morgon ska hon tvätta mitt andra täcke också!!!!!

Våran regnmätare svämmade över häromdan, så vi vet inte hur mycket det regnat, men det blev en rejäl pöl på gårdsplanen och Grynets matte berättade idag att hos henne kom det 60 mm i går! (Nej Grynet har inte varit här, men mattarna talade med varann i telefonen.)

Matte är inte sur på Myse längre (det gick över väldigt fort, undrar hur det blivit om JAG hade kissat och bajsat i nån säng eller soffa... men det tänker jag inte ta reda på).
Myse ligger i sin back och sover nu, under bortre skrivbordet. Han är inte heller sur. :)
Den här bilden ska ni titta noga på! Den där tändstickan är minsann inte en vanlig tändsticka, inte! Den har jag vunnit på auktion på Södertälje Katthem. Tycker att jag gjort ett riktigt kap! Matte tänkte nöja sig med 100 kronor, men jag dubbblade minsann! Plus porto!!! Min alldeles egna tändsticka! DEN ska minsann inte Myse få leka med!!!

Den här katten heter Ninja, och hon bloggar. Men endera dan får hon ett eget hem och flyttar. Men då kommer säkert någon annan katt att överta bloggandet. (Såg förresten att två av Mysans kattungar flyttat nu, och snart flyttar hon själv också.)


Vad ska jag mer berätta? Vore förstås bäst att passa på nu, när jag äntligen har en sekreterare.
Mest roar vi oss inomhus, framförallt är det förstås Myse som roar sig. Han är väldigt busig. Sånt här gillar han, till exempell.

Snyggt, tycker jag lyckats rätt bra!


Bra Filip, att du vill hjälpa till!

Men hörrö,, stick inte!!! Än är det inte färdigskrynklat!!!


Titta Kasper han stack i alla fall!!! Jädrans latmask!!!

Så då kröp Myse in under en pläd i stället, och begrundade livet. Det är minsann inte alltid en dans på rosor.  Det vet väl jag!

I morgon ska matten tvätta det här täcket också! Ni ser väl att det inte behövs, men det som syns här är det sista icke-skitiga stället på täcket, säger hon. Än sen då! Det doftar faktiskt underbart av alla tuggade ben, knorrar och öron och en massa annat smarrigt som liksom smetat av sig på det!!!

Så jag passar på att sova och sova och sova - och sniffa och sniffa och sniffa. Här ska njutas, innan det är för sent!!!
Natti!

20 kommentarer:

 1. Den ädla katt-sporten "knyckla matta" har vi några champions i här också... Och en av dem har faktiskt misslyckats i sängen en gång... Minns inte alldeles säkert, men tror det var P innan han kastrerades. INTE kul! (S kissar förresten just nu nästan enbart i badkaret av ngn anledning.)
  Ett förslag: ligg kvar TUNGT på täcket så kanske det klarar sig:)
  Vi mattar har ju så underliga idéer om det där med rent och bra eller inte...
  PUSS gänget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde vad jag kunde för att LIGGA och LIGGA och LIGGA på täcket, men tyvärr... :(
   Skitmatte! Men hihihi - synden straffar sig, ska visa bild sen!

   Radera
 2. SV Vet du vad det värsta är? De där 2-beningarna "vänjer in" oss vid bad och blås o så'nt när vi är 5-6 VECKOR bara! Fusk! Då tycker man ju att i princip ALLT är kul o spännande o vill hemskt gärna vara till lags. Gör det svårt att börja protestera massor senare...:(
  Jesper o Assar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har min matte nog missat nåt. För min päls gör ju liksom ren sig själv, så när jag NÅNGÅNG behöver bada med schampo, då liiider jag! Och sån där blåst - nä fy tusan!!!!

   Radera
 3. Du får prata ihop dig med Myse lite extra kanske, så att han skrynklar alla mattor så får din matte annat att syssla med än att tvätta din bädd. Det kommer ju att ta minst två veckor innan den ens börjar bli som vanligt igen... Eller ska du kanske pröva och se då vad matte säger om du skulle råka släppa dig inne? hihi... då kommer hon onekligen inte hinna tvätta din bädd. Du kan ju faktiskt alltid skylla på att den stora dörren var stängd när det trängde på. Tror inte matten kan bli arg på dig :) Slug plan, men den kan fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Laika - du är ett manipulativt geni! Hehehe - ska se om jag lyckas följa rådet, för som du säger, den KAN fungera... Hihihi...

   Radera
 4. Men vad du skrynklar mattan, Myse!! Gillade verkligen din matte en sån skrynklig matta???
  Tror du och Myse kan hitta på mycket bus tillsammans! För ni verkar ju vara lika busiga båda två :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse här:
   Jag väljer att liksom handla först och fråga sen, det har jag redan lärt mig. :)
   Men jag är MYCKET busigare än Kasper, han sätter sig på sina höga hästar ibland och säger att "sånt där har jag vuxit ifrån"... Suck...

   Radera
 5. Matte träffade Mysan idag! och de pratade visst en del. Matte e kär i Mysan också, hon sa att det är en superfin liten kattdam. Snart flyttar hon till sitt nya hem där vi får hoppas att hon kommer trivas.
  Vad fint ni dekorerat där hemma! Jag e mest ute när det inte regnar och lite även då, fast under tak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon fin, Mysan! Verkar som om alla som träffar henne blir kära. Nu hoppas jag och matte innerligt att Mysan själv blir lika kär i sin nya människa som hon/han är i henne! Måtte hon bara trivas, för hon behöver verkligen få komma till ro nu.

   Myse och dom andra katterna är också ute ganska mycket, men nu när hösten kommer är dom mera inne. Jag för min del håller mig där matte är. Oavsett det betyder ute eller inne. ;)

   Radera
 6. Här har det oxå tvättats mina bilfiltar och sen fick jag en ny dyna till bilburen, så nu är det bäst att bevaka de filtar som inte tvättats. För i fall matten skulle få dumma idéer när hon läser det här som du dikterat om. Ja, ja tvåbeningar är som de är, ska vara rent och snyggt, va skulle det inte räcka med att skaka av filtarna, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörrödu - nu påminde du matte om MIN matta och dyna och sånt i MIN bilbur! Sablar också... fast jag har en hemlig plan! Jag ska nog ganska snabbt få den både lagom "använd" och lukta-gottig igen! ;)

   Radera
 7. Men ...lägga mattan i kaminen...nästan...inte så smart!
  Jag får allt skrynkla våra mattor alldeles ensam, jag. Alf fattar ingenting!
  Snygg tändsticka, tycker jag! Bra köp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alf är väl som mina gamla katter, kan jag tro. Dom är också lite lata av sig, åtminstone inomhus.
   Men Myse är ju ung och har fortfarande en väldans massa hyss för sig. Riktigt kulig är han! :)
   Oh visst, visst ÄR väl min tändsticka exeptionellt fin. :)

   Radera
 8. Mycket bra investering i tändstickan!
  Såna där mattor finns här också men jag är alltid oskyldig, det är de andra som fixar. Fast Balder klarar ju inte sånt (ännu) Men som han utvecklats bara denna vecka så är detväl inte långt bort. Den lille rädde kattvalpen som bara ropade på sin mamma rusar runt och busar som attan nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har minsann sinne för investeringar, jag! Mycket bättre än matte som bara gör en massa felköp!
   Balder ja - snart ska du se att han också skrynklar mattor väldigt bra, riktigt bäddar så att du ska ligga skönt!
   Jag förstår att han inte ropar på sin mamma längre, nu har han ju Askur...
   Jag tror att såna där små kattvalpar har väldigt kort minne.

   Radera
 9. Tänk att ni också har såna lättskrynklade mattor. Det räcker nästan med att titta på dom så far dom runt! Jag brukar lägga mig på dom så att dom inte försvinner ut ur rummet. Förstår inte varför DINA täcken ska tvättas när Myse ställt till det i MATTENS säng... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va himla smart att lägga sig på mattorna!!! Borde Myse också göra... :D
   Jag fattar inte heller det där med täckena. Fast just nu är jag fullt i färd med att återställa även det andra!
   Mattes säng funkar också... ;)

   Radera
 10. Min matte tvättade min yllepläd under elementet i våras. När jag började vara ute på balkongen, då passade hon på och snodde den. Totalt värdelöst! Jag går absolut inte dit nu och ens tittar på eländet. Hon har börjat fjanta sig och bäddat strax intill. Men mig kan hon aldrig övertala. Kanske ska jag fundera på saken, när det blir riktigt kallt och mitt elementet går igång.

  Kasper, håll ut! Mattar måste läras att förstå, när de gör tokiga saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ståndaktig du - jag kan inte låta bli att använda mina täcken ens när dom är tvättade! Däremot tvärvägrar jag fortfarande bian, eftersom hon placerat den på fel ställe!!!! (Men Myse gillar den...)
   Eftersom jag trots allt använder mina täcken så är jag rädd att min matte ALDRIG lär sig...

   Radera