tisdag 29 maj 2012

Vakta bilen är roligare än att vakta huset

Jaha ja - äntligen sitter matten vid datorn och har min blogg framför sig! Så då kan jag ju passa på att tala om att jag gillar att det inte är så varmt längre. För det betyder att jag slipper vakta huset så mycket! Jag kan vakta bilen i stället, och då brukar matte göra nåt stopp bara för mig. När hon har handlat färdigt och är på hemväg.

Gärna vid nån sjö, men just idag kände jag mycket mer för att rulla än för att bada! Fast jag måste ju bada först för att det liksom ska bli nån RIKTIG mening med rullet!

Och när jag rullar, då går det undan! Hehehe, varken matte, kameran eller ni har en chans att hinna med!
Matte saknar värmen, men hon får väl ta på sig lite mer kläder då! Förresten har hon fått pippi på att sticka pulsvärmare... Då är det väl bra om hon får en chans att använda dom!! - NÄ, nån bild tänker jag minsann INTE visa!

Men några bilder från dagens skog visar jag gärna. :)Och här vid datorn, här ligger Myse och sover.

Endera dagen är det säkert dags för Myse att själv berätta hur han ser på sitt nya liv.

22 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen ditt lövrull med blöt päls! Riktigt proffsigt utfört! Du ser ju inte ens vit ut när du håller på. Visst är det super nu när dt där läskiga sommarvädret har gett upp och friska vindar viner därute i stället?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju några års rullvana,så du har nog rätt. Jag ÄR proffs. :)

   Radera
 2. Jag gillar också ditt lövrull....att rulla i skog o mark är ju bland det bästa som finns!
  Vov från Teo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört att det lär finnas enstaka hundar som inte rullar - stackare, tänk vad dom går miste om! :)

   Radera
 3. Hade jag varit i närheten av det där hiskeliga rullmonstret, då hade jag tveklöst kastat mig upp i det allra högsta trädet. Livsfarligt, tills jag sett att det var du, den finaste jappen på norra halvklotet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade förstås slutat rulla tvärt, om jag märkt att du blev rädd! Så att vi kunde hälsa ordentligt! DET hade minsann varit JÄTTETREVLIGT!!!

   Radera
 4. Jodu! När Kasper rullar står blixten stilla! (Gammalt djungelordspråk) Sååå mycket bättre barr och löv fastnar i pälsen när den är fuktig! Klä på matten ordentligt så hon inte förkyler sig igen bara... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara barr och löv - jord fastnar också jättebra! Till och med bättre än sand. Mina ben och min mage spolades av med trädgårdsslangen, när jag kom hem... :( Det var både otäckt och ovanligt!

   Först för ett par timmar sedan insåg matte att hon nog MÅSTE klä på sig mer. Tights, kofta och pulsvärmare åkte på. Så nu är hon varm igen.

   Radera
 5. Rullandet förstår ingen hemma hos mig:( Totte däremot, och tollartjejerna, de är ena riktigt proffs de också. Fast det där riktigt snitsiga, att göra det med blöt päls vet jag inte hur de grejar.
  Matten här håller helt med dig om temperaturen;D
  PUSS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså KÄNNER jag nu ett par hundar som inte rullar - trodde knappt på ryktet som sa att sådana finns!
   Ni borde i alla fall prova! Så att ni vet vad ni går miste om! Fast den som väl upptäckt rullandets tjusning, den är fast!! :D
   Sen kan konsten alltid utvecklas. T.ex. till att göra det med med blöt päls. :)

   Radera
 6. Självklart ska man rulla eller nåt efter bad. Fast jag rullar sällan annat än tunnor. Torkar mej genom att dra mej fram balnd gräs, barr, löv och annat trevligt.
  Ser framemot Myses berättese, han kan ju inte vara annat än nöjd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst, jag plöjer mig fram i sand, jord, blad, gräs, barr, ris... Fast jag rullar också. :)
   Det ena goda förskjuter ju inte det andra.
   Myse ja - han ÄR nöjd! Stortrivs, såvitt jag kan förstå. "Gullekatten", säger matte... ;)

   Radera
 7. Håller verkligen med om att du är ett riktigt rullproffs! Här hemma får dom nog allt träna en del för att komma i närheten av din talang och kunskap i detta ämne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara öva på!!! Sånt ger som bekant färdighet! :)

   Radera
 8. Vilken räserrullning du har där i skogen! Kanske man skulle prova på nångång :-)
  Vi undrar om inte din matte har glömt bort våran blogg lite, för de va längesen vi såg er där :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, prova för all del! Det är härligt! :)
   Min matte har en tid haft lite dåligt med ork för ALLA bloggar. :(
   Att jag har skämts har tyvärr inte hjälpt ett enda dugg!
   Men vi har inte glömt, det lovar jag!

   Radera
 9. Vad kul att matten uppdaterar dinblogg igen :) Ja nog är det nog lite skönare ute nu när det blivit lite svalare ute. Vinja tyckte värmen var super jobbig, inte lätt att släpa runt på en stor mage i värmen :(

  Jo nog är det tomt nu,ingen som kommer och möter en när man kommer hem från jobbet och ingen som ger en nån morgon puss när man vaknar. Men det dröjer nog inte så jätte många dagar nu innan dom kommer :)

  Härligt med lite lövrullning :) Vinja älskar också att åla runt överallt :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättespännande med valpisarna - då blir det ju ännu många fler hundar som kommer att åla runt i markerna. :D

   Radera
 10. Sicken härlig skog, här blev det ju kalhygge till mattens stora förtret, hon gillar abselut inte när de tar bort alla trän och det gör inte jag heller. Tur att det finns stora trän kvar på tomten där vi bor, för annars hade jag inget att göra ettor på, hihi.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att det blev kalhygge, och det lät inte roligt alls. Tur för alla att det finns stora träd på tomten!!!
   Det fanns en härlig "vandringsled" hos mig, tre sjöar passerade jag, men sen gjorde dom kalhygge av en stor del av skogen. Vi går aldrig där mer!

   Radera
 11. Vilka rullningar du gjorde, imponerande :) Jag förstår att din matte vill ha tillbaka värmen, för det vill jag med. Vill ju bara ligga ute och sola. Fast matte här tycker att jag blir jobbig när värmen kommer, hon säger att jag blir så slö på promenaderna när jag märker att vi är på väg hem... Man måste ju dra ut på tiden så gott man kan så man kan få vara ute hela dagen ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vill jag också ha tillbaks värmen, för nu är det både kallt och blött, och det gillar jag inte alls. Dessutom har matte ställt till det, men det ska jag blogga om.

   Klart man ska dra ut på det kuliga så länge man kan. Finurligt av dig att bli slö" när ni är på väg hem... ;)

   Radera