tisdag 25 september 2012

Matte lånar

Matte lånar bloggen en stund! Nåja, det är kanske angeläget. 

I morse ringde "grannen mitt över vägen".

- Du har en av katterna uppe på taket!!!!

Myse hade varit inne hela natten, men släppts ut vid 6-tiden på morgonen. Grannen ringde vid 9-tiden, precis när jag höll på att släppa in honom igen. Vilket jag talade om.

- Ja, nu ser jag ingen där uppe.

Nu är stegen på altanen borttagen. Den vägen till och från taket är alltså stängd.

Galler har satts upp vid farstubron, så att det åtminstone blir väldigt mycket svårare för Myse att via loggspallarna ta sig upp på verandataket och sedan vidare. Det är inte mycket mer jag kan göra nu.

Jag såg hans undran, hur han undersökte och försökte komma på något sätt att runda gallret och verandahörnet.

Han KAN fortfarande hoppa upp, men det är inte lika enkelt. Hoppas han inte tycker det är mödan värt!

Ett yrväder är han, den lille, som är stor nu. Fortfarande en liten aning vildkatt, och han låter sig inte hanteras så som de andra. (Eller som mamma Mysan gjorde från första stund.)

Han rivs inte, men bits för att markera. Dock inte så hårt att blodvite uppstår, men det känns ordentligt. Det händer inte alls så ofta numera, båda lär vi oss. Men att t.ex. försöka kamma och borsta honom när han inte vill - det får allt vara!

Han är annars väldigt gosig, ligger gärna i knä. På natten sover han på lite olika ställen, men efternatten/morgonen kommer han upp till mig i sängen och vill gosa och sova.

Enstaka nätter sover han i sängen hela natten, och det känns bra.

Nu tycker jag det räcker, nu får matte inte prata själv längre. Det är VÅRAN blogg, ju! Hon har minsann en egen!  

16 kommentarer:

 1. Förhoppningsvis är det med taket som med en massa annat: Katten är SUPERENTUSIASTISK i sisådär 10 min. se'n är det döööööötrist:) Det blir allt lite oroligt för fler än er om "vi" ska ha Myse kavande omkring däruppe!
  I övrigt håller jag på dig, Kasper!:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myse är fortfarande intreserad, men han verkar liksom överväga om lönen är värd insatsen. Förhoppningsvis är den inte det, fast jag och matte såg att han tog sig upp i går eftermiddag. :-/

   BRA att du håller på mig! (För egentligen är det ju JAG som ska skriva om mina katter, och inte matte!!!) :)

   Radera
  2. Du kan hälsa honom att Simon gjorde ngt liknande med en bokhylla förr... Men det blev så attans jobbeigt o besvärligt med alla mattens "motmedel" så det miste liksom tjusningen... Till mattes förtjusning:) Men han spanar fortfarande ibland...:)

   Radera
  3. Hos mig var det Filip som brukade trona högst upp på en bokhylla, under taket. Det gör han inte längre. Men ett par hyllplan upp flyttar han sig gärna.
   Hoppas att Myse slutar att bry sig om taket - han kan väl klättra upp i nåt träd i stället!!! När löven faller får han jättefin utsikt därifrån också!!

   Radera
 2. Stackars Myse! Vilken insnöad matte du har? Tror hon inte att du klarar av ett litet tak i skogen? Jag tycker att hon skulle se till att du LÄTT kommer upp och ned så du kan hålla koll på hela tomten uppifrån när du har lust. Tänk om du skulle trilla ned på grund av kompostgaller eller bli kvar där uppe för att det saknas stege? Det skulle ju vara förskräckligt! Hoppas att du återfår din fina utkiksplats... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är minsann den sanna kattvännen, Ludde! (Fast att kana ner på östsidan där det i princip är två våningar ner till marken, det vore förstås lite läskigt.)
   Matte pratar om att taket blir jättehalt när det blir frost och att grannen såg att jag halkade lite redan nu, men dels funderar jag på att stämma grannen för elakt förtal, dels tror jag inte ett dugg på det där med frost!!!
   Och den där matten, hon funderar på hur hon ska kunna göra det ÄNNU besvärligare för mig att komma upp!!! - Det här är inte roligt!!!

   Radera
 3. Nu håller jag med många här samtidigt, Ludde som tycker att du lätt borde ha tillgång till taket, grannen som borde bli stämd för förtal och lite med myse också som inte skulle gilla att kana ner från östsidan på taket. Många kloka ord från alla håll och kanter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är ni en samling alldeles ovanligt insiktsfulla och kloka, rentav visa, personigheter som skriver och kommenterar här hos mig. :)
   (Fast SÖTAST av alla, det är ju du förstås!)

   Radera
 4. Oj, oj Myse du har kanske redan förbrukat av alla dina liv me tanke på din uppväxt så håll det BORTA från taket!
  Jag o matte vet ju hur högt det faktiskt är på ena sidan och du ska INTE råka ut för olyckor!
  Kommer ju och hälsar på dej inom en inte alltför avlägsen framtid så jag får väl prata med dej då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR ju så spännande där uppe - och matte kan ju inte flytta loggspallarna, säger hon. Dom väger över ett ton styck!!!
   Men hon funderar på att på något sätt tömma den yttersta, för då blir det jamarhögt att hoppa direkt upp på dom andra.
   Nu är allt så regnblött, så jag har inte minsta lust att ge mig upp där, jag ligger mest inne och sover eller busar.
   Matte ska försöka tala väl med sin rygg och försöka komma på nånstans att trava loggs inomhus eller så. Och på verandan. Nästan ett ton loggs...

   Radera
 5. Kasper, tack för påhälsningen på min blogg, fick höra att Rönninge delikatessen har en en litev valp av sorten spets ♥♥ så det får nog bli fler besök där vid senare Sverige besök, plus samtidigt en god lunch. Mycket skoj träffa Din kompis Ludde & hans husse, väldigt trevlig hund och det samma med hans husse...Regniga hälsningar från Trosa. P.S. säg till Myse att man nog inte klättra upp på höga tak...D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är dom trevliga, både Ludde oh hans husse. :)
   Vädret i Trosa och hos mig är nog likadant, inte många mil emellan ju. Skitväder, enligt matte, och jag håller faktiskt med!
   Jag försöker tala Myse tillrätta, allt vad jag kan! Till och med skäller ut honom om jag upptäcker honom där uppe. Men de senaste dagarna tror jag inte han varit där. Hoppas, hoppas...
   Hoppas du får en fin fortsatt semester!

   Radera
 6. Att promenera på tak hör till katters rättigheter. Utom när sädesärlan häckar under skorstensplåten. Från balkongräcket var det bara ett litet skutt på en dryg meter så var jag där. När jag var ung satt jag ofta på taket och njöt av att vara nära fåglarna. Härliga minnen!

  Min matte ska nu fånga in en ungkatt, som synts häromkring. Nu har hon matat in den till trappan och fångstfällan väntar. Den jamar när den ser matte. Bara hon inte tar in den till mig! Då flyttar jag till skogs igen. Den ska sitta i bur i badrummet tills katthemmet får en plats, säger matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det tycker jag också, blev jätteglad när matte placerade loggspallar så där lägligt! :)
   Hur matte än försöker, så kommer jag att kunna ta mig upp på taket länge, länge än! Fast hon tänker FÖRSÖKA hindra mig i alla fall. Vi får väl se...

   Skönt för den lilla katten att bli fångad innan det blir kall vinter, det vet väl jag.
   Men att sitta i bur i badrummet låter ju inte heller som nån höjdare! Hoppas det inte blir så väldigt många timmar! Fast det kanske är en bautastor bur?

   Radera
 7. Vi, som är husets katter, vill absolut inte ha den där nya i vår närhet. Buren är lånad av en jättestor schäferpojke, bauta alltså. Matte ska köra den där nya till veterinären och sedan ska den komma tillbaka med tratt. Då får den hålla tillgodo med att bo i buren. Min barnsliga matte tänker förstås släppa ut den för att leka och kela med den. Usch! Hoppas att katthemmet snart kan ta emot den pipiga lilla otäckingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur i alla fall att buren är stor! Till slut får den nya det nog bra, även om det kommer att kännas lite krokigt på vägen.

   Men hrm... jag är förstås himla glad för att MINA katter tog emot mig i sin närhet... För dom var ju abslut inte mina då, när jag kom ny hit.
   Dvs Petrus är måttligt förtjust, men han tycker i alla fall inte sämre om mig än om dom andra!
   Men jag tror i alla fall INTE att din lilla nya är en otäcking!!! Nähej, det tror jag INTE!

   Radera