tisdag 18 september 2012

Ibland är kameran med...

Nu är det åtminstone ett par veckor sedan jag fick göra ett åtminstone någotsånär vettigt inlägg! Dvs berätta nåt om vad JAG gör, och vad mina katter gör! Skrutt till sekreterare, det är vad jag har!

Tror att det allra trevligaste jag gjort sedan sist var att hälsa på hemma hos Grynet. Nyfrissad och fin var hon - fast jag tycker hon är minst lika söt när hon är lite mer "vildvuxen". :)

Som vanligt var hon världens mattegris! Åtminstone till att börja med.


Hörrödu tråkfia, kan du inte gå med mig ner till sjön i stället??!!

Inte ville Grynet följa med och bada, inte! Men jag gick till sjön själv, och badade i alla fall lite grann. Fast inte så mycket, för inte ens matte ville stanna kvar där. Det blåste där, påstod hon! Dumheter, gjorde de inte alls! Åtminstone nästan inte. Hon gick upp till huset i alla fall, men jag stannade kvar en stund till.




Grynet har inte bara en sjö, det finns hästar där också. Dom är inte hennes, fast dom får beta där. Gissa om jag skällde ut dom! Ja, just det, det gjorde jag. Dom blev nog rädda tror jag, för dom skällde inte tillbaks.



Grynet gillar andra delen av sin jättetomt bätttre, den enda som inte har sjö omkring sig. Konstig tjej!!! Det gjorde matte också, för där blåste det inte, sa hon. Det var förresten fler tanter där, och det var ju skoj. :)



En del gemensamma intressen har vi i alla fall, jag och Grynet. :D

"Här tyckte visst matte att hon också skulle få vara med på nån bild - du beter dig ju som en linslus, matte!!"

För det mesta finns ju ingen kamera med, så det var ju tur att den åtminstone fick följa med till Grynet. förresten har det inte alls varit nån fart på matte överhuvudtaget, senaste dagarna. Att hon tagit in alla växter som ska sparas och inte tål frost, det är ju inget att skriva om, tycker jag. Nåt speciellt annat har hon ju inte gjort...  (Förresten säger hon att jag ljuger när jag säger så där, för Agaphantusen står minsann kvar ute!)

Inne umgås jag ganska mycket med Myse, för han är så rolig! Han gillar att busa, och ibland får han matte att ropa högt NEEEEJJJ!!! Det tycker jag är skoj! :D



Här ber Myse mig väldigt snällt att jag ska gosa med hans mage och snosa honom under hakan och så. Gjorde jag förstås...

Sen gosade jag med Maxi en stund.



Undrar ibland hur jag skulle ha det utan mina katter - väldigt tråkigt, tror jag!


Här ser ni oss förresten alla fem! Alla fem fyrbeningar, alltså. Inte så ofta vi allihop är inne samtidigt, och i samma rum dessutom. Händer nästan bara när katternas matskål varit tom och matte just har fyllt på den (den står på en hylla för att inte jag ska komma åt den, har ni hört på maken va!!??)

Men nu ska jag visst släpas ut en sista nattsväng, okej då, men SEN ska jag sova! Jag gillar mitt kontorssovtäcke väldigt bra, trots att det är tvättat. Precis lika mycket nu fast inte bian får plats under det. Nästan bättre.


Ni ser väl hur gott jag har det. :) Tycker att jag mår som en prins...


Bian - den struntar jag totalt i! Skulle aldrig falla mig in att lägga mig i den, just där! Men Myse faller det in, ganska ofta. Även Filip har provat den ett par gånger, men egentligen är den numera Myses.
...men såg ni inte att jag sov...

24 kommentarer:

  1. Du ser ju ut att ha det riktigt bra. Dina katter och du ser så härligt mysiga ut med varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är mysiga tillsammans, det tycker vi allihop, både två- och fyrbenta. :)

      Radera
  2. Vad kul att få åka och träffa Grynet :-). Bra attmatten hade kameran med så vi fick se lite fina bilder.

    Kul att du kunde bada hos Grynet, men det måste börja va attans kallt i vattnet nu :-(

    Vad söt du är när du gosar med Myse <3. Roligt att få se en bild på alla er fyrbeningar på samma kort :-).

    Måste bara berätta att Bozza är en tik inte en hane. Så det är mor och dotter.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej då, det är inte alls kallt i vattnet! Jag badar tills isen lägger sig!
      Och så måste jag be om ursäkt för min mattesekreterare - det var ju lite sent på kvällen/natten, och fingrarna - eller om det nu var huvudet - slant. Vi VISSTE ju så väl att Bozza är en liten tjej!
      Hos oss är ju alla fyrbenta "han". Dvs son till någon... det är väl därför mattes huvud liksom slant iväg, och fingrarna med det...

      Radera
  3. Grynet-bilder gillas skarpt här, det vet du! Så vi tackar för att matten din skärpte till sig och kom ihåg kameran då:)
    Myse-goset är supergulligt! Och jag kan avslöja att kattmaten HÄR står ända uppe på köksbänken - UTAN stol bredvid... (DÅ vore det ju ingen match, hälsar A.)
    Hälsa förresten din matte att hon ska googla näverSTICKNING inte söm om hon vill se vad jag sysslade med. (Har kollat o dubbelkollat om jag skrev fel, för Ulf skulle också goggla -söm...;D)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den dag jag eventuellt kommer på idén att utnyttja stolen (som står där för Petrus skull) för att komma åt kattmaten, då tas stolen bort, säger matte! Men jag har liksom inte kommit på den idén. Hrm - tänk om jag skulle... ;)

      Nu har matte kikat - näverstickning hade hon aldrig hört talas om. Det kan ju bli hur snyggt som helst! Riktigt skojig teknik!

      Radera
  4. Konstigt att inte Grynet ville bada med dig. Du har mycket att lära henne tror jag. Gräsmattan såg ju riktigt rull- och springvänlig ut i alla fall. Tur att inte hästarna fick gå där och beta. Dom blev nog jätterädda när du skällde ut dom... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vist är det lite onödigt att GRYNET har en egen sjö, och inte jag! HON använder den ju bara som vattenskål!!!!
      Hästarna får stanna på andra sidan staketet, för i "parken" vill Grynets matte köra runt på sin åkgräsklippare.
      Tror hon tycker det är ganka roligt! :) Jag skulle tycka det var roligare att skälla ut hästarna!

      Radera
  5. Så roligt med besök hos Grynet! Hon verkar ju ha en attans fin tomt :-) Hästarna hade jag nog inte skällt på, tycker de är ganska läskiga faktiskt! Precis som kossor!!
    Så mysiga bilder på dig och alla dina fina kattkompisar :-) Ni ser ut att ha det så härligt tillsammans! Nästan så att jag också skulle vilja ha en kattkompis, trots att jag är lite rädd för dom också...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grynets tomt är den finaste matte vet, för den är både jättestor och har ALLT!
      Hästar i stall skäller jag inte på, men om dom är på andra sidan ett staket, då passar jag på... ;)
      Kan tala om för dig att katter är JÄTTEBRA på att gosa! Som komplement till mattar... :D

      Radera
  6. Du ser verkligen ut som en prins där du sover :)
    Härligt att du fått träffa Grynet och hälsat på nere vid vattnet. Tufft av dig att våga skälla ut hästarna efter noter, tror jag det att dom har respekt och inte vågar skälla tillbaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Täcket är nästan bättre utan bia än med, för nu kan jag bre ut mig hur jag vill och på vilken ledd som helst. Ibland kryper jag längst in under bordet, ibland vill jag har "fritt tak" över mig. Beror på humöret, liksom :)
      Det där med hästar - gäller att sätta sig i respekt! :)

      Radera
  7. Bra jobbar Kasper!
    Ja alltså att du skällde ut hästmonstren. Jag är övertygad om att de tänkte äta upp både dej och Grynet. Bada kan man väl inte låta bli, hon är lite skum den där Grynet som inte begripit hundlivets höjdpunkter.
    Paddis hon lever i sin egen lilla Paddisbubbla och bryr sej inte om nåt mer än sej själv numer.
    De andra tre de hänger ihop i en oformlig massa för det mesta numer.
    Matte ska få tummen ur och maila din matte om kommande bad hos dej.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är säker på att jag verkligen skrämde dom där hästarna rejält!
      Jag är aldrig särskilt rädd för dom, men där hos Grynet harde dom inte att göra, tycker jag!
      Dom ska vara hemma hos sej!! Fast dom bor ju väldigt nära, förstås.
      Verkar som om Paddis är ungefär som Petrus, fast han föredrar att ha sin bubbla utomhus.
      Ska bli trevligt att bada med dej någon dag framöver.

      Radera
  8. SV
    Kan VÅRAN matte hålla reda på alla maskor och rutor och fnul hit och dit så kan din garanterat...!
    Jesper o Assar
    Känns som om att man faktiskt ser ganska snart vart man ska. Tror jag i alla fall... Blir kul att se pågående varv rutor, om jag gjort första helt på egen hand rätt:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nähej, säger min matte, hon är inge bra på sånt. Har förmodligen inte heller tålamodet. Handleds- och vristvärmare av enkla modeller, det är grejer på hennes nivå. :)
      Ni måste berätta hur det går för eran matte! För det SER verkligen spännande ut!

      Radera
  9. Vicken härlig tomt din tjej Grynet har, sån önskade jag att vi oxå hade men här går en väg över tomten, in till stugorna innanför oss, inte kuligt alls. Sen har vi en å och ingen sjö men ån är så ström så där får jag inte vara, fis oxå. Några missar har jag heller inte och ingen tjej, det är mycket som jag inte har men massor som jag har. Skog, mossa som man kan bära omkring på till mattens stora förtret, hihi.

    Russelpussar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jisses, va mycket du inte har - men du Felix, du har nåt MYCKET viktigt! Nåt som jag skulle ge rätt mycket för! (Dock inte avstå från nån katt...)
      Du får mycket godare mat än jag! MYCKET GODARE!!! Och mossa att bära omkring - nån sån har minsann jag aldrig hittat nåsntans!! :)

      Radera
  10. Kul med fotoreportage hos dig idag:-)I min bia ligger det alltid en katt vid namn Alf och då lägger jag mig inte där fast jag vill. Knäppt va?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart det är knäppt - men bara att se sanningen i vitögat - oftast bestämmer katterna. Jag kör tex aldrig iväg dom ens från mitt sovtäcke. Men jag uppmärksammar matte, så då flyttar hon på kattskrället... För DÄR går gränsen!
      Hehe - tur att vi har våra mattar (och våra katter, för dom är allt bra mysiga trots allt. :)

      Radera
  11. Hej Kasper!!
    Nu har vi tittat på massor med bilder på dej.
    Hoppas du kommer ihåg oss Sigges människovalpar Oliver och Adam.
    Nu ska vi fortsätta buse med Sigge

    SvaraRadera
    Svar
    1. KLART att jag kommer ihåg er, och det är himla skoj att ni har tittat på en massa bilder på mej! :)

      Jag tror att ni hade JÄTTEKUL med Sigge, det brukar ni ju ha. :)

      Kan förresten tala om att jag har ibland har tittat på en massa bilder på er också! När ni busar med Sigge! :)

      Radera
  12. Hejsan Kasper !
    Vilken tur att din matte kommer ihåg att både ta med och använda kameran ibland :)
    Tror inte jag ahde legat kvar så där lugnt som Myse ifall nån hund skulle komma och vilja snosa mig på magen , men jag antar att Myse är van vid dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, oftast är det mina katter som själva kommer och ber mig om lite snos-gos! :)
      Det skulle säkert du också göra, om du hade en egen hund som älskar katter. Eller åtminstone älskade dig... ;)

      Radera