fredag 1 juni 2012

Efter teven - stora kaoset!!

Det är kallt ute nu, och blött är det också. Matte har kastat ut gamla teven - nåja, kastat och kastat...  Och bestämt sig. Vi ska inte ha någon ny, vi ska titta via datorn i stället.

Och det har minsann fått konsekvenser!

Hon vill ha en skönare stol än kontorsstolen här på kontoret - kontorssängen står egentligen lite för långt bort. Alltså måste bordet som var min biabädds tak flyttas på! Det bordet var ju Myses bästa fönsterplats också!!!

Jättebra, sa matte, då får jag ju en syplats igen! Vilket alltså betydde att min bia inte fick vara under bordet längre!

Och när hon ändå höll på så flyttade hon stora skåpet också!! Bytte plats med en bokhylla. (Hur tror ni hennes rygg mår nu?)

Så här såg det ut i mellantid - skåpet är tömt, och nu ska det baxas iväg till andra änden av huset! Mattes "syhörna" är belamrad med överdelens innehåll.


I stället för skåpet finnns en bokhylla nu. Och min bia! Men TITTA!!!
Ser ni vad som hände - naturligtvis!!! Jädrans Maxi!!!Hörrödu, den där är faktiskt MIN!!!Snälla du däruppe, kan inte DU hjälpa mig när nu inte matte gör det! 


Myse tycker lika illa om förändringar som jag gör!Fast för honom blev det ännu värre!!

Det var ju här "syhörnansbordet" stod, Myses favoritutsiktsplats!!!!
Och "nya" stolen har till råga på allt Filip lagt beslag på!
 Nu finns bara ett litet fjuttigt bord, och mina leksaker i stället för BIAN som inte får rum.

Men matte har lovat mig något, jag ska få en fäll där på golvet. För nu ska vi inte betala nån tevelicens. :) Så då har hon råd med en fäll, säger hon. :D
Kan säga att som hon har ställt till det nu, så borde jag få åtminstone TRE fällar! Och 172 grisöron i veckan under åtminstone fem år!!!!!

 Och matte ska köpa sig en lite trevligare korgstol, så att den här får återvända till förstubron.

Men Myses plats vid datorn ett par decimeter från matte, den finns i alla fall kvar. Och där ligger han och sover. Kartonger och sånt är till för att hindra honom från att ge sig iväg bakom dator och skärm och leka med alla kablar och kontakter. Det brukade han göra förut.Och så nåt skojigt och viktigt.
Mysan har fått ungar, där på Södertälje katthem. Fem stycken! Hon är en jättefin liten mamma, säger dom. Klart hon är!!!!  Myse har alltså fått en massa syskon, men dom får han nog aldrig träffa.

Men vem vet, kanske jag får? :D
Och matte. Men inte här hemma, för här ska vi inte bli fler nu.

10 kommentarer:

 1. Åh, GRATTIS till Mysans ungar! Resten får vi väl bara beklaga då tills ni vant er vid ommöbleringen. Det borde nog räcka till grisöron i MER än fem år... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anar inte... och jag vänjer mig ALDRIG!
   Jag riktigt deppar, säger matte och upprepar som ett mantra "jag ska åka och köpa ett skinn åt dig i morgon". Borde hon ha gjort I DAG!!!
   Men jag ger mig den på att katterna kommer att lägga beslag på det också! Livet är pest!

   Radera
 2. Grattis till alla kattsyskonen! Och till att matten slängt ut TV:n. Min matte vet knappt vad en TV är, så hon skulle gjort likadant, men det var attans synd på bian. Det ligger nästan alltid en katt i min bia också, visst är det jobbigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skitjobbigt, rent ut sagt! Å andra sidan vill jag inte ligga i själv, för den står på fel ställe! I dag deppar jag. Men Filip och Maxi turas om att ligga i den. Dom har inte minsta sinne för ordning och reda och PRINCIPER!

   Radera
 3. Det var roligt att Mysan fått se vad hon hade i sin mage. Grattis! Nu har hon fullt upp att göra.
  Det ska bli spännande, när din matte varit och hälsat på dem. Då får vi veta om det är Myses helsyskon.

  Din matte har då en jädrans energi, när hon får en ny idé. Hoppas att hon tar det lite lugnt nu, när hon stökat till det så för dig. Att gå långpromenad med dig är väldigt bra för att varva ner henne med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte fasen tog hon det lugnt inte! Ingen promenad, så fort vi skulle ut så ville vi vända. Det har regnat. Hela dan. Så hon tog itu med annat.
   Jag ska berätta på bloggen! Men först ska jag deppa lite till!

   Radera
 4. Åh vad härligt att Mysan fått sina barn i säkerhet.
  Nu får du nog ta hand om mattens rygg ikväll så hon orkar vara rolig med dig imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med Mysan. Tänk om hon hade fått bebisarna ute nu, i regn och kyla!!! Jag och matte vill inte ens tänka tanken!
   I dag har matte fortsatt att kvadda ryggen - kan säga att hon har lyckats riktigt bra. :(
   I morgon ska hon varken lyfta eller baxa något som väger mer än ett halv kilo, säger hon.
   Tur för mig då att jag kan gå själv. :)
   Men allt kommer nog att kännas bättre i morgon.

   Radera
 5. Tur att jag har en matte som inte gillar omstuvningar, nä här ska även stolarna stå där de ska. Bara för att matten är uppe på nätterna och stökar i mörkret och hon avskyr att sparka tårna i saker, hihi. Så därför slipper jag såna däringa äventyr.

  Russelpussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig har allt stått på samma sätt i flera år (rätt olikt min matte, egentligen).
   Men nu har hon fått fnatt! :(

   Radera