måndag 12 mars 2012

Myse på fri tass

Nu har Myse varit ute, för första gången sedan han kom hit, i början av januari. Matte har tagit en massa bilder, många blev suddiga, men en hel del av dom får ni se ändå! (Kanske hon sparar några till sina Dagsländor. Dom allra suddigaste, hoppas jag.)

Genom den gamla altandörren ut i "glasrummet" är ju gammal och van väg.Men sen blev det konstigt för Myse - han kunde fortsätta!! Ut på altanen!!?? Och matte var utanför!!


Sen blev det ännu konstigare - han smet genom räcket innan matte hann fota, och sökte skydd inne under kontoret (ingen källare under det). Han såg jätterädd ut, sa matte, smet iväg längre in.  


Han gick försiktigt ut på tomten... "det är okej, va??"Han hade jätteskoj - och sen upptäckte Filip honom!  Spännande var det, och rätt vad det var så började dom busa. Myse rusade först och Filip efter. Matte ber så väldigt mycket om ursäkt för suddet, men jag tycker att vi kan bjuda på det, hoppas ni skymtar både Myse och Filip trots usel-kvalitén. (Klicka).
Dom hade jätteskoj!Jag kutade runt på tomten, poserade ibland, och ibland så mötte jag Myse. :)
Jädrar, vad han kunde klättra!!!Sen gick både jag och matte och Myse upp på altanen, matte både röjde och fikade, men det gjorde varken jag och Myse.

Myse är precis som alla andra katter, spatserade runt på altanräcket!!Så småningom gick jag och matte in, Myse var ute nånstans. Men rätt som det var ville han in - men då tjoade matte och fick iväg honom!!! Sen satte hon ett galler för dörren, Myse kom tillbaks och matte fotade. En mus hade han fångat! Den var död, men han åt inte upp den. (Var nog en näbbmus.) Men lekte med muslingen, det gjorde han!Jag har förstås också roat mig på egen tass, fanns MASSOR av nytt att lukta på! Klart jag vårrullade också. :)Och så försökte jag skrämma matte med en kvist! Hon blev så rädd att hon inte lyckades ställa in kameran!!! Hehehe...

Nu ligger Myse och sover vid datorn (han har legat i mattes knä också) och jag, jag har snart ätit upp ett riktigt stort grisöra!

16 kommentarer:

 1. Va skönt att Myses första utedag blev så bra! Härligt med ett första vårrull också förstår jag. Kul att matten tog så många härliga bilder, och inte gör det att några är suddiga heller. Klart att det blir fart när Filip och Myse sätter fart... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En jättefin dag på alla sätt, har vi haft. :)
   Matte känner sig så lättad nu, och då mår ju jag också bra.
   I natt kommer vi allihop att sova riktigt, riktigt gott. Matte sover NÄSTAN allaredan, jag GÖR det...)

   Radera
 2. Jag har läst om allt du gjort och vad katterna gjort, ser så roligt ut när de busar omkring. Här är tomt och tyst, så jag kommer nog att fortsätta läsa hos er som jag fick lära känna tack vare Hillman. Bloggen får ligga uppe, för jag har inte bestämt vad jag ska göra med den ännu, har fått lite bra tips av en god vän, så vi får se.....


  Kramar i mängd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen att hälsa på hos oss, skulle kännas fint att veta att du fortsätter att titta in.
   Förfärligt tomt och tyst hos dig, förstås. Lilla goa Hillman - vi tyckte/tycker så väldigt mycket om honom.
   Om du låter bloggen ligga kvar så kan vi fortsätta att hälsa på ibland. Och minnas Hillman.
   Kramar tillbaks!

   Radera
 3. Ååååå vad skooj ni har haft!
  Mse ser ju ut att tycka att livet är fortsatt toppen även på utsidan av huset.
  Det kommer att funka jättebra för honom tror både jag och matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskoj!! Matte är så glad, så glad över att allt verkar gå så bra. Har fortsatt minst lika bra idag! Fast att jag och matte har varit borta många timmar. :) :) :)

   Radera
 4. Nog ser det ut som både du och Myse "röjde"! Vad skojigt ni ser ut att ha det och Myse han fattar nog att han hör hemma där hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, idag har Myse visat att han verkligen fattat! Lika roligt är ju att alla dom andra katterna också har fattat det! :)

   Radera
 5. Vilken jakt det blev! Skulle Filip kolla att kattynglingen hade rätt drag under tassarna? Visst var det en oätlig näbbmus han släpade hem till sin matte.

  Nu får du fullt upp att göra med att hjälpa matte att städa bort kvistar och att hålla ordning på alla klätterkatterna. Skönt att hon har dig!

  Blåsippan - den är fin!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där brukar Myse och Filip hålla på inne också, ibland. Ibland är det Myse som jagar, ibland Filip. Fast dom får ju upp mycket högre fart utomhus, tomten är liksom större än huset. ;)
   Och det ÄR faktiskt jobbigare att hålla reda på fyra katter än tre! Men jag klarar det!!

   Radera
 6. Nu kan vi alla slappna av när det gäller Myse! Han blir en toppenfinute-inne-katt som alla andra katter hos er! Oh, så mycket roligt han har att återupptäcka därute!
  Snörull utan snö...hmmmmm....nääää...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Rudi, det finns ju massor av olika sorts rull! Jag gillar att rulla i ljung också, i blåbärsris och framförallt i SAND!!
   Det är så härligt med Myse - han är helt klart lycklig över sitt nya utomhusrevir. Verkar redan känna sig helt hemma där. :) Erövrar det bit för bit.

   Radera
 7. Åhhh din lyckans ost, som har en katt att busa med, min bara fräser hur jag än försöker å charma henne. Har du nåt bra knep att förmedla mig ? Blötpussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att man ska göra sig lite svåråtkomlig och svårflirtad! Nonchalera, spela ointresserad! Jag för min del bryr mig ALDRIG om en katt som nonchalerar mig. ;)
   Det funkar, Buttons!
   Lycka till!

   Radera
 8. Jag försökte skriva i morse, men då vägrade datorn att göra ett endaste dugg:( Blir galen på den ibland!
  Jag satt med småtårar i ögonen när jag läste om att Petrus hälsat på Myse! Har ju förstått att den där "surgubben" är lite svårcharmad så det var härligt! Och himla kul att se Myse och Filip ha så kul! (Simon är avundsjuk... Han försökte hela morgonen att få igång vår Petrus men han vägrade:D)
  PUSS på er gänget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt (dvs mattes) hjärta slog ett extra slag när jag såg hälsningen - men antagligen blir den ingen vana.
   INGEN annan katt borde EGENTLIGEN bo här. Här ska finnas Petrus, Kasper och jag, dvs matte.
   Men faktum är han inte tycker riktigt lika illa om Myse som om de båda svarta. Och liiite mildare till sinnes har han faktiskt blivit med åren.

   Men Myses och Filips förhållande - mobbarkattens och kattvalpens - det förvånar mig än mer. Är fantastiskt att se. Det krävdes en Myse till det här! En Myse som nu ligger och sover bredvid mig vid datorn.

   Radera